معرفی تالاب فریدونکنار به عنوان تالاب بین المللی و منطقه مهم زیستگاه درنای سیبری abstract
تالاب
فریدونکنار با توجه به نقشی که در حیات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و سیاسی ایفا میکند، یکی از
تالاب های با اهمیت بین المللی معرفی شده است و مورد حمایت میباشد. این
تالاب با مساحت 5427 هکتار و با موقعیت جغرافیایی 36 52 -25 26 طول شرقی و 36 46 - 36 38 عرض شمالی واقع شده و از سمت شمال به شهر فریدونکنار، از شرق به جاده سرخرود- آمل و از جنوب به جاده موسوم به جاده گاز و از غرب به جاده اجاکسر محدود میگردد.
تالاب فریدونکنار علاوه بر حائز بودن ارزش ویژه ی بین المللی، واجد ارزش های متعددی در رابطه با جذب گردشگران داخلی و خارجی میباشد و همچنین از جنبه های بیولوژیکی، زیبا شناختی، علمی و اجتماعی اهمیت بسزایی داشته و میتواند مورد بررسی قرار گیرد.
تالاب فریدونکنار محل امن بسیار مناسبی برای بسیاری از جانوران نظیر ماهیان، پرندگان، دوزیستان، خزندگان و پستانداران بوده، به طوری که بسیاری از پرندگان مهاجر جهت اسکان، تهیه غذا و در نهایت فراهم کردن یک پناهگاه مناسب جهت زمستان گذرانی یک تا شش ماه از زندگی خود را در آن میگذرانند.
تالاب فریدونکنار از لحاظ تنوع ماهیان نیز بسیار غنی میباشد، بطوریکه 10 گونه ماهی متعلق به 3 خانواده در آن شناسایی شده است که شاخص ترین خانواده Cyprinidae میباشد. از جمله ماهیان با ارزش این
تالاب می توان به شاه کولی، سیاه ماهی، کپور معمولی، گامبوزیا، کاراس، سیاه کولی و ... اشاره نمود. لازم به ذکر است که
تالاب فریدونکنار یکی از ذخیره گاه های لای ماهی (Tinca Tinca) علاوه بر جوامع ماهیان، میباشد که در نوع خود بی نظیر است. علاوه بر جوامع ماهیان، میتوان از پستاندارانی چون راسو، شنگ، شغال نام برد که در کنار گونه های خزنده و دوزیست جوامع جانوری
تالاب فریدونکنار را کامل میکنند.