سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر تیمارهای هورمونی مختلف بر باززایی گیاه گلوکسینیا (Sinningia speciosa) در شرایط درون شیشه ای

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 913

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ISOP01_033

Index date: 4 February 2015

اثر تیمارهای هورمونی مختلف بر باززایی گیاه گلوکسینیا (Sinningia speciosa) در شرایط درون شیشه ای abstract

گلوکسینیا از جمله گیاهان گلدانی جذاب است که بطور گسترده ای در سرتاسر جهان به عنوان یک گیاه زینتی کشت میشود. یکی از روش های تکثیر این گیاه، استفاده از تکنیک کشت بافت است، بطوری که امروزه از کشت بافت برای تکثیر انبوه و استقرار مواد پایه عاری از بیماری استفاده میشود. در واقع امروزه اکثر گل و گیاهان زینتی موجود در فروشگاهها بوسیله کشت بافت تولید میشوند. لذا این آزمایش با هدف بررسی اثر تیمارهای هورمونی مختلف بر باززایی گیاه گلوکسینیا در شرایط درون شیشهای انجام شد. به این منظور برگهای گیاه جدا شده و پس از ضدعفونی سطحی به عنوان ریزنمونه استفاده شدند. قطعات یک سانتیمتر مربع از برگها در محیط کشت MS حاوی ترکیبات هورمونی مختلف (NAA در دو سطح 0/1 و 0/5 میلیگرم در لیتر و BA و Kin هر کدام در سه سطح 0/5، 1/5 و 2/5 میلیگرم در لیتر) کشت شدند. پس از 3 ماه از کشت، صفاتی از قبیل درصد باززایی، ارتفاع گیاه، تعداد گیاهچه، تعداد برگ، طول ریشه و وزن تر و خشک اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که محیط کشت MS حاوی 0/5 میلیگرم در لیتر BA به همراه 0/1 میلیگرم در لیتر NAA مناسبترین محیط کشت برای باززایی و تکثیر این گیاه است.

اثر تیمارهای هورمونی مختلف بر باززایی گیاه گلوکسینیا (Sinningia speciosa) در شرایط درون شیشه ای Keywords:

اثر تیمارهای هورمونی مختلف بر باززایی گیاه گلوکسینیا (Sinningia speciosa) در شرایط درون شیشه ای authors

فاطمه کیخا آخر

دانشجوی دکتری رشته بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

عبد الرضا باقری

اعضای هیات علمی گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

نسرین مشتاقی

اعضای هیات علمی گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

احمدرضا بهرامی

عضو هیات علمی گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Cao, G. P., and Wang, J. M. 2002. Tissue culture ...
Chae, S.C., Kim, H.H., and Park, S.U. 2012. Ethylene Inhibitors ...
Scaramuzzi, F., Apollonio, G., and D' Emerico, S. 1999. Adventitious ...
Sharma, S.K., and Sharma, M. 2013. Improved protocol for in ...
Park, E.H., Bae, H., Park, W.T., Kim, Y.B., Chae, S.C.. ...
Xu, Q. L., Hu, Z.. Li, C. Y., Wang, X. ...
/12a 5/62abc 6/25ab 7/62ab 5/12abc 7/12ab 4/00bc 4/75abc 4/37abc 2/50c ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثر تیمارهای هورمونی مختلف بر باززایی گیاه گلوکسینیا (Sinningia speciosa) در شرایط درون شیشه ای" توسط فاطمه کیخا آخر، دانشجوی دکتری رشته بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد؛ عبد الرضا باقری، اعضای هیات علمی گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد؛ نسرین مشتاقی، اعضای هیات علمی گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد؛ احمدرضا بهرامی، عضو هیات علمی گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله باززایی، تیمار هورمونی، ریزنمونه برگ، کشت درون شیشه ای، گلوکسینیا هستند. این مقاله در تاریخ 15 بهمن 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 913 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گلوکسینیا از جمله گیاهان گلدانی جذاب است که بطور گسترده ای در سرتاسر جهان به عنوان یک گیاه زینتی کشت میشود. یکی از روش های تکثیر این گیاه، استفاده از تکنیک کشت بافت است، بطوری که امروزه از کشت بافت برای تکثیر انبوه و استقرار مواد پایه عاری از بیماری استفاده میشود. در واقع امروزه اکثر گل و گیاهان زینتی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اثر تیمارهای هورمونی مختلف بر باززایی گیاه گلوکسینیا (Sinningia speciosa) در شرایط درون شیشه ای با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.