بررسی اثر فرآیند تقطیر اسمزی و حرارتی بر ابقا اسید آسکوربیک و شاخص رنگ کنسانتره نارنج
Publish place: The 2nd National Conference on Optimization of Production Distribution and Consumption Chain in the Food Industry
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 905
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
COPDCFI02_241
تاریخ نمایه سازی: 25 فروردین 1394
Abstract:
تولید کنسانتره میوه جات به روش معمول شامل فرآیند حرارتی می باشد که اعمال حرارت در طول تولید کنسانتره باعث از دست رفتن ترکیبات طعمی شده که این پدیده باعث کاهش قابل توجه ای در خواص کیفی کنسانتره می گردد. در این مقاله از فرآیند تقطیر اسمزی به عنوان یک فرایند غیرحرارتی جهت تغلیظ عصاره ی نارنج و بررسی اثر آن بر خواص تغذیه ای و ارگانولپتیکی کنسانتره ی نارنج در طول مدت نگهداری استفاده گردید. ابقا اسید اسکوربیک در کنسانتره های نارنج تولیدی به روش تقطیر اسمزی به طور معنی داری (p<0.05) بیشتر از نوع تولید شده به روش حرارتی بود. در طول نگهداری، تجزیه اسید اسکوربیک در هر دو نوع کنسانتره نارنج تولیدی از معادله درجه اول تبعیت می کرد. بر طبق معادلات بدست آمده، ثابت تعادل تجزیه اسید اسکوربیک در کنسانتره نارنج تولیدی به روش تقطیر اسمزی کمتر از نوع حرارتی آن گزارش گردید. تولید کنسانتره نارنج به روش تقطیر اسمزی باعث افزایش نیمه عمر اسید اسکوربیک در حدود 33 روز گردید. کنسانتره نارنج تولیدی به روش تقطیر اسمزی نسبت به نوع تولید شده به روش حرارتی از شاخص رنگ بهتر، تغییر کلی رنگ کمتر و از شاخص کرومای بالاتری برخوردار بود.
Keywords:
Authors
مهران نورمحمدپور عمران
دانش آموخته ی دکترا علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
نفیسه نصیر مسلم
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی
پیمان آریایی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، دانشکده کشاورزی
میرخلیل پیروزی فرد
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :