می دانیم که کشور پهناور و کهنسال ایران در طول تاریخ، چندین بار شاهد نابودی تمدنها و بسیار از شهرهایش در اثر زلزله بوده است و بارها اثرات زیانبار یک زلزله کوتاه مدت چند ثانیه ای از نظر اقتصادی ، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بر جامعه اثر گذاشته و سرنویشت چندین نسل از جامعه را دستخوش تغییرات اساسی نموده است.
در کشور ما هر بار به دنبال زلزله ای مخرب همه اندیشه ها و ذهنها متوجه ضعفهای سیستم ساخت و ساز گردیده اما در عمل بعد از گذشت مدتی از حادثه کمتر از نتایج بدست آمده استفاده می گردد.
شهرستان دورود در استان لرستان در یکی از مناطق زلزله خیز ایران قرا ردارد و گسل دورود – نهاوند از این شهرستان گذشته است بر اساس ایین نامه 2800 زلزله، این شهرستان در رده منطقه با شدت لرزه خیزی بسیار زیاد قرار گرفته و وجود زلزله دشت سیلاخور در سال 1909 میلادی (1287 ه.ش) و زلزله فروردین ماه 1385 و همچنین زلزله های اسفندماه 1385 و فروردین ماه 1386 اهمیت موضوع زلزله را در این شهرستان بیشتر می کند.
در این مقاله با توجه به اهمیت آسیب پذیری ساختمانهای شهر دورود سعی شده است وضعیت مقاومت جانبی ساختمانها در برابر بارهای زلزله بررسی و نتایج ارائه شده است.