سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جایگاه شهرهای جدید در توسعه پایدار

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 454
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICONT01_137

Index date: 6 June 2015

جایگاه شهرهای جدید در توسعه پایدار abstract

[توضیح: مقالات این کنفرانس فقط به صورت چکیده در مجموعه سیویلیکا نمایش شده است] فرایند شهر نشینی در قرن حاضر یک امر جبری است که بر اساس آن مردم ساکن روستاها به تدریج به سمت شهرها هجوم آورده و بر ساکنین شهرها افزوده می شود . این فرایند به صورت یک جریان ممتد، پیوسته و طبیعی در دهه های اخیر، در اغلب کشورها به ویژه در ایران در حال وقوع است . و این نظریه : که باید روستانشینان را در روستاها نگهداشت و روستائیان ساکن شهرها را به روستاها برگرداند، عملا در دهه های اخیر با شکست مواجه گردید. یکی از علل مهم و شاید اصلی ترین انگیزه برای مهاجرت از روستا به شهر، وجود امکانات فرهنگی، آموزشی، خدماتی، رفاهی، تفریحی، ورزشی و پیشرفت اقتصادی بسیار گسترده تر در شهرهاست و قدر مسلم نمی توان روستاها را در حد شهرهای بزرگ از این امکانات برخوردار نمود . لذا بر اساس انگیزه برتری طلبی ذاتی بشر میل له کمال و پیشرفت و جهت غلبه بر کمبودها و نقصها، بناچار افراد به سمت نقاط شهری سوق داده می شوند . از طرفی شهرها هر کدام توان و ظرفیت محدودی برای پذیرش جمعیت دارند و وقتی برای هر شهری، جمعیت از حد معینی تجاوز نمود، آن شهر با بحران مواجه می گردد. متاسفانه شاهد بحران جمعیت در بعضی از شهرهای بزرگ ایران، مانند تهران هستیم و بعضی از شهرها، مانند اصفهان - در صورتی که سیر مهاجرت، اسکن و رشد جمعیت به همین منوال ادامه داشته باشد - نزدیک به بحران است . این بحران جمعیت شامل ابعاد گسترده ای نظیر : تامین مایحتاج عمومی، خدمات شهر ( آب، فاضلاب، برق، گاز، تلفن، پارک و ... ترافیک و ایاب و ذهاب درون و برون شهری، روابط و علائق اجتماعی، اخلاق، فرهنگ و مسکن می گردد لذا بر همگان آشکار است که یکی از راههای فائق آمدن بر این بحران ( به عبارتی انفجار جمعیت شهرهای بزرگ ) احداث شهرهای جدید است . در این راستا در استان اصفهان شهرهای شاهین شهر، پولاد شهر، بهارستان و شهر علامه مجلسی هم به منظور راه حلی برای پیشگیری از بحران جمعیتی شهر و استان اصفهان در نظر گرفته شده است . در استان اصفهان از بین چهار شهر جدید، تنها شهر علامه مجلسی است، که بعد از پیروزی انقلاب، مکانیابی و طراحی گردیده و عملیات آماده سازی و زیر بنائی آن بر اساس الگوهای جدید در دوران شکوهمند انقلاب اسلامی اجرا گردید و شاید بتوان گفت که در ایران، در دوران شکوهمند انقلاب اسلامی اجرا گردید و در بین شهرهای جدیدی که بعد از پیروزی انقلاب طراحی گردیده است، شهر علامه مجلسی اولین شهری است که صاحب سکنه گردید و مقاله فوق پژوهشی است در زمینه های توسعه پایدار و مسائل جمعیتی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در شهر جدید مجلسی به همراه فیلم و اسلاید .

جایگاه شهرهای جدید در توسعه پایدار authors

مقاله فارسی "جایگاه شهرهای جدید در توسعه پایدار" توسط محمد رضا نیلفروشان نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی همایش بین المللی شهرهای جدید پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 16 خرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 454 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که [توضیح: مقالات این کنفرانس فقط به صورت چکیده در مجموعه سیویلیکا نمایش شده است] فرایند شهر نشینی در قرن حاضر یک امر جبری است که بر اساس آن مردم ساکن روستاها به تدریج به سمت شهرها هجوم آورده و بر ساکنین شهرها افزوده می شود . این فرایند به صورت یک جریان ممتد، پیوسته و طبیعی در دهه های اخیر، ... .