تأثیر مزمن نانو ذرات اکسید رویZnO-NPs بر برخی فاکتورهای کلیوی در موش سفید آزمایشگاهی
Publish place: The first national congress of new technologies in Iran with the aim of achieving sustainable development
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 770
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SENACONF01_418
تاریخ نمایه سازی: 25 فروردین 1394
Abstract:
با گسترش نانوتکنولوژی در همهی زوایای زندگی انسان، صرفنظر از استفاده از خواص مفید آنها در تکنولوژی و صنعت،دانستن خطرات استفادهی گسترده از آنها و تأثیراتی که بر بدن دارند اهمیت بیشتری می یابد. هدف از این تحقیق مطالعهی اثر سمیت مزمن نانوذرات اکسید رویZnO-NPsدر موش های سالم بالغ به عنوان مدل جانوری با تعیین تغییرات فاکتورهای کلیوی شامل نیتروژن اوره ی خونBUNو کراتینینCr در سرم می باشد. موش ها به صورت تصادفی در چهار گروه، یک گروه شاهد و سه گروه تیمار با دوزهای غیر کشندهmg/kg20و50و80 تقسیم شدند. نانوذرات هر دو روز یک بار به صورت درون صفاقی و به مدت 20 روز به موش ها تزریق شد. در روزهای تزریق به گروه شاهد مقداریکسانی محلول سالین تزریق شد. در روز 21 موش ها را بیهوش کرده و خون گیری به صورت مستقیم از قلب آنها، انجام شد و سرم آن ها از طریق سانتریفوژ3000rpm و به مدت 15دقیقه جدا گردید. میزان فاکتور هایCr و BUNدر سرم موش ها اندازه گیری شد. اختلاف معنی دار بین گروه ها در سطح احتمال 95% P<0/05 بررسی شد. آزمایش های سرمی عملکرد بیوشیمیایی کلیوی نشان داد که سطحCr و BUNسرم در گروه تیمار نانوذرات اکسید روی با دوز mg/kg80 افزایش قابل ملاحضه ای داشته که نشان دهندهی آسیب جدی کلیه می باشد. علاوه بر آن افزایش سطح BUNدر گروه تیمارmg/kg50 نیز درصد قابل توجهی نشان داد که احتمالاً ناشی از آسیب کبدی در این روز است. تغییر ی در سطحCr و BUNدر دوزmg/kg20 نسبت به گروه شاهد دیده نشد. این تحقیق نشان میدهد که نانوذرات اکسیدروی در شرایط مزمن دارای اثرات منفی بر بافت کلیه می باشد.
Keywords:
Authors
عطیه مشرفی
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
محمدسعید حیدرنژاد
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
زهرا انصاری
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
مریم حامدی
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :