سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیر زیست محیطی بیابان زایی بر حیات وحش هامون

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,359

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

DESERT02_050

Index date: 27 January 2015

تاثیر زیست محیطی بیابان زایی بر حیات وحش هامون abstract

بیابان زایی یا بیابانی شدن بعد از دو چالش تغییر اقلیم و کمبود آب شیرین به عنوان سومین چالش مهم جامعه جهانی در قرن 21 محسوب می شود. بیابان زایی یکی از شیوه های تخریب خاک در مناطق خشک، نیمه خشک و کم رطوبت است که بر اثر عوامل مختلف از جمله تغییر آب و هوا و فعالیت های انسانی حادث می شود، دریاچه هامون سومین دریاچهبزرگ ایرانپس از دریاچه خزرو دریاچه ارومیهاست. این دریاچه از سه دریاچه کوچک به نام های هامون پوزک، هامون صابری، هامون هیرمند تشکیل شده است که در زمان وفور آب به هم متصل می شوند و دریاچه هامون را تشکیل می دهند وبزرگ ترین پهنه آب های شیرین سیستان، نقش اساسی در زندگی مردم منطقه داشته است. دشت سیستان در قلمروی اقلیم گرم و خشک با تابستان های گرم و طولانی قرار دارد. خشکسالی های اخیر باعث گسترش مسئله بیابانزایی در منطقه گردیده است. کمبود منابع آب ناشی از بارندگی کم، وابستگی شدید به منابع آب خارج از کشور و راندمان کم آبیاری(کمتر از 30 درصد)، دشت سیستان را به کانون بحران های مربوط به آب تبدیل نموده است.بیابان زایی در چند سال اخیر به شدت بر زیستگاه حیات وحش اثرات نامطلوبی را بر جای گذاشته است به نحوی که باعث از بین رفتن و فقیر شدن مراتع و موجب رقابت حیات وحش و دامهای اهلی بر منابع غذایی گشته وباعث از بین رفتن زیستگاه وحوش شده است. همچنین باعث تغییر در مسیر مهاجرت پرندگان و کاهش حیات وحش بویژه پستانداران منطقه، کاهش تنوع زیستی منطقه، تخریب زیستگاههای حیات وحش و آبزیان به جا گذاشته که غیر قابل جبران و یا به سختی جبران پذیرمی باشد.

تاثیر زیست محیطی بیابان زایی بر حیات وحش هامون Keywords:

تاثیر زیست محیطی بیابان زایی بر حیات وحش هامون authors

حلیمه امیرشاهی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی منابع طبیعی - بیابان زدایی دانشگاه زابل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
حیدری شریف آباد، حسین، 1379، گیاه خشکی و خشکسالی، موسسه ...
دامن پاک، جواد، 1381، پنجمین سال خشکسالی در سیستان، فصلنامه ...
دفتر مطالعات اداره کل منابع طبیعی استان س و ب، ...
شکیبی، خسرو، 1380، تحلیل خشکسالی و کم آبی در رودخانه ...
علیمرادی، محمدرضا، 1381، اثرات خشکسالی در منطقه سیستان، اداره حفاظت ...
ضیائی، هوشنگ، 375 1 راهنمایصحرا ییپستاندا رانایرا ن _ انتشاراتسازمانحفا ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تاثیر زیست محیطی بیابان زایی بر حیات وحش هامون" توسط حلیمه امیرشاهی، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی منابع طبیعی - بیابان زدایی دانشگاه زابل نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی بیابان با رویکرد مدیریت مناطق خشک و کویری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بیابان زایی، دریاچه هامون، دشت سیستان، حیات وحش هستند. این مقاله در تاریخ 7 بهمن 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1359 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بیابان زایی یا بیابانی شدن بعد از دو چالش تغییر اقلیم و کمبود آب شیرین به عنوان سومین چالش مهم جامعه جهانی در قرن 21 محسوب می شود. بیابان زایی یکی از شیوه های تخریب خاک در مناطق خشک، نیمه خشک و کم رطوبت است که بر اثر عوامل مختلف از جمله تغییر آب و هوا و فعالیت های انسانی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تاثیر زیست محیطی بیابان زایی بر حیات وحش هامون با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.