مقایسه تاثیر داکت و رمپ در دیواره سرریز بر هوادهی جریان به وسیله رمپ هواده کف با مدل سازی سه بعدی
Publish place: 1st National Conference on Development of Civil Engineering, Architecure,Electricity and Mechanical in Iran
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 642
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DCEAEM01_332
تاریخ نمایه سازی: 18 دی 1393
Abstract:
پس از اینکه ساخت سدهای مرتفع با دبی سیلابی زیاد گسترش یافت، بررسی خطرات تهدید کننده پایداری سدها اهمیت ویژهی پیدا کرده؛ یکی از مهمترین بخشهای یک سد سرریز آن است و یکی از بزرگترین خطراتی که سرریز سدها را تهدید میکند کاویتاسیون میباشد. پرکاربردترین راه مقابله با این پدیده ساخت هواده در مسیر جریان روی سرریزها میباشد. هواده با ایجاد تغییرات در خصوصیاتجریان و وارد کردن هوا به داخل آن سبب کاهش و از بین رفتن خسارتهای ناشی از این پدیده میشود. در این پژوهش با استفاده از مدل سازی سهبعدی جریان در نرمافزار Flow-3D شرایط جریان در سرریز سد آزاد بدون احداث هواده و پس از احداث دو نوع مختلف هواده بررسی شد. نتایج نشان داد احداث رمپ هواده باعث میشود غلظت هوای داخل جریان به حدی برسد که برای محافظت سرریز در مقابلتخریب ناشی از کاویتاسیون کافی باشد و تفاوت چشمگیری بین دو حالت رمپ کف و دیواره و حالت رمپ کف و داکت در بدنه وجود ندارد. همچنین به نظر میرسد رمپ کف و دیواره برای سرریزهای با عرض کم مفیدتر بوده اما رمپ کف و داکت در دیواره در مقاطع عرضی هوا را یکنواختتر وارد جریان کرده و در کل برای سریزهای عریض مفیدتر میباشد.
Authors
سهراب نصراللهی
گروه سازههای هیدرولیکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، دزفول، ایران
ابراهیم نوحانی
استادیار گروه سازههای هیدرولیکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، دزفول، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :