امکان سنجی توسعه گردشگری مذهبی روستایی بر اساس مدل استراتژیک SWOT مطالعه موردی: زیارتگاه باباسیف الدین دهستان ارمو، شهرستان دره شهر
Publish place: The First National Conference on Geography, Tourism, Natural Resources and Sustainable Development
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 566
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCGTSD01_568
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
Abstract:
امروزه یکی از شاخه های صنعت توریسم که جنبه مذهبی و اعتقادی دارد و بخشی از توریسم فرهنگی به شمار می آید، توریستمذهبی و زیارتی است. این شاخه از توریسم جهانی، از نظر جذب درآمد و رونق اقتصادی ناحیه یا کشور دارای اهمیت زیادی میباشد. بناهای مذهبی بخش مهمی از مراجعات مردمی را در کشور به خود اختصاص می دهند و جزء پربیننده ترین بناها به شمارمی روند. در استان ایلام اماکن مقدس و بقاع متبرکهی به تعداد 46 مورد وجود دارد. که این اماکن به مثابه کانون های زیارتی، درسطح محلی و ناحیه ای گردشگر(زائر) می پذیرند و در نتیجه به کمک این اماکن و با برنامه ریزی، سرمایه گذاری و ایجاد زیرساخت های لازم می توان باعث توسعهی این مناطق گردید.در این پژوهش به امکان سنجی توسعه گردشگری مذهبی زیارتگاهباباسیف الدین شهرستان دره شهر بر اساس مدل SWOT که یک مدل تحلیلی و یک ابزاز برنامه ریزی استراتژیک است، پرداختهشده است. جهت دستیابی به اهداف تحقیق، از روش ترکیبی (پیمانی، مطالعات میدانی) به تعیین نقاط قوت، ضعف، فرصت ها وتهدیدها منطقه مورد مطالعه، که در راستای توسعه گردشگری زمینه مساعد یا بازدارنده دارند،اقدام و سپس به تنظیم پرسشنامهبرای نظر خواهی از مردم محلی، گردشگران و مسئولان که جامعه آماری ما در این بررسی 50 نفر بوده است،مبادرت گردید. نتایجپژوهش نشان داد که در مجموع تعداد 17 عامل قوت و فرصت به عنوان مزیت ها و 19 نقطه ضعف و تهدید ها به عنوان محدودیتها و تنگاهای پیش روی گردشگری مذهبی منطقه وجود دارند. تحلیل مدل استراتژیک SWOT نشان می دهد که عوامل داخلی (قوت ها و ضعف ها) دارای اهمیتی برابر با 2/61 و عوامل خارجی (فرصت ها و تهدیدها) دارای اهمیتی معادل 2/75 بوده اند. بنابراین باید راهبرد تهاجمی را برای توسعه گردشگری مذهبی زیارتگاه بابا سیف الدین انتخاب نمود.
Keywords:
Authors
فرزاد حقی زاده
دانشجوی دوره دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه خوارزمی تهران
منوچهر صحرائیان
دانش آموخته کارشناسی ارشد جغرافیا،دانشگاه سیستان و بلوچستان
مهدیه مهدی نسب
دانشجوی دوره دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه خوارزمی تهران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :