کاربرد سیلیکون و تلقیح میکوریزی بر رشد و میوه دهی گیاه گوجه فرنگی Lycopersiconesculentum Mill در شرایط کاهش آب آبیاری

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 522

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NIAC01_092

تاریخ نمایه سازی: 25 فروردین 1394

Abstract:

تنش خشکی یکی از مهم ترین تنش های محیطی است که رشد و عملکرد گیاهان را تحت تأثیر قرار می دهد .تنش خشکی که در حقیقت ناشی از کاهش پتانسیل آب خاک است، سبب کاهش محتوای آب نسبی گیاه و کاهشعملکردگیاهمیشود( 1). ایران در کمربند بیابانی جهان قرار دارد و به عنوان منطقه ای خشک منظور می شود. متوسط بارندگی در کشور حدود 250 میلی متر است که این میزان یک سوم بارندگی در جهان می باشد. نتایج بسیاری از تحقیقات نشان می دهد کهتلقیح گیاهان با قارچ میکوریزا( 2) و استفاده از تغذیه سیلیکون( 3) مقاومت بسیاری از گیاهان را نسبت به تنش خشکی افزایش می دهند. لذا هدف از این مطالعه مقایسه تأثیر سیلیکون و قارچ میکوریزا بر شاخص های رشد گیاه گوجه فرنگی در شرایط کاهش آبیاری است. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که دو ماه پس از آغاز تیمارخشکی، خصوصیات رویشی مانند تعدادبرگ و وزن میوه در تیمار خشکی به طور معنی داری کاهش یافتند. در حالی که در تیمار گیاهان با سیلیکون و در تلقیح گیاهان با قارچ میکوریزی به طور قابل ملاحظه ای رشد رویشی گیاهان در شرایط خشکی افزایش یافت. در مجموع نتایجنشان داد که در مورد شاخص های مورد بررسی در این تحقیق، اثر تلقیح گیاهان با میکوریز نسبت به سیلیکون باعث ایجاد مقاومت بهتری در گیاه گوجه فرنگی نسبت به تنش خشکی می گردد

Authors

اعظم عیدی نجف آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور تهران شرق

شکوفه انتشاری

استاد یار دانشگاه پیام نور نجف آباد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Reddy A.R., Chiatanya K.V. and Vivekanandan M. 2004. Drought induced ...
  • Moucheshi A., Heidari B., Assad M.T.2O1 2.Alleviation of drought stress ...
  • Sonobe, K., T. Hattori, P. An, W. Tsuji, A. E. ...
  • نمایش کامل مراجع