سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جایگاه مفهوم هویت در شهرهای جدید

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 809
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICONT01_115

Index date: 6 June 2015

جایگاه مفهوم هویت در شهرهای جدید abstract

[توضیح: مقالات این کنفرانس فقط به صورت چکیده در مجموعه سیویلیکا نمایش شده است] تفکر شکل گیری شهرهای جدید بین دو ایده آل سرگردان است : از یک سو به شهر گذشته به مثابه یک ایده اآل دست نایافتنی می نگرد و از سوی دیگر به شهر آینده به عنوان یک آرمان ناشناخته . این سرگردانی منجر به پیدایش شهرهایی بدون فضای قابل درک و با شرایطی مشابه یکدیگر در موقعیت های مکانی متفاوت شده است . لذا برای پرهیز از دست یافتن به یک آرمان ناشناخته و برای عدم واگذاری کیفیت شهرهای آینده به حساب تصادف و منوط کردن آن به پیچیدگی های راز گونه وجبری تعامل عوامل مختلف، ضرورت تبیین یک هویت مطلوب در این شهرها دارای اهمیت بهسزایی است . هویت مطلوب شهری حاصل عوامل متعددو مولفه های مختلفی است . مولفه های زست مخیطی، عملکردی، تاریخی - مذهبی، اجتماعی - فرهنگی، عوامل کالبدی و نهایتا روانشناختی و ادارکی مجموعه عومل و مولفه هایی هستند که استخراج مفاهیم هر یک و پیش بینی تعاملات آنها با یکدیگر می تواند در تبیین هویت مطلوب شهری تاثیر به سزایی داشته باشد . الف - مولفه های زیست محیطی : تاثیر پذیری هویت شهری از محیط زیست طبیعی امری بدیهی و قابل تامل است، زیرا ارتقای کیفیت زیست محیط مصنوع با استفاده از اعمال الگوها و متغیر های طبیعی صورت می گیرد . ب - مولفه های تاریخی - مذهبی : تاکید بر نشانه های تاریخی و مذهبی دوره های مختلف بر اجتماعات در درک گذشته کمک می کند و مجموعه تجارب ادارکی آنان را پربارتر می سازد، اغلب به ایجاد مجموعه ای منجر می شود که منحصر به فرد است و شخصیت و هویت شهر را تحت تاثیر قرار می دهد. ج - مولفه های اجتماعی - فرهنگی : فضای جدید باید چکیده و خلاصه کالبدی - فرهنگی و شکل گرفته گذشته ای باشد که توان ایجاد حس تعلق خاطر در ساکنان جدید را داشته باشد . مولفه های عملکردی : جهت هویت بخشیدن به شهرهای جدید نیاز به تعریف دقیق تقسیمات کالبدی - فضایی در سطوح مختلف شهر می باشد . به گونه ای که هر مرکز تقسیم پاسخگوی نیازهای سطح خود باشد م. ه - مولفه های کالبدی : این مولفه ها به عنوان عناصر اصلی تشکیل دهنده شهر عموما تحت تاثیر نیازهای مختلف شکل می گیرند . بنابراین به عنون ویژگی شهری می توانند نمایانگر شخصیت واقعی شهر تلقی گردند. و - مولفه های روانشختی و ادراکی : منظر و تصویر ذهنی مردم از شهر از تعامل میان آنان ومکان مزبور خلق می گردد . بنابراین می توان چنین تلقی نمود که وجودیک منظر ذهنی قوی از مکان خالق و پشتیبان هویت شهری خواهد شد . بررسی تعامل میان مولفه های فوق منتج به ارائه راهکارهای ضروری در فرآیند برنامه ریزی و طراحی شهرهای جدید می گردد . این راهکارها به منظور رسیدن به هدف غایی ایجاد شهرهای جدید در کلیه مراحل فرآیند فوق ( مکانیابی، تهیه طرح های جامع تا سیاستگذاری های مدیریتی و خصوصا طراح های با مقیاس خردتر ) به منظور تاثیر گذاری مطرح می باشند .

جایگاه مفهوم هویت در شهرهای جدید authors

مقاله فارسی "جایگاه مفهوم هویت در شهرهای جدید" توسط سهیل صبری؛ زهرا شارزاده نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی همایش بین المللی شهرهای جدید پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 16 خرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 809 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که [توضیح: مقالات این کنفرانس فقط به صورت چکیده در مجموعه سیویلیکا نمایش شده است] تفکر شکل گیری شهرهای جدید بین دو ایده آل سرگردان است : از یک سو به شهر گذشته به مثابه یک ایده اآل دست نایافتنی می نگرد و از سوی دیگر به شهر آینده به عنوان یک آرمان ناشناخته . این سرگردانی منجر به پیدایش شهرهایی ... .