سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی پتانسیل آب های شور و نامتعارف کویر در جهت توسعه صنایع معدنی (کویر مرکزی ایران منطقه خور و بیابانک واحد پتاس)

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,747

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

DESERT02_230

Index date: 27 January 2015

بررسی پتانسیل آب های شور و نامتعارف کویر در جهت توسعه صنایع معدنی (کویر مرکزی ایران منطقه خور و بیابانک واحد پتاس) abstract

برخلاف گذشته که نمکزارها (کویرها) را بدلیل نداشتن خاک و آب مناسب کشاورزی نشان از شومی و محروم بودن منطقه می دانستند، امروزه نشانه خوش‏شانسی و مایه توسعه و ترقی هر کشور و منطقه به شمار می‏روند، زیرا در گذشته که فعالیت‏ها بیشتر بر اساس کشاورزی و دامداری استوار بود، کویرها به دلیل متراکم بودن نمک در آنها و غیرقابل کشت و زراعت بودن، نه تنها فایده‏ای نداشتند و مورد استفاده قرار نمی‏گرفتند، بلکه با بالا آمدن سطح آب زیرزمینی در این عرصه‏ها، موجب بالا آمدن زه آب شور و کویری شدن زمین‏های اطراف خود نیز می‏شدند. روی همین اصل، تمدن‏های کشاورزی مفلوک روستاهای کوچک و فقیری که در این سرزمین‏های با آب و خاک شور به وجود آمده بودند، به تدریج با پیشروی آب شور و شورتر و سرانجام کویری شدن اراضی زیر کشت ساکنان این مناطق، روستاها را ترک کرده به دیگر مناطق کشور مهاجرت کردند و به این ترتیب، تمدن‏های کشاورزی نیز نابود شدند. اما امروزه از برکت پیشرفت علم و تکنولوژی، می‏توان از انواع املاح موجود در کویرها بهره‏برداری کرد و چنانچه با یک برنامه‏ریزی صحیح از آنها استفاده شود، تأثیر به سزایی دراقتصاد منطقه وکل کشور هم از لحاظ اشتغال زایی و هم بالا رفتن سطح زندگی مردم خواهد داشت و شهرهای صنعتی، زنجیروار به دور کویرها ایجاد خواهند شد وتمدن صنعتی پیشرفته در پی خواهد داشت.در این مقاله به بررسی املاح معدنی با ارزش موجود در شورابه های کویر مرکزی در منطقه خور و بیابانک اصفهان که واحد پتاس وابسته به شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران استخراج برخی از این املاح را در دستور کار قرار داده است پرداخته شده است.

بررسی پتانسیل آب های شور و نامتعارف کویر در جهت توسعه صنایع معدنی (کویر مرکزی ایران منطقه خور و بیابانک واحد پتاس) Keywords:

املاح معدنی-کویر- کلرید کلسیم-کلرید منیزیم-خور و بیابانک

بررسی پتانسیل آب های شور و نامتعارف کویر در جهت توسعه صنایع معدنی (کویر مرکزی ایران منطقه خور و بیابانک واحد پتاس) authors

منصور شبانی

لیسانس زمین شناسی، اصفهان خور و بیابانک، واحد پتاس

علیرضا خادمی

لیسانس شیمی، اصفهان، خور و بیابانک، واحد پتاس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
زمین شناسی، ژئومرفولوژی و هیدرولوژی زمین های شور، 1360. نوشته ...
ناصری، ح . ر . 1393، بررسی تاثیر محلول ترکیبی ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی پتانسیل آب های شور و نامتعارف کویر در جهت توسعه صنایع معدنی (کویر مرکزی ایران منطقه خور و بیابانک واحد پتاس)" توسط منصور شبانی، لیسانس زمین شناسی، اصفهان خور و بیابانک، واحد پتاس؛ علیرضا خادمی، لیسانس شیمی، اصفهان، خور و بیابانک، واحد پتاس نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی بیابان با رویکرد مدیریت مناطق خشک و کویری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله املاح معدنی-کویر- کلرید کلسیم-کلرید منیزیم-خور و بیابانک هستند. این مقاله در تاریخ 7 بهمن 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1747 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که برخلاف گذشته که نمکزارها (کویرها) را بدلیل نداشتن خاک و آب مناسب کشاورزی نشان از شومی و محروم بودن منطقه می دانستند، امروزه نشانه خوش‏شانسی و مایه توسعه و ترقی هر کشور و منطقه به شمار می‏روند، زیرا در گذشته که فعالیت‏ها بیشتر بر اساس کشاورزی و دامداری استوار بود، کویرها به دلیل متراکم بودن نمک در آنها و غیرقابل ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی پتانسیل آب های شور و نامتعارف کویر در جهت توسعه صنایع معدنی (کویر مرکزی ایران منطقه خور و بیابانک واحد پتاس) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.