سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی فنون ساخت و استحکام بخشی ستون ها در ایوان عالیقاپو

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,545

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICSAU02_1644

Index date: 6 June 2015

بررسی فنون ساخت و استحکام بخشی ستون ها در ایوان عالیقاپو abstract

عمارت عالیقاپو که از بناهای شاخص معماری عهد صفوی در اصفهان است، نمونه ای برجسته از هنر ساختمان سازی سنتی ایران می باشد. این بنای تاریخی طی پنج مرحله ساختمانی در قسمت غربی میدان نقش جهان ساخته ودر تاریخ 15 دی ماه 1310 هجری قمری در میراث ملی و در سال 1358 هجری قمری در میراث جهانی ثبت شده است. با توجه به گذشت زمان و برچیده شدن کف بنا، نیاز ساختمان به ترمیم برخی قسمت ها مخصوصا قسمت چوبی بنا که دچار فرسودگی شده _ طی دو مرحله در دو دهه با اختلاف نزدیک به چهل سال بنا مرمت شده و همچنان ادامه دارد امکان بررسی دقیق ستون ها به وجود آمده که با مطالعات انجام شده، بررسی های میدانی ستون های ایوان و در نهایت تجزیه و تحلیل دقیق می توان این گونه بیان نمود که ستون های عالیقاپو به استثنای استحکام بخشی خود ستون ها از قسمت های دست نخورده بنا بوده که همچنان با قطاربندی های زیبایش تا به امروز پابرجا مانده است. در این مقاله سعی بر این است به بررسی کامل ستون ها پرداخته و علاوه بر نحوه مقاوم سازی آن ها در قسمت کف و سرستون، فنون ساختی که در ستون ها استفاده شده بیان شود که در نهایت از دستاوردهای این مقاله می توان به پلان هندسی زیبای سرستون ها که از چیدمان قطار بندی ها تشکیل می شود اشاره نمود که نشان از توانایی معماران صفوی دارد و وضعیت ستون ها را قبل و بعد از استحکام بخشی بیان نموده است.

بررسی فنون ساخت و استحکام بخشی ستون ها در ایوان عالیقاپو Keywords:

بررسی فنون ساخت و استحکام بخشی ستون ها در ایوان عالیقاپو authors

فرنوش نیکوکار

مدرس دانشگاه آزاد نجف آباد، اصفهان

علی اکبر جهانگیری

مدرس دانشگاه اشرفی اصفهانی، اصفهان،

میلاد انصاری پور

فارغ التحصیل کارشناسی برق، دانشگاه آزاد نایین

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بلر، شیلا و جاناتان ام بلوم. هنر و معماری اسلامی. ...
-حجازی، م. میرقادری، ر." آنالیز و کنترل طراحی سازه ستوندار ...
-حجازی، _ م. میرقادری، ر. _ "عمارت ستوندار عالیقاپو، مجموعه ...
زرین کوب، عبدالحسین. 1372. روزگاران. تهران: انتشارات نو. ...
کارری. 1694. سفرنامه کارری.ترجم عباس نخجوانی و عبدالعلی کارنگ. 1348. ...
گالدیری، اوژنیو. (ایزمئو رم_1979). عالیقاپو، بررسی معماری .ترجمه عبدالله جبل ...
هنرفر، لطف الله. گنجینه آثار تاریخی اصفهان. اصفهان: انتشارات نقش ...
Hejazi, M. Structural Analysis of the Wooden Structure of the ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی فنون ساخت و استحکام بخشی ستون ها در ایوان عالیقاپو" توسط فرنوش نیکوکار، مدرس دانشگاه آزاد نجف آباد، اصفهان؛ علی اکبر جهانگیری، مدرس دانشگاه اشرفی اصفهانی، اصفهان،؛ میلاد انصاری پور، فارغ التحصیل کارشناسی برق، دانشگاه آزاد نایین نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله عالیقاپو، ایوان، ستون، فنون ساخت، استحکام بخشی، معماری هستند. این مقاله در تاریخ 16 خرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2545 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که عمارت عالیقاپو که از بناهای شاخص معماری عهد صفوی در اصفهان است، نمونه ای برجسته از هنر ساختمان سازی سنتی ایران می باشد. این بنای تاریخی طی پنج مرحله ساختمانی در قسمت غربی میدان نقش جهان ساخته ودر تاریخ 15 دی ماه 1310 هجری قمری در میراث ملی و در سال 1358 هجری قمری در میراث جهانی ثبت شده است. ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی فنون ساخت و استحکام بخشی ستون ها در ایوان عالیقاپو با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.