سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

استخراج و سازماندهی دانش ضمنی و عینی در سازمانها: رویکردی عملیاتی به دوگام در فرایند مدیریت دانش

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,429

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IKMC01_008

Index date: 18 July 2007

استخراج و سازماندهی دانش ضمنی و عینی در سازمانها: رویکردی عملیاتی به دوگام در فرایند مدیریت دانش abstract

بر مبنای این پذیره که فرایند مدیریت دانش متشکل از چهار گام اساسی 1) شناسایی و تبیین پراکندگی دانش در سازمان، 2) استخراج و کدگذاری دانش، 3) سازماندهی و بازنمون و 4) دسترس پذیرساختن دانش است؛ و نیز بر پایه این نکته که بدون استخراج و بازنمون مؤثر دانش، م دیریت دانش نیز تجلی عینی در هیچ سازمانی نخواد یافت، دوگام استخراج و سازماندهی دانش سازمانی (ضمنی و عینی ) در این مقاله مورد بررسی قرار گرفت . با مطالعه متون مختلف در حوزه استخراج دانش و نیز با تکیه بر بحث تقیدپذیری و تقیدناپذیری آن از یک سو و ویژگیها و ماهیت دانش مورد نظر از دیگر سو، راهبردهایی عملیاتی در جهت مستندسازی دانش ضمنی (تبدیل این نوع از دانش به اسناد و مدارک قابل مدیریت )، ارائه شده است . در حالی که مراد نوشتار حاضر از دانش عینی، نمودها و جلوه های بیرونی دانش ضمنی است، استخراج عناصر دانشی به منظور مدی ریت و سازماندهی بهتر دانش عینی، عمده ترین راهبرد برای آنچه استخراج دانش عینی نامیده شده، دانسته شده است . نکته اساسی هنجاریابی ارائه راهبردهای پیشنهادی با توجه به ابزارهای فناورانه ایست که هم اکنون با هزینه های بسیار اندک و یا بعضا به صورت رایگان در اختیار سازمانهای داخلی کشور نیز قرار دارد . گام دومی که در این مقاله مدنظر قرار گرفته، سازماندهی عناصر دانشی استخراج شده، بگونه ای است که قابلیت کاربردپذیری برای استفاده از مجموعه های دانشی عینی و ضمنی (تقیدپذیر و تقیدناپذیر ) را فراهم آورد . در نهایت با توجه به مجم وعه مهارتهای درگیر در این امر، لزوم توجه بیشتر به افزایش روحیه مشارکت جویی مورد تاکید قرار گرفته است.

استخراج و سازماندهی دانش ضمنی و عینی در سازمانها: رویکردی عملیاتی به دوگام در فرایند مدیریت دانش Keywords:

استخراج دانش ضمنی/ استخراج دانش عینی/ دانش ضمنی تقیدپذیر/ دانش ضمنی تقید ناپذیر/ سازماندهی دانش / راهبردهای عینی سازی دانش ضمنی/

استخراج و سازماندهی دانش ضمنی و عینی در سازمانها: رویکردی عملیاتی به دوگام در فرایند مدیریت دانش authors

شعله ارسطوپور

دانشجوی دکترای علوم کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه فردوسی مشهد

مقاله فارسی "استخراج و سازماندهی دانش ضمنی و عینی در سازمانها: رویکردی عملیاتی به دوگام در فرایند مدیریت دانش" توسط شعله ارسطوپور، دانشجوی دکترای علوم کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه فردوسی مشهد نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی مدیریت دانش پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله استخراج دانش ضمنی/ استخراج دانش عینی/ دانش ضمنی تقیدپذیر/ دانش ضمنی تقید ناپذیر/ سازماندهی دانش / راهبردهای عینی سازی دانش ضمنی/ هستند. این مقاله در تاریخ 27 تیر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5429 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بر مبنای این پذیره که فرایند مدیریت دانش متشکل از چهار گام اساسی 1) شناسایی و تبیین پراکندگی دانش در سازمان، 2) استخراج و کدگذاری دانش، 3) سازماندهی و بازنمون و 4) دسترس پذیرساختن دانش است؛ و نیز بر پایه این نکته که بدون استخراج و بازنمون مؤثر دانش، م دیریت دانش نیز تجلی عینی در هیچ سازمانی نخواد یافت، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله استخراج و سازماندهی دانش ضمنی و عینی در سازمانها: رویکردی عملیاتی به دوگام در فرایند مدیریت دانش با 18 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.