سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی وضعیت اقتصادی- اجتماعی عشایر شهرستان شیروان

Publish Year: 1383
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 784
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCOTI01_014

Index date: 6 June 2015

بررسی وضعیت اقتصادی- اجتماعی عشایر شهرستان شیروان abstract

تا بحال تلاش های گسترده ای در بخش های مختلف تولیدی ، اجتماعی در خصوص تهیه طرح های جامع و تفصیلی انجام گرفته است. علی رغم نتایج نسبتا مطلوب، ولی نکته قابل توجه در اکثر موارد عدم دستیابی به "چارچوب" ، "معیار" و موارد مشخص چنین فعالیت هایی است که بتواند به عنوان "اصول" و "مدل" قابل اعتماد مورد استفاده دست اندر کاران اجرایی قرار گیرد. شاید شیوه و روح حاکم بر فرایند مطالعه، نگرش صرفا اجرایی و فیزیکی به مساله و عدم توجه به مفاهیم و کیفیت های نظری و یا جایگزین مجریان علل چنین ضعف و عدم دستیابی به اصول پایدار نسبی می باشد. در خصوص طرح های "مجتمع های زیستی" تا بحال صدها طرح جامع شهری، طرح های هادی شهری و هادی روستایی بوسیله مهندسین مشاور حقیقی و حقوقی تهیه و اجرا شده است. ولی علی رغم سابقه 40 ساله چنین فعالیت هایی تاکنون برای شهرهای کوچک متوسط و بزرگ به تفکیک استانداردها و سرانه های قابل قبول و مشخص که شرایط منطقه ای را دارا باشد تهیه نشده است. حتی در خصوص طرح های بهسازی روستایی نیز چنین معیارهای بندرت یافت می شود. برآوردها عمدا بر حدس و گمان و برداشت های سطحی مبتنی است. حتی بسیاری از این طرح ها (طرح جامع) بدلیل عدم انعطاف ، کلی گویی، و عدم انطباق با شرایط محیطی، محلی، توسط تهیه کنندگان و مجریان مورد انتقاد قرار گرفته و در جستجوی راه کارهای دیگری می باشند. سطحی نگری در تحقیقات باعث بی اعتمادی مسئولین و مردم شده و جایگاه تحقیق را که زیر بنای توسعه است خدشه دار کرده است. با توجه به حرکت عظیمی که در خصوص ساماندهی حداقل 1/5 میلیون نفر عشایر در ایران شروع شده و در نتیجه اجرای چنین سیاستی امکان احداث صدها مجتمع زیستی عشایری وجود دارد ضرورت تهیه و تدوین اصول نسبتا ثابتی برای احداث چنین مجتمع های که در واقع مبانی نظری آنرا تشکیل می دهد می تواند به بهتر انجام یافتن فعالیت های مطالعاتی و اجرایی آینده کمک شایان نماید و از زیان های مادی جلوگیری نموده و بدینوسیله از تکرار آزمون- خطاهای مطالعاتی آینده که بیشتر جنبه فیزیکی دارند جلوگیری نماید و زمینه نگرش سیستمی هماهنگ و یکپارچه فعالیت ها را فراهم آورند.

بررسی وضعیت اقتصادی- اجتماعی عشایر شهرستان شیروان Keywords:

بررسی وضعیت اقتصادی- اجتماعی عشایر شهرستان شیروان authors

علیرضا صابریان

مدیر کل امور عشایر استان خراسان

مقاله فارسی "بررسی وضعیت اقتصادی- اجتماعی عشایر شهرستان شیروان" توسط علیرضا صابریان، مدیر کل امور عشایر استان خراسان نوشته شده و در سال 1383 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی ساماندهی جامعه عشایر ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بهسازی، مجتمع های زیستی، عشایر، ساماندهی، نگرش سیستمی هستند. این مقاله در تاریخ 16 خرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 784 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تا بحال تلاش های گسترده ای در بخش های مختلف تولیدی ، اجتماعی در خصوص تهیه طرح های جامع و تفصیلی انجام گرفته است. علی رغم نتایج نسبتا مطلوب، ولی نکته قابل توجه در اکثر موارد عدم دستیابی به "چارچوب" ، "معیار" و موارد مشخص چنین فعالیت هایی است که بتواند به عنوان "اصول" و "مدل" قابل اعتماد مورد استفاده ... .