سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

برنامه ریزی توسعه خدمات گردشگری میان راهی با رویکرد احیاء کاروانسراهای واقع در مسیر راه ابریشم (نمونه موردی کاروانسرای آهوان)

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 766

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GPACONF01_020

Index date: 8 March 2015

برنامه ریزی توسعه خدمات گردشگری میان راهی با رویکرد احیاء کاروانسراهای واقع در مسیر راه ابریشم (نمونه موردی کاروانسرای آهوان) abstract

امروزه اهمیت توسعه زیرساخت ها و افزایش سطح خدمات جاده ای مطلوب به مسافران و گردشگران داخلی و خارجی بیش ازپیش مورد توجه قرار گرفته است. با افزایش روز افزون آمار سفرهای جاده ای، علی الخصوص در ایام تعطیلات عید و تابستان،ضرورت تأمین و ارایه خدمات مناسب و کیفی به مسافران به منظور تشویق و ترویج امر سفر در جامعه و بالا رفتن سطح رضایت مندی، در کانون توجه مسئولین قرار گرفته است. از این رو طی سالیان گذشته سیاست های تشویقی و تسهیل در امر تأسیس و بهره برداری از مراکز خدمات بین راهی در دستور کار دولت و سازمان های ذی ریط بوده است. در راستای اجرای اینسیاست ها، سرمایه گذاری جهت احیاء و بهره برداری از کاروانسراهای واقع در مسیر جاده های میان شهری، از عوامل تأثیرگذار در کاهش هزینه های احداث تأسیسات جدید خواهد بود. ساخت کاروانسراهای جاده ای به منظور فراهم آمدن مکانی مناسب وامن جهت استراحت کاروان ها، از دوران صفوی در ایران رواج یافت و تا اواسط دوران قاجار ادامه داشت . بخش عمده ای ازاین کاروانسراها در مسیر راه ابریشم که شاهراه ارتباطی شرق به غرب بوده است، تأسیس شده اند. احیاء و تعیین کاربری این کاروانسراهای ارزشمند به کاربری اولیه آن ها که ارایه خدمات مسافری بوده است، می تواند خود به تنهایی به عنوان یک جاذبه گردشگری، نقش به سزایی در رشد و ارتقاء صنعت گردشگری در کشور ایفا نماید. کاروانسراهای سنگی و آجری آهوان، واقعدر 35 کیلومتری شهر سمنان، از مشهورترین کاروانسراهای میان راهی کشور است که در محور تهران به مشهد واقع گردیده و پتانسیل قابل توجهی جهت برنامه ریزی احیاء و ارایه خدمات به مسافران این مسیر پر تردد دارد. مقاله حاضر سعی دارد تا بااستفاده از روش های مطالعه اسنادی، تحلیلی و توصیفی به معرفی نقش محوری کاروانسراهای جاده ای در ارایه خدمات به مسافران پرداخته و به عنوان نمونه موردی روند برنامه ریزی جهت احیاء کاروانسرای آهوان را مورد بررسی قرار دهد.

برنامه ریزی توسعه خدمات گردشگری میان راهی با رویکرد احیاء کاروانسراهای واقع در مسیر راه ابریشم (نمونه موردی کاروانسرای آهوان) Keywords:

احیاء کاروانسراهای میان راهی , خدمات گردشگری جاده ای , صنعت گردشگری , کاروانسرای آهوان , راه ابریشم

برنامه ریزی توسعه خدمات گردشگری میان راهی با رویکرد احیاء کاروانسراهای واقع در مسیر راه ابریشم (نمونه موردی کاروانسرای آهوان) authors

هانی رستگاران

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری و منطقه ای گرایش مدیریت شهری، کارشناس معماری و شهرسازی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ا

مریم طاهردوست محمدی

کارشناسی علوم اقتصاد، کارشناس طرح و تسهیلات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
احسانی، محمد تقی، یادی از کاروانسراها، رباط‌هاو کاروان‌ها در ایران، ...
پیرنیا، محمد کریم، افسر، کرامت‌الله، راه و رباط، انتسارات سازمان ...
پیرنیا، محمد کریم، آشنایی با معماری اسلامی ایران، انتشارات دانشگاه ...
تکمیل همایون، ناصر، جاده ابریشم (از ایران چه می‌دانیم؟/90)، انتشارات ...
مطالعات طرح مرمت و بهسازی کاروانسرای سنگی آهوان، آرشیو اداره‌کل ...
هادی‌زاده کاخکی، سعید، کاروانسرا در ایران (از ایران چه می‌دانیم/99، ...
Fragner, Bert G, Caravan, Encyclopedia Iranica, New York: Mazda Publisher, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "برنامه ریزی توسعه خدمات گردشگری میان راهی با رویکرد احیاء کاروانسراهای واقع در مسیر راه ابریشم (نمونه موردی کاروانسرای آهوان)" توسط هانی رستگاران، دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری و منطقه ای گرایش مدیریت شهری، کارشناس معماری و شهرسازی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ا؛ مریم طاهردوست محمدی، کارشناسی علوم اقتصاد، کارشناس طرح و تسهیلات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله احیاء کاروانسراهای میان راهی، خدمات گردشگری جاده ای، صنعت گردشگری، کاروانسرای آهوان، راه ابریشم هستند. این مقاله در تاریخ 17 اسفند 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 766 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه اهمیت توسعه زیرساخت ها و افزایش سطح خدمات جاده ای مطلوب به مسافران و گردشگران داخلی و خارجی بیش ازپیش مورد توجه قرار گرفته است. با افزایش روز افزون آمار سفرهای جاده ای، علی الخصوص در ایام تعطیلات عید و تابستان،ضرورت تأمین و ارایه خدمات مناسب و کیفی به مسافران به منظور تشویق و ترویج امر سفر در جامعه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله برنامه ریزی توسعه خدمات گردشگری میان راهی با رویکرد احیاء کاروانسراهای واقع در مسیر راه ابریشم (نمونه موردی کاروانسرای آهوان) با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.