سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

حکمت متعالی ارسی ها در معماری اسلامی

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 941

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICSAU02_1125

Index date: 6 June 2015

حکمت متعالی ارسی ها در معماری اسلامی abstract

عناصر تزئینی معماری دوره کهن دربناها به طور چشم گیر دیده میشود . از جمله عناصر تزئینی، ارسی ها هستند که طرح و نقشی خاص دارند؛ اما امروزه با توجه به نفوذ معماری غرب و کمرنگ شدن عناصر سنتی، درحال فراموشی اند . این طر حها از نقشه ای اصلی بته جقه، چهارپر و طرح های قاب بندی و گل تشکیل شده که در اغلب هنرهای دوره قدیم به کار رفته اند . اینگونه استنباط میشود که طرح های سنتی در دوره کهن در اغلب هنرها به کار میرفته و با توجه به مصالح و ابزار کار آن هنر، در برخی ساده و در برخی با جزئیات همراه بوده است . هدف این پژوهش، مطالعه طرح ارسی ها و حکمت الگو پذیری آنها از معماری اسلامی است.در پایان بررسی نقشهای اصلی و تطبیق آ نها با سایر هنرهای دوره قدیماست . شیوه تحقیق توصیفی تحلیلی و روش جمع آوری اطلاعات کتابخانه ا ی است . همواره هدف بر این بوده است که پنجره به عنوان یک عنصر ازساختمان باتزئینات گره خورده وبه منظوری خاص در معماری سنتی و اسلامی ایران به کاررفته است .که در پایان به بررسی بالای جایگاه ارسی از جنبه های مادی ومعنوی همچون ، زیبایی بصری، حفظ حریم و محرمیت فضای بیرونی ارائه گردیدهاست .

حکمت متعالی ارسی ها در معماری اسلامی Keywords:

حکمت متعالی ارسی ها در معماری اسلامی authors

علی کاظم پور

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد بوشهر واحد علوم و تحقیقات، مسئول مکاتبات

باقر کریمی

استاد یار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ، گروه معماری،بوشهر،ایران

سها پورمحمد

پژوهشگردوره دکتری معماری، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ، گروه معماری،بوشهر،ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
سرجو یی، آ و 1، (1381) پا یا ن نا ...
حسینی .سید _ (1383) _ بر ر سی مفهوم و ...
پا یا ن نا مه کا رشنا سی ا رشد ...
پا رسا، محمد علی، (1389)، خا ستگ ه ها ی ...
ا مر ا یی، مهد ی، (1383)، مقد مه ز ...
ا حتشا می هو نه گا نی، خسر و، (1377)، ...
سلطا ن ز ا د ه، حسین، (1375)، پنجر 5 ...
ه- بلخا ری، حسن، (1384)، تجلی نو ر و رنگ ...
د هخد ا، علی اکبر (1377) _ اغت نا مه ...
شا ر د ن، سفرنا مه شو ا لیه شا ...
نبی پو ر، ایرج (1385) . معما ر ی بو ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "حکمت متعالی ارسی ها در معماری اسلامی" توسط علی کاظم پور، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد بوشهر واحد علوم و تحقیقات، مسئول مکاتبات؛ باقر کریمی، استاد یار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ، گروه معماری،بوشهر،ایران؛ سها پورمحمد، پژوهشگردوره دکتری معماری، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ، گروه معماری،بوشهر،ایران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ارسی، نقوش سنتی، تزئینات معماری، پنجره، معماری ایرانی هستند. این مقاله در تاریخ 16 خرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 941 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که عناصر تزئینی معماری دوره کهن دربناها به طور چشم گیر دیده میشود . از جمله عناصر تزئینی، ارسی ها هستند که طرح و نقشی خاص دارند؛ اما امروزه با توجه به نفوذ معماری غرب و کمرنگ شدن عناصر سنتی، درحال فراموشی اند . این طر حها از نقشه ای اصلی بته جقه، چهارپر و طرح های قاب بندی و گل ... . برای دانلود فایل کامل مقاله حکمت متعالی ارسی ها در معماری اسلامی با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.