سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

چگونگی خورده شدن پفک مسی در اسید سولفوریک رقیق

Publish Year: 1374
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,374
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INCC04_004

Index date: 23 August 2007

چگونگی خورده شدن پفک مسی در اسید سولفوریک رقیق abstract

خوردگی درمواردی ضروری و تشدید آن مطلوب می باشد. مس سرچشمه در طول سال حجم عظیمی از الکترولیت پالایشگاه را از مدار خارج می کند و پس از خنثی کردن اسید آن به دور می ریزد. رایجترین روش استفاده از این الکترولیت، تولید سولفات مس می باشد که بدین منظور بایدمقادیر بیشتری مس دران حل نمود. علاوه بر این واحدهای کوچک متعددی درکشور ، سولفات مس را از طریق انحلال مس در اسید غلیظ تولید می کنندکه نه تنها با تولید گاز دی اکسید گوگرد، محیط را الوده می کند بلکه دو برابر مورد نیاز اسید مصرف می نماید. افزایش سرعت خوردگی مس در اسید سوفریک رقیق می تواد راهگشا باشد. استفاده از پفک مسی که ضمن افزایش سطح تماس با ایجادمحیط های مرده در داخل خلل و فرج خود موجب خوردگی موضعی نیز میشود بسیار مطلوب می باشد. هرچند که بعضی ازکشورها از پفک مسی بدین منظور استفاده می کنند ولی هیچگونه مرجعی در مورد نحوه تولید و یا سرعت خوردگی آن یافت نشد. در این تحقیق سرعت خوردگی پفک مسی در اسیدسولفوریک رقیق با غلظت های مختلف در چند دره حرارت همراه با دمش هوا در مقایسه بانمونه های معمولی موردمطالعه قرار گرفته است. آزمایشات نشان داد که پس ازگذشت مدتی از شروع آزمایش خوردگی پفک مسی تشدید می شود. تلاش شده است باارائه مکانیزم هایی این افزایش سرعت، تبیین شود.

چگونگی خورده شدن پفک مسی در اسید سولفوریک رقیق authors

محمد کرمی نژاد

دانشیار گروه مهندسی متالورژی دانشگاه شهید باهنر کرمان

مقاله فارسی "چگونگی خورده شدن پفک مسی در اسید سولفوریک رقیق" توسط محمد کرمی نژاد، دانشیار گروه مهندسی متالورژی دانشگاه شهید باهنر کرمان نوشته شده و در سال 1374 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنگره ملی خوردگی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 1 شهریور 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2374 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که خوردگی درمواردی ضروری و تشدید آن مطلوب می باشد. مس سرچشمه در طول سال حجم عظیمی از الکترولیت پالایشگاه را از مدار خارج می کند و پس از خنثی کردن اسید آن به دور می ریزد. رایجترین روش استفاده از این الکترولیت، تولید سولفات مس می باشد که بدین منظور بایدمقادیر بیشتری مس دران حل نمود. علاوه بر این واحدهای ... .