سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل ارتباط بین شاخص های تنوع گونه ای با عوامل محیطی با استفاده از داده های چند متغیره (مطالعه موردی : منطقه حفاظت شده بیجار کردستان)

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 800

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCGTSD01_104

Index date: 6 June 2015

تحلیل ارتباط بین شاخص های تنوع گونه ای با عوامل محیطی با استفاده از داده های چند متغیره (مطالعه موردی : منطقه حفاظت شده بیجار کردستان) abstract

تنوع زیستی موجود در اکوسیستم مرتع ، به طور مستقیم تحت تأثیر ویژگی های رویشی و تنوع گونه های گیاهی آن قرار دارد که هموارهمتضمن پایداری این اکوسیستم در مقابل آشفتگی های محیطی و زیستی است. در این تحقیق اثر تغییرات مدیریت های مختلف چرائی درمنطقه حفاظت شده بیجار استان کردستان ، با انتخاب سه منطقه امن (فقط تحت چرای حیات وحش) ، منطقه حفاظت شده (تحت چرای داماهلی و حیات وحش) و منطقه آزاد (فقط تحت چرای دام اهلی) بر تنوع گونه ای و عوامل محیطی پرداخته شده است. بدین منظور در هر مکانمرتعی با استفاده از فرمول ابرهارت، اندازه نمونه تعیین گردید و با استفاده از طرح نمونه برداری دو مرحله ای اقدام به اندازه گیری درصد تاجپوشش گونه ای گیاهی گردید. در هر مکان مرتعی پروفیل خاک حفر شده و ضمن بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک ، خصوصیاتفیزیوگرافی (شیب ، ارتفاع و جهت) و فاصله مکان های مورد مطالعه از روستا ، منابع آب و منابع انسان ساز تعیین گردید. شاخص هایغیرپارامتریک غنای گونه ای مارگالف، تنوع گونه هیل (N(1 و شانون- وینر محاسبه شد. به منظور بررسی ارتباط گونه ها با عوامل محیطی و تنوع از آنالیز مؤلفه های اصلی (PCA) استفاده شد. اختلاف معنی دار بین مکانهای مرتعی منطقه امن با حفاظت شده و آزاد در سطح یک درصد بااستفاده از شاخص مارگالف مشخص گردید. شاخص های غیر پارامتریک تنوع گونه ای هیل (N(1 و شانون - وینر اختلاف معنی داری را در سطحپنج درصد نشان دادند که این اختلاف نیز بین مراتع مناطق امن با مناطق حفاظت شده و آزاد می باشد. همچنین نتایج نشان داد که فاصله ازروستا جزء مهمترین متغیر های اثرگذار بر روی میزان تنوع گونه ای و غنای گونه ای شناخته شد. نتایج رج بندی نشان داد که بین تنوع گونهای با فاکتورهای خاک (مقدار ماده آلی ، کربن آلی و درصد شن) ارتباط مثبت و با (میزان درصد رس ،آهک ، هدایت الکتریکی و اسیدیتهخاک) ارتباط منفی وجود دارد.

تحلیل ارتباط بین شاخص های تنوع گونه ای با عوامل محیطی با استفاده از داده های چند متغیره (مطالعه موردی : منطقه حفاظت شده بیجار کردستان) Keywords:

تحلیل ارتباط بین شاخص های تنوع گونه ای با عوامل محیطی با استفاده از داده های چند متغیره (مطالعه موردی : منطقه حفاظت شده بیجار کردستان) authors

خالد محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه صنعتی اصفهان

مصطفی ترکش اصفهانی

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدرضا وهابی

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان

طیب محمودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Javadi, S.A., A.Asadpoor & H. Arzani, 2010. A GIS model ...
_ braak, _ O.F.R. 1987. Data analysis in _ _ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تحلیل ارتباط بین شاخص های تنوع گونه ای با عوامل محیطی با استفاده از داده های چند متغیره (مطالعه موردی : منطقه حفاظت شده بیجار کردستان)" توسط خالد محمدی، دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه صنعتی اصفهان؛ مصطفی ترکش اصفهانی، استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان؛ محمدرضا وهابی، استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان؛ طیب محمودی، دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تنوع گونه ای ، غنای گونه ای ، یکنواختی ، آنالیز داده های چند متغیره ، رج بندی ، بیجار ، استان کردستان هستند. این مقاله در تاریخ 16 خرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 800 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تنوع زیستی موجود در اکوسیستم مرتع ، به طور مستقیم تحت تأثیر ویژگی های رویشی و تنوع گونه های گیاهی آن قرار دارد که هموارهمتضمن پایداری این اکوسیستم در مقابل آشفتگی های محیطی و زیستی است. در این تحقیق اثر تغییرات مدیریت های مختلف چرائی درمنطقه حفاظت شده بیجار استان کردستان ، با انتخاب سه منطقه امن (فقط تحت چرای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل ارتباط بین شاخص های تنوع گونه ای با عوامل محیطی با استفاده از داده های چند متغیره (مطالعه موردی : منطقه حفاظت شده بیجار کردستان) با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.