سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

آشنایی با آرای ژان فرانسوا بودریار

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,202

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

EPSCONF01_631

Index date: 2 January 2015

آشنایی با آرای ژان فرانسوا بودریار abstract

ژان فرانسوا بودریار یکی از برجسته ترین نظریه پردازان پسامدرنیسم است. میتوان گفت در ایران کمتر از هر نظریه پرداز دیگری در این حوزه شناخته شده است. نظریات بدیع و انتقادهای تند بودریار از ساختار فرهنگی جوامع پساصنعتی، او را به یکی از رک گوترین منتقدان پسامدرنیته تبدیل کرده است. وی ثابت کرده است که چهره ای تأثیرگذار بر نظریه پردازان و هنرمندان پست مدرن بوده است. شاه واژه ی اندیشه ی بودریا، «واقعیت» است، که شاید دیرینه ترین مفهوم در فلسفه ی غرب باشد. تبیین جدیدی که بودریار از پیچیدگیهای واقعیت در زمانهی ما به دست میدهد، هم بسط مارکسیسم است و هم تلفیق آن با نوعی نشانه شناسی پساساختارگرا. به رغم اینکه تألیفات این متفکر بزرگ به بیست جلد میرسد، متأسفانه تاکنون فقط برخی از آثار اصلی او به زبان فارسی ترجمه شده و این نظریه پرداز برجسته هنوز آنچنان که باید در کشور ما معرفی نشده است. به طور کلی آرا و اندیشه های بودریار متأثر از کارل مارکس، سوسور، فریدریش نیچه، لویی آلتوسر، ژرژ باتای، رولان بارت، مارسل موس و هانری لوفور بوده است. در این مقاله شرحی از نظریه هایی او که راجع به کارکرد رسانه ها در جامعه ی معاصر پرورانده است به دست داده میشود هرچند از وی به عنوان یک متفکر پستمدرن یاد میشود، اما خود بودریار واژه پستمدرن را قبول ندارد و آن را غیرقابل تعریف میداند.

آشنایی با آرای ژان فرانسوا بودریار Keywords:

آشنایی با آرای ژان فرانسوا بودریار authors

معصومه دلفان

کارشناس ارشد مطالعات فرهنگی

خیرالنسا رشنو

کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی

حسن اسماعیل زاده

دانشجوی دکتری جامعه شناسی

طاهره همت

کارشناس ارشد مطالعات فرهنگی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
استیون، سیدمن(1386)؛ کشاکش آرا در جامعه شناسی، هادی جلیلی، تهران، ...
اسمیت، فیلیپ(1383)، درآمدی بر نظریه فرهنگی، ترجمه حسن پویان. تهران ...
بست، استیفن؛ کلنر، داگلاس(1381)، بودریار در مسیر پسامدرنیته، مترجم فرزان ...
پرهیزگار، غلامرضا(1377)؛ واقعیت رسانه و توده در حاد واقعیت، فصل ...
دیویدئی، کوپر(1377)؛ فرانوگرایی و چالش‌های فلسفی معاصر، حسینعلی نوذری، گفتمان، ...
ضمیران، محمد(1382)؛ بودریار و واقعیت مجازی، کتاب ماه، ادبیات و ...
کلنر، داگلاس؛ ژان بودریار، از مارکسیسم ب پست مدرنیسم و ...
گیبینز، جان آر و بو ریمر (1381)، سیاست پست مدرنیته ...
گیدنز، آنتونی با همکاری کارن بردسال (1389)، جامعه‌شناسی. ترجمه :حسن ...
لچت، جان(1378)، پنجاه متفکر بزرگ معاصر از ساختارگرایی تا پسا ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "آشنایی با آرای ژان فرانسوا بودریار" توسط معصومه دلفان، کارشناس ارشد مطالعات فرهنگی؛ خیرالنسا رشنو، کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی؛ حسن اسماعیل زاده، دانشجوی دکتری جامعه شناسی؛ طاهره همت، کارشناس ارشد مطالعات فرهنگی نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله جامعه مصرفی، شبیه سازی، فراواقعی، وانموده، نشانه هستند. این مقاله در تاریخ 12 دی 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4202 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ژان فرانسوا بودریار یکی از برجسته ترین نظریه پردازان پسامدرنیسم است. میتوان گفت در ایران کمتر از هر نظریه پرداز دیگری در این حوزه شناخته شده است. نظریات بدیع و انتقادهای تند بودریار از ساختار فرهنگی جوامع پساصنعتی، او را به یکی از رک گوترین منتقدان پسامدرنیته تبدیل کرده است. وی ثابت کرده است که چهره ای تأثیرگذار بر نظریه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله آشنایی با آرای ژان فرانسوا بودریار با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.