سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جایگاه نیروگاههای آبی در استراتژی توسعه کشور

Publish Year: 1382
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,335

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCHP01_059

Index date: 1 June 2007

جایگاه نیروگاههای آبی در استراتژی توسعه کشور abstract

نیروگاه های آبی، سازه های عظیم و پیچیده هستند که در زمانی طولانی و با صرف هزینه های بسیار بنا میشوند. در کنار تولید برق با احداث سدها و ایجاد مخازن تغییرات زیست محیطی و تحولات بسیاری در شرایط زندگی و توسعه اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی منطقه اجرای طرح پدید می آید. درکشورهایی نظیر ایران که از کمبود منابع سرمایه گذاری رنج می برد و ظرفیتهای شناخته و ناشناخته بسیاری جهت احداث نیروگاه های آبی در اختیار دارد، استراتژی توسعه نیروگاه های آبی نمی توان فارغ از جنبه های دیگر توسعه کشور باشد. تا زمانیکه منبع اصلی سرمایه گذاری در این بخش در اختیار دولت و حکومت مرکزی است و امکان سرمایه گذاری بخش خصوصی بصورت واقعی و موثر فراهم نشده است تداوم سرمایه گذاری در زمان منطقی جهت بالفعل ساختن این ظرفیتها در گروه پیشرفتهای ملموس و همه جانبه در منطقه اجرای طرح می باشد. طرح های سد و نیروگاه کرخه و سد و نیروگاه کارون 3 که هزینه اجرای ان به ترتیب در حدود 400 و 650 میلیارد تومان برآورد می شود مثالهای روشنی در این بحث می باشند. دریاچه های جدید، توسعه فعالیتهای کشاورزی، دامداری، گردشگری، جابجایی و اسکان مجدد روستاهای منطقه اجرای طرح ، افزایش اشتغال صنعتی و خدماتی در دوره اجرای طرح و ایجاد فرصت جهت کسب مهارتهای مختلف و همچنین افزایش اشتغال کشاورزی، دامداری، خدماتی و صنعتی پس از شروع بهره برداری از نتایج مستقیم و غیر مستقیم این دو طرح می باشد. اگر این فرصتها در جهت تغییر سیمای منطقه طرح و توسعه همه جانبه مورد توجه قرار نگیرد. تداوم سرمایه گذاری در نیروگاه های آیب با محدودیتهای زیادی مواجه خواهند شد، حال آنکه اگر احداث یک نیروگاه آبی مترادف با ارمغان توسعه و پیشرفت برای هر منطقه باشد به جهت گیری مناسب در تخصیص منابع محدود خواهد انجامید.

جایگاه نیروگاههای آبی در استراتژی توسعه کشور Keywords:

جایگاه نیروگاههای آبی در استراتژی توسعه کشور authors

وفا تابش

مجری طرح سد و نیروگاه کارون ۳، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران

حسن مقیمی

مدیر امور قراردادها و اعتبارات طرح سد کارون ۳، شرکت توسعه منابع آب و نیر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مطالعات اقتصادی _ اجتماعی و طبیعی سد کارون 3، گزارش ...
.ارزیابی اقتصادی طرح _ نیروگاه و شبکه کرخه، پاییز 1379 ...
هفته نامه برنامه بشماره 18، اردیبهشت 1382 ...
روزنامه حیات نو اقتصادی . 1382/2/18 ...
سالنامه آماری 1380 0 مرکز آمار ایران . 1381 ...
The Declaration On the Right to Development (DRD) , UN, ...
Dams and Developmemt , .A new Framework for decision - ...
WWW . Wo rldwaterforum .org . 4 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "جایگاه نیروگاههای آبی در استراتژی توسعه کشور" توسط وفا تابش، مجری طرح سد و نیروگاه کارون ۳، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران؛ حسن مقیمی، مدیر امور قراردادها و اعتبارات طرح سد کارون ۳، شرکت توسعه منابع آب و نیر نوشته شده و در سال 1382 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی نیروگاههای آبی کشور پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نیروگاه های آبی ، استراتژی توسعه ، توسعه منطقه ای هستند. این مقاله در تاریخ 11 خرداد 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1335 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نیروگاه های آبی، سازه های عظیم و پیچیده هستند که در زمانی طولانی و با صرف هزینه های بسیار بنا میشوند. در کنار تولید برق با احداث سدها و ایجاد مخازن تغییرات زیست محیطی و تحولات بسیاری در شرایط زندگی و توسعه اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی منطقه اجرای طرح پدید می آید. درکشورهایی نظیر ایران که از کمبود منابع ... . برای دانلود فایل کامل مقاله جایگاه نیروگاههای آبی در استراتژی توسعه کشور با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.