بررسی تاثیر قارچ میکوریز، ورمی کمپوست و اسید هیومیک بر عملکرد اسانس، درصد اسانس و کلونیزاسیون ریشه گیاه دارویی رازیانه (.Foeniculum vulgare Mill)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 738

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_1497

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

Abstract:

به منظور بررسی اثر قارچ مایکوریزا، ورمی کمپوست و اسید هیومیک بر عملکرد اسانس، و درصد اسانس و کلونیزاسیون ریشه گیاه دارویی رازیانه آزمایشی در شرایط مزرعه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 12 تیمار و 3 تکرار در سال زراعی 1391-1390 در مزرعه کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود اجرا شد. در این آزمایش ورمی کمپوست در سه سطح شامل: v1 (عدم مصرف)؛ v2؛(4 تن در هکتار) و v3؛ (8 تن در هکتار)، قارچ میکوریز در دو سطح ((m(2 تلقیح و (m(1 عدم تلقیح) و اسید هیومیک نیز در دو سطح ((h(2 مصرف و (h(1 عدم مصرف) در نظر گرفته شد. نتایج حاصل نشان داد که اثر هر 3 فاکتور اصلی ورمی کمپوست، مایکریزا و اسید هیومیک و نیز اثر متقابل 3 جانبه بر عملکرد و درصد اسانس دانه در سطح احتمال یک درصد معنی دار گردید. (p≤0.01). در ادامه با بررسی نتایج حاصل از جدول تجزیه واریانس بیانگر آن بود که اثرات اصلی دو فاکتور تلقیح میکوریز و ورمی کمپوست در سطح احتمال یک درصد و هم چنین اثرات متقابل آن دو در سطح 5 درصد بر درصد کلونیزاسیون ریشه رازیانه معنی دار گردید.

Authors

ایمان اکبری

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه صنعتی شاهرود

احمد غلامی

عضو هیئت علمی گروه زراعت، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود

حمید عباس دخت

عضو هیئت علمی گروه زراعت، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود

منوچهر قلی پور

عضو هیئت علمی گروه زراعت، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :