سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارتقاء کیفیت های فضایی در فضاهای شهری با استفاده از ادراکات محیطی (بررسی عرصه های پیوند دهنده ی حرم مطهر رضوی به فضاهای شهری موجود در حوزه ی پیرامونی آن)

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 872

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCFC01_008

Index date: 1 May 2015

ارتقاء کیفیت های فضایی در فضاهای شهری با استفاده از ادراکات محیطی (بررسی عرصه های پیوند دهنده ی حرم مطهر رضوی به فضاهای شهری موجود در حوزه ی پیرامونی آن) abstract

یکی از نقدهای اصلی به معماری و شهرسازی دهه های اخیر، بی توجهی به کیفیت های وجودی، نظیر تصویر ذهنیف خاطره انگیزی و سکونت پذیری است که بیگانگی و جدایی بین انسان ها و محیط شهری را تقویت و تشدید نموده است. شناخت و تقویت عناصری که ادراک شهروندان را از محیط شهری شکل می دهند و نحوه تأثیر این عناصر بر افراد متفاوت باید در مداخلات کالبدی و فضایی مورد توجه قرار گیرد. عدم توجه به این عناصر و نحوه تعامل آنها با یکدیگر است که باعث ایجاد فضاهای بیگانه برای شهروندان شده است. این پژوهش بر آن است تا با توجه به ادراک شهروندان از محیط شهری و شناخت عوامل تأثیرگذار بر آن، عوامل خوانایی کالبدی و فضایی یک فضای شهری را شناسایی و تبیین کند و در ادامه به بررسی این عوامل در فضاهای پیوند دهنده ی حرم مطهر رضوی به عنوان یک قطب مذهبی هویت بخش در کلان شهر مذهبی مشهد به بافت شهری پیرامونی بپردازد. بدین منظور، با روش تحلیلی محتوایی پس از مشخص شدن مفهوم فضای شهری و ادراک محیط، به نقش ادراکات محیطی شهری پرداخته می شود و در ادامه نیز به راهکارهایی جهت طراحی فضاهای شهری واسط بر اساس ادراکات محیطی شهروندان جهت برقراری پیوند میان بافت جدید الاحداث اطراف حرم با این عنصر شاخص هویتی- عملکردی و معنایی اشاره می گردد.

ارتقاء کیفیت های فضایی در فضاهای شهری با استفاده از ادراکات محیطی (بررسی عرصه های پیوند دهنده ی حرم مطهر رضوی به فضاهای شهری موجود در حوزه ی پیرامونی آن) Keywords:

ارتقاء کیفیت های فضایی در فضاهای شهری با استفاده از ادراکات محیطی (بررسی عرصه های پیوند دهنده ی حرم مطهر رضوی به فضاهای شهری موجود در حوزه ی پیرامونی آن) authors

حسین نورمحمدزاده

استادیار، دانشگاه یزد

محسن نجاتیان

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه یزد

فرحناز شریفی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ آلتمن، ایروین، (1382)، محیط و رفتار اجتماعی، ترجمه: علی ...
_ بنتلی، یان، (1385)، محیط‌های پاسخده، ترجمه: مصطفی بهزادفر، تهران، ...
_ پاکزاد، جهانشاه، (1386)، مبانی نظری و فرآیند طراحی شهری، ...
_ پاکزاد، جهانشاه، (1389)، مقالاتی در باب مفاهیم معماری و ...
_ تیبالدز، فرانسیس، (1381)، شهرسازی شهروندگرا، ترجمه: محمد احمدی‌نژاد، اصفهان، ...
- فروزان مهر، مرتضی، (1391)، تقویت عناصر انتقالی دید به‌عنوان ...
- کوان، رابرت، (1386)، فرهنگ شهرسازی، تهران، انتشارات آذرخش. ...
_ گلکار، کوروش، (1387)، کندوکاوی در تعریف طراحی شهری، تهران، ...
- مدنی پور، علی، (1387)، طراحی فضای شهری نگرشی بر ...
- مرتضوی، شهرناز، (1380)، روان‌شناسی اجتماعی، نمونه‌هایی از پژوهش‌های درون ...
_ محمودی نژاد، هادی، (1388)، فضا و مکان در طراحی ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارتقاء کیفیت های فضایی در فضاهای شهری با استفاده از ادراکات محیطی (بررسی عرصه های پیوند دهنده ی حرم مطهر رضوی به فضاهای شهری موجود در حوزه ی پیرامونی آن)" توسط حسین نورمحمدزاده، استادیار، دانشگاه یزد؛ محسن نجاتیان، دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه یزد؛ فرحناز شریفی فرد، دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی در جستجوی شهر فردا «واکاوی مفاهیم و مصادیق در شهر اسلامی - ایرانی» پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فضای شهری، ادراک، ادراکات محیطیف خوانایی، تصویرذهنی هستند. این مقاله در تاریخ 11 اردیبهشت 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 872 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از نقدهای اصلی به معماری و شهرسازی دهه های اخیر، بی توجهی به کیفیت های وجودی، نظیر تصویر ذهنیف خاطره انگیزی و سکونت پذیری است که بیگانگی و جدایی بین انسان ها و محیط شهری را تقویت و تشدید نموده است. شناخت و تقویت عناصری که ادراک شهروندان را از محیط شهری شکل می دهند و نحوه تأثیر این ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارتقاء کیفیت های فضایی در فضاهای شهری با استفاده از ادراکات محیطی (بررسی عرصه های پیوند دهنده ی حرم مطهر رضوی به فضاهای شهری موجود در حوزه ی پیرامونی آن) با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.