سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اقلیمگردشگری و آمایش سرزمین مطالعه موردی: ملایر

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 855

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BCIT01_007

Index date: 8 March 2015

اقلیمگردشگری و آمایش سرزمین مطالعه موردی: ملایر abstract

آمایش سرزمین علمی است که با توجه به ویژگیهای اکولوژیک سرزمین و شرایط اقتصادی- اجتماعی آن، نوع استفاده بهینه ازسرزمین را مشخص میسازد. در این میان، گردشگری خاصه بوم گردشگری پایدار، یکی از ابعاد چندبعدی توسعه فضایی یک منطقهاست. بسیاری از مقاصد مطرح گردشگری جهان نیز، موفقیت خود را مرهون برخورداری از اقلیمی مطلوب هستند. در این پژوهش برپایه اصول آمایش سرزمین و بهمنظور بهرهبرداری پایدار از پتانسیلهای اقلیمی-گردشگری شهرستان ملایر، با به کارگیری سه روش دمای معادل فیزیولوژیکPETمتوسط نظرسنجی پیش بینی PMV و دمای مؤثر استانداردSET از عناصر اقلیمی متوسط دمای خشک، رطوبت نسبی، سرعت باد، فشار بخار آب و میزان ابرناکی ایستگاه همدید ملایر، طی دوره آماری 1996 تا 2119استفاده شده است. در واقع هدف از این پژوهش شناخت شرایط زمانی اقلیمگردشگری و تأثیرگذاری هر یک از عناصر اقلیمی بر روی ساختار فیزیولوژیک انسان در هر یک از ماههای سال است. نتیجه این بررسی نشان داد که دوره مطلوب تنها دوره کوتاهی از سال راپوشش داده است؛ بهطوریکه براساس روشPET ملایر در ماه سپتامبرشهریوراز شرایط مطلوب اقلیمی برای گردشگری برخورداراست و خروجیPMV ماههای می اردیبهشت و سپتامبر و خروجی SETماههای ژوئن خرداد و سپتامبر را برای گردشگری فاقد تنش نشان داده است. بنابراین مسئولان ذیربط میبایست زمینه مساعد برای بهرهوری از انواع مختلف گردشگری، متناسب با تقویم اقلیمی-گردشگری و توانهای محیطی را فراهم نمایند

اقلیمگردشگری و آمایش سرزمین مطالعه موردی: ملایر Keywords:

اقلیمگردشگری و آمایش سرزمین مطالعه موردی: ملایر authors

هوشمند عطایی

استادیار، اقلیمشناسی دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان

ریحانه حیدری

مدرس، اقلیمشناسی دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان

مرضیه زارعان

مدرس، اقلیمشناسی دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان

سادات هاشمی نسب

مدرس و دانشجوی دکترای اقلیمشناسی دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آندی درام. آلن مور (1387)، بوم‌گردشگری، ترجمه محسن رنجبر، ناشر ...
دریاباری سیدجمال، کامیابی سعید، خواجه‌نبی فهیمه، فریدپور مجتبی، رابطه اقلیم ...
ذوالفقاری، حسن (1389). آب و هواشناسی گردشگری، سمت، چاپ اول، ...
رضوانی، علی‌اصغر، نقش بوم‌گردشگری در حفاظت محیط زیست، فصلنامه محیط‌شناسی، ...
سازمان جهانی گردشگری (1380)، آنچه مدیران جهانگردی لازم است بدانند، ...
شه‌ولایتی الهام، دانش محیط زیستی، راه نجات مناطق حفاظت‌شده (مطالعه ...
عطایی هوشمند، حیدری ریحانه، زارعان مرضیه، هاشمی‌نسب سادات، ارزیابی چند ...
عطایی هوشمند، حیدری ریحانه، زارعان مرضیه، هاشمی‌نسب سادات، ارزیابی بوم‌گردشگری ...
هاشمی‌نسب سادات و عطایی هوشمند، شرایط زمانی اقلیم‌گردشگری شهر همدان ... [مقاله کنفرانسی]
Ataei, H, Hasheminas ab, S _ (2012). Region alization and ...
Matzarakis. A , Mayer H and Iziomon M G , ...
(2013). Assessment of thermal bioclimate and Matzarakis, A and Rammelberg, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اقلیمگردشگری و آمایش سرزمین مطالعه موردی: ملایر" توسط هوشمند عطایی، استادیار، اقلیمشناسی دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان؛ ریحانه حیدری، مدرس، اقلیمشناسی دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان؛ مرضیه زارعان، مدرس، اقلیمشناسی دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان؛ سادات هاشمی نسب، مدرس و دانشجوی دکترای اقلیمشناسی دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش بین المللی علمی راهبردی توسعه گردشگری جمهوری اسلامی ایران، چالش ها و چشم اندازها پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آمایش سرزمین، اقلیمگردشگری ، SET ،PMV ، PET، هستند. این مقاله در تاریخ 17 اسفند 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 855 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آمایش سرزمین علمی است که با توجه به ویژگیهای اکولوژیک سرزمین و شرایط اقتصادی- اجتماعی آن، نوع استفاده بهینه ازسرزمین را مشخص میسازد. در این میان، گردشگری خاصه بوم گردشگری پایدار، یکی از ابعاد چندبعدی توسعه فضایی یک منطقهاست. بسیاری از مقاصد مطرح گردشگری جهان نیز، موفقیت خود را مرهون برخورداری از اقلیمی مطلوب هستند. در این پژوهش برپایه اصول ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اقلیمگردشگری و آمایش سرزمین مطالعه موردی: ملایر با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.