نقش شناسائی و بررسی پراکنش آفات و بیماری ها بر مدیریت پایدار جنگل های غرب ایران (مطالعه موردی بخشی از جنگل های استان چهارمحال و بختیاری)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,392

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2508

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

Abstract:

جنگلها در هر کشور منابع محدودی هستند که دارای ارزش اقتصادی و زیست محیطی غیر قابل جایگزینی می باشند. ازاین رو شناسایی، پراکنش و کنترل آفات مختلف در آنها اهمیت فوقالعاده زیادی دارد. آفات و بیماریها نقش مهمی را درتخریب عرصههای جنگلی خصوصا در غرب کشور ایفا میکنند. به منظور جلوگیری از خسارت آفات و بیماریها ، بدستآوردن اطلاعات کافی نظیر شناسائی آفات و بیماریها ،تعیین کانونهای بحرانی ،نیمه بحرانی وغیر بحرانی، تعیین میزانسطح آلودگی و انتشار این آفات و تعیین جدول زیستی، بسترساز پیشنهاد برنامه های مدیریت تلفیقی آفات و بیماری ها درمدیریت پایدار جنگل هاست. این تحقیق در غرب کشور و در استان چهارمحال و بختیاری به مدت سه سال و در سطح3500 هکتار از جنگل های استان انجام گرفت. طبق مأموریتهای مختلف به فواصل زمانی مناسب از ابتدا تا پایان فصلرویش نسبت به بازدید عمومی از وضعیت درختان موجود در عرصه جنگلی اقدام شد. پس از جمعآوری هر آفت یا بیماری،سایر اطلاعات از قبیل نام جمعآوری کننده آفت یا بیماری ، تاریخ جمعآوری، مشخصات گیاه میزبان، مشخصات رویشگاه، ارتفاع دقیق محل جمعآوری، مشخصات جغرافیائی مناطق پراکنش آفت یا بیماری با استفاده از دستگاه GPS، نیز ثبت گردید. نمونههای جدا شده با مطالعات آزمایشگاهی با ااستفاده از کتب، منابع علمی وکلیدهای تخصصی شناسائی گردید. نقاط پراکنش آفات با نقشه منطقه مورد مطالعه انطباق و نقشه پراکنش آفات و بیماری ها در منطقه به صورت پلی گون با استفاده از نرم افزار Arc G.I.S تهیه گردید. هم چنین طی این مدت جدول زیستی آفات و بیماری ها بر اساس تاریخ ظهور و فعالیت تهیه گردید. نتایج بدست آمده نشان داد پانزده گونه آفت و چهار نوع بیماری، مهمترین وکلیدی ترین آفات و بیماری های منطقه هستند که نقش مهمی را در تخریب و خسارت در این عرصه ها ایفا می کنند. کانون های این آفات وبیماری ها در منطقه مشخص و زمان فعالیت آنها مشخص گردید در پایان براساس نتایج بدست آمده و استخراج شدهبرنامه مبارزه با این آفات و بیماری ها در قالب یک برنامه مدیریت تلفیقی آفات و بیماری ها با استفاده از امکانات موجود وروش های سازگار تهیه و تدوین گردید.

Keywords:

Authors

فرشاد حقیقیان

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • عبایی، م . 1383 . ظهور، پراکنش و خسارت برگخواران ...
  • یوسفی، م .1386 . فلور ایران .انتشارات دانشگاه پیام نور ...
  • Maslov, A.D. 1988. Guide _ forest protection against pests and ...
  • Csoka, G. and T. Kovac, 1999. Xylophagous insects. Forest Research ...
  • نمایش کامل مراجع