بررسی میزان تأثیر گذاری عوامل محیطی در ساخت و سازهای مسکن بومی و تبیین اثرات آن در کیفیت زندگی مطالعه موردی:خانه لطفی و صدیق
Publish place: International Conference on New Design and Construction Methods in Contextual Architecture
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 880
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EETCC01_155
تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393
Abstract:
زمینه به مثابه بستری است که از یک سو در جهت پاسخ به شرایطی که در حال حاضر است و از سوی دیگر مربوط به روند ایجاد شرایط جدید می پردازد و زمینه گرایی در معماری رویکردی است که جنبه های کالبدی، انسانی ، فرهنگی – اجتماعی ،و اقلیمی را در بر میگیرد. چه بسا توجه به زمینه و عوامل محیطی باعث ارتقای محیط زیست میگردد و از معیارهای کیفیت فضا محسوب میشود. با بررسی در ساخت و سازهای مسکن معاصر با نمونه های بسیاری از طرح ها یا ساختمان های ساخته شده مواجه میگردیم که دچار انواع نابسامانی در طرح ، اتخاب نوع سیستم ساختمانی ، عناصر کالبدی و کیفیت ساخت و ساز و اجرا میباشند؛ نابسامانیهایی که هنگام بهره برداری ساکنین به شدت نمایان میگردد. بخشی از این نابسامانیها بدلیل بی توجهی یا کم توجهی به عوامل اجتماعی و فرهنگی ، عوامل تکنیکی ، جغرافیایی و اقلیمی منطقه و اصول صرفه جویی در مصرف انرژی است که علاوه بر پیامدهای اقتصادی ، تأثیر بسزایی در سطح آسایش و کیفیت زندگی ساکنین می گذارند. این ابعاد از تأثیر گذاری در نهایت پایداری مسکن را مختل نموده و در پی آن شهر متضرر خواهد شد و منجر به کاهشآسایش و کیفیت زندگی ساکنین می گردد. این مقاله بر آن است تا به درک تأثیر عوامل محیطی در ساخت و سازهای مسکن بومی و نقش آن در کیفیت زندگی ساکنین بپردازد. جهت دستیابی به این امر به مطالعه نمونه موردی از دو خانه تاریخی و بومی در شهرستان دامغان پرداخته شده است .) مجموعه خانه های لطفی و صدیق ( چون بافت این خانه ها در دامغان ، در تبعیت از شرایط اجتماعی ، اقتصادی ، جغرافیایی و اقلیمی این منطقه شکل گرفته و از نقطه نظر شکل و محتوا دارای ارزش فرهنگی قابل بررسی است. از این طریق میتوان متدهای استفاده شده در دنیای قدیم را بعنوان راه حل یادآوری کرده و سپس آنها را با توجه به پیشرفت های تکنولوژی با بنای جدید تطبیق داد. روش مطالعه موردی با رویکرد کیفی بوده است که بخشی از داده های تحقیق از طریق مطالعات میدانی و بخشی از طریق روش کتابخانه ای بدست آمده است. نتایج تحقیق بدنبال ارائه راهکارهایی مناسب در جهت تداوم ساخت و سازهای مسکن معاصر گام برداشته تا بتواند منجر به ارتقای سطح زندگی و کیفیت زیست افراد جامعه گردد.
Keywords:
Authors
فاطمه کلانتری
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، موسسه آموزش عالی ساریان
مهران فرصت
عضو هیئت علمی گروه معماری موسسه آموزش عالی ساریان
مبینا روحی
دانشجوی دکترای معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، عضو هیئت علمی گروه معماری موسسه آموزش عالی ساریان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :