سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

فرآیندهای لیتولوژیکی و هیدروژئوشیمیایی کنترل کننده منشاء و انتقال ارسنیک به رودخانه سفیدرود استان گیلان

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 559

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ECONF02_306

Index date: 2 January 2015

فرآیندهای لیتولوژیکی و هیدروژئوشیمیایی کنترل کننده منشاء و انتقال ارسنیک به رودخانه سفیدرود استان گیلان abstract

منابع آبی سفید رود که در مجاورت با سنگهای بازالتی و گدازههای بالشی و همچنین متاثر از فعالیتهای کشاورزی میباشد مورد بررسی آلایندگی ارسنیک قرار گرفت. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد تمامی نمونه ها دارای مقادیرقابل توجهی از ارسنیک بوده به طوری که در برخی از مناطق همچون سد منجیل و کیاشهر، غلظت ارسنیک بیشتر از حد مجاز ppb 10 بود. شباهتهای لیتولوژیک سنگ منشأ آبخوان، شیب هیدرولوژیکی منطقه و ژئوشیمی آبهای سفید رود و مناطق مجاور نشان میدهد که فرآیندهای مشترکی کنترلکننده ارسنیک آبهای سطحی و زیرزمینی در سراسر منطقه است . منشاء اصلی آلودگی منابع آب به ارسنیک، از ارسنیک موجود در کانیهای سولفیدی بویژه پیریت و ارسنوپیریت FeAsS موجود رگه های سولفیدی منطقه (موجود در دایکها و گدازههای بالشی( میباشد. عامل دیگر ورود ارسنیک مربوط به فعالیتهای کشاورزی فراوان در منطقه بوده که باعث آزاد شدن ارسنیک به منابع آبی سفید رود میشود. با وجود این، سازوکار تاثیر انتشار ارسنیک در فازهای آبی و زمان اقامت آن در آبهای سطحی، نامشخص باقی مانده است . مطالعات ژئوشیمیایی در منطقه نشان داد که ارسنیک در محیطهای نزدیک به سطح آزاد و سپس طی برهمکنشهای ژئوشیمیایی به عمق منتقل شده است . در ابتدا، در حضور سولفیدها و شرایط کاهشی، ارسنیک به صورت گونه تیوارسنیک میبایستی باشد. سپس با وجود اکسیژن و شرایط اکسیدان قوی در منطقه سفید رود mg/1 7/2 DO< ارسنیک تبدیل به ارسنت (فرمول در متن اصلی مقاله) می شود. بنابراین، آزاد شدن (فرمول در متن اصلی مقاله) جذب شده بر روی سطوح گروههای هیدروکسیدی به علت جایگزینی با آنیونهای فسفات و نیترات و هوازدگی کانیهای سولفیدی منابع اصلی غلظت قابل توجه ارسنیک در حوضه آبریز سفید رود میباشد

فرآیندهای لیتولوژیکی و هیدروژئوشیمیایی کنترل کننده منشاء و انتقال ارسنیک به رودخانه سفیدرود استان گیلان Keywords:

فرآیندهای لیتولوژیکی و هیدروژئوشیمیایی کنترل کننده منشاء و انتقال ارسنیک به رودخانه سفیدرود استان گیلان authors

علیرضا مرادیان هره دشت

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی زیستمحیطی، دانشگاه فردوسی مشهد

مرتضی رزم ارا

دانشیار گروه زمین شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد

مقاله فارسی "فرآیندهای لیتولوژیکی و هیدروژئوشیمیایی کنترل کننده منشاء و انتقال ارسنیک به رودخانه سفیدرود استان گیلان" توسط علیرضا مرادیان هره دشت، دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی زیستمحیطی، دانشگاه فردوسی مشهد؛ مرتضی رزم ارا، دانشیار گروه زمین شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ارسنیک، سفیدرود، کانیهای سولفیدی، ارسنتHAsO42 هستند. این مقاله در تاریخ 12 دی 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 559 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که منابع آبی سفید رود که در مجاورت با سنگهای بازالتی و گدازههای بالشی و همچنین متاثر از فعالیتهای کشاورزی میباشد مورد بررسی آلایندگی ارسنیک قرار گرفت. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد تمامی نمونه ها دارای مقادیرقابل توجهی از ارسنیک بوده به طوری که در برخی از مناطق همچون سد منجیل و کیاشهر، غلظت ارسنیک بیشتر از حد مجاز ... . برای دانلود فایل کامل مقاله فرآیندهای لیتولوژیکی و هیدروژئوشیمیایی کنترل کننده منشاء و انتقال ارسنیک به رودخانه سفیدرود استان گیلان با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.