بررسی آسیب های ناشی از استفاده گرافن در کاربردهای نوین صنعتی و تحقیقاتی مهندسی و علوم پایه بر سلامت موجودات زنده و محیط زیست
Publish place: First International Conference on Environmental Engineering
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 4,337
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EICONF01_420
تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394
Abstract:
نانوتکنولوژی به معنای تهیه نانومواد مهندسی از جمله نانوذرات فلزی، نقاط کوانتومی و نانومواد کربنی و.. و کاربرد آنها درزمینه های مختلف می باشد . با توجه به گسترش دامنه استفاده از نانومواد در کاربردهای آزمایشگاهی، صنعتی و پزشکیاهمیت بررسی تاثیرات آنها بر سلامت موجودات زنده و محیط زسیت افزایش یافته است. از اینرو بررسی خطرات ناشی ازاین نانومواد و قرارگیری موجودات زنده و محیطزیست در معرض آنها توجه محققین را به خود جلب کردهاست. تا به امروزاکثر مطالعات در این رابطه پیرامون رده های سلول انسان و سایر موجودات در معرض نانومواد صورت گرفته است.گرافن مادهای دو بعدی شامل تک لایه هایی از اتمهای کربن به صورت شبکه ای از حلقه های شش ضلعی می باشد.گرافن به دلیل ساختار ویژه دو بعدی دارای ویژگی های منحصر به فردی از جمله استحکام مکانیکی، رسانایی گرمایی والکتریکی، خواص نوری و سطح ویژه بالا می باشد.گرافن اکسید (GO) یک عضو مهم از گروه نانوذرات گرافن است که با توجه به خواص و ساختار ویژه دارای کاربردهایگستردهای در صنایع مختلف و زمینه های پزشکی می باشد. حضور گروههای عاملی اکیسژنی روی لبه ها و صفحهگرافن اکسید باعث برهمکنش های کووالانسی، غیرکووالانسی و یا یونی با سایر مواد میشود. این گروهها همچنین باعثبهبود پراکنش نانوذرات گرافن اکسید نسبت به گرافن می شوند.توسعه تحقیقات پیرامون گرافن باعث گسترش کاربردهای آن در زمینههایی مانند ذخیره انرژی، کاتالیست، دارورسانی،بیولوژی، بیوسنسورها و تجهیزات الکتروشیمیایی شده است . گرافن به دلیل ساختار ویژه بسیار نازک و سبک اما در عینحال دارای استحکام و قابلیت برهمکنش بالا میباشد. این ویژگی ها باعث اهمیت تاثیر گرافن بر سلامت موجودات زندهمی شود، به ویژه زمانی که در معرض تنفس موجودات زنده قرار می گیرند.مطالعات مربوط به آسیب های گرافن بر سلامت و محیطزیست بسیار جدید است. اگرچه برخی داده های آزمایشگاهی به اثرمنفی گرافن اکسید اشاره دارند . اما هنوز هم زمینه های بسیاری در این رابطه نیازمند بحث و بررسی می باشد، به میژهبررسی تاثیرات آن بر عملکرد سلولها و بافتهای بدن موجودات زنده در معرض تماس با این نانوذرات . در این مقاله تحقیقات انجام شده پیرامون گرافن و مشتقات آن به عنوان یکی از جدیدترین و پرکاربردترین نانوذرات و تاثیرات منفی آن بر سلامت موجودات زنده و محیطزیست مورد بررسی قرار خواهد گرفت. همچنین به زمینه های موجود در این زمینه که با توجه به جدید بودن موضوع نیازمند توجه وتحقیق بیشتر می باشد نیز اشاره خواهد شد.
Keywords:
Authors
علی فضلی
کارشناسی ارشد مهندسی پلیمر، دانشگاه صنعتی سهند تبریز
سعید جمالی آشتیانی
کارشناسی ارشد مهندسی شیمی پلیمر، دانشگاه صنعتی سهند تبریز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :