سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

معرفی چهارطاقی رحمت آباد و بازسازی تصویری آن با استناد به شواهد موجود

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,259

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCGTSD01_662

Index date: 6 June 2015

معرفی چهارطاقی رحمت آباد و بازسازی تصویری آن با استناد به شواهد موجود abstract

چهارطاقی رحمت آباد از چهار طاقی های چهارگانه ی منطقه ارزوییه در استان کرمان است. اگرچه شیوه ساخت اینچهارطاقی یادآور بناهای دور ساسانی است اما نمی توان در مورد زمان ساخت آن نظر قطعی داد. چهارطاقی به دلیلموقعیت استقرار خود در مسیر کوچ عشایر منطقه، در طول تاریخ دچار تغییراتی گردید و بخش هایی از آن تخریب شدهاست. یکی از ویژگی های این بنا، ایجاد سازه خشتی دو اشکوبه در درون فضای چهارطاقی سنگی در دوره های بعد است کهبا مصالح متفاوت، متصل به سازه اصلی ایجاد شده است. مصالح مورد استفاده در ساخت چهارطاقی، سنگ آهک دولومیتیبه همرا ملات ساروج و مصایح سازه الحاقی داخل آن خشت به همراه ملات گل می باشد. سازه خشتی در دو سطح همکفو اشکوب روی آن با راه پله ای با هم در ارتباط بود و روی آخرین سطح آن شواهدی از وجود پوششی منحنی شکل دیدهمی شود که در حال حاضر فرو ریخته است. چهارطاقی سنگی نیز به احتمال زیاد در گذشته دارای پوشش منحنی بودهاست و وجود بقایای سنگی پیرامون چهارطاقی و شاهد موجود بر روی بدنه آن، نشان از گسترش بنا در گذشته دارد. اینمقاله کوشید است تا با معرفی وضع موجود بنا و با نگاه به آثار و شواهد بر جای مانده با رویکردی توصیفی – تحلیلی واستدلال بر پایه استقراء، محدوده تصویری بنا را مشخص نموده و ساختار بنای الحاقی داخل آنرا آشکار سازد.

معرفی چهارطاقی رحمت آباد و بازسازی تصویری آن با استناد به شواهد موجود Keywords:

معرفی چهارطاقی رحمت آباد و بازسازی تصویری آن با استناد به شواهد موجود authors

غلامرضا کیانی ده کیانی

عضه هیات علمی دانشگاه هنر اصفهان

محسن کشاورز

عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری صبا، دانشگاه شهید باهنر کرمان

حمزه ابوالحسنی زاده

کارشناس ارشد در رشته مرمت و احیاء بناها و بافت های تاریخی،

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
دلبری، شهربانو. 1385. آتشکده های روشن یادآور تسامح اسلام با ...
_ شیپمان، کلاوس. 1390. مبانی تاریخ ساسانیان، چاپ سوم، ترجمه ...
مارکوپولو. 1350. سفرنامه مارکوپولو، ترجمه حبیب الله صحیحی، تهران : ...
_ نامجو، عباس. 1392. بناهای چهارتاقی ایران، چاپ اول، تهران ...
هینلز، جان. 1368. شناخت اساطیر ایران، ترجمه ژاله آموزگار و ...
علیپور، محمود. 1393. مطالعات میدانی، کارشناس ارشد زمین شناسی، استان ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "معرفی چهارطاقی رحمت آباد و بازسازی تصویری آن با استناد به شواهد موجود" توسط غلامرضا کیانی ده کیانی، عضه هیات علمی دانشگاه هنر اصفهان؛ محسن کشاورز، عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری صبا، دانشگاه شهید باهنر کرمان؛ حمزه ابوالحسنی زاده، کارشناس ارشد در رشته مرمت و احیاء بناها و بافت های تاریخی، نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ارزوییه، چهارطاقی رحمت آباد، بنای سنگی اولیه، سازه خشتی الحاقی، آتشگاه هستند. این مقاله در تاریخ 16 خرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1259 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که چهارطاقی رحمت آباد از چهار طاقی های چهارگانه ی منطقه ارزوییه در استان کرمان است. اگرچه شیوه ساخت اینچهارطاقی یادآور بناهای دور ساسانی است اما نمی توان در مورد زمان ساخت آن نظر قطعی داد. چهارطاقی به دلیلموقعیت استقرار خود در مسیر کوچ عشایر منطقه، در طول تاریخ دچار تغییراتی گردید و بخش هایی از آن تخریب شدهاست. یکی از ... . برای دانلود فایل کامل مقاله معرفی چهارطاقی رحمت آباد و بازسازی تصویری آن با استناد به شواهد موجود با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.