سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مدیریت بهره برداری تلفیقی ازمنابع آب سطحی و زیرزمینی درشبکه آبیاری دشت چمچمال

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 762

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MEAENRS02_285

Index date: 6 June 2015

مدیریت بهره برداری تلفیقی ازمنابع آب سطحی و زیرزمینی درشبکه آبیاری دشت چمچمال abstract

دشت چمچمال با وسعت 195 کیلومترمربع در استان کرمانشاه واقع شده است. منابع آب دشت چمچمال شامل رودخانه های گاماسیاب و دینه ور، آبخوان آبرفتی و آبخوان سازندی است. آبخوان سازندی، یک آبخوان کارستی توسعه یافته است و نقش زیادی در تغذیه آبخوان آبرفتی دارد. عدم کارایی شبکه انهار سنتی در انتقال آب رودخانه های گاماسیاب و دینه ور به نواحی جنوبی دشت، باعث استفاده گسترده کشاورزان از این رودخانه ها در مناطق شمالی دشت شده است. تشدید تغذیه ناشی از منابع آب سطحی و آبخوان کارستی در دوره های ترسالی و بهره برداری بی رویه از رودخانه ها در این دوره ها، باعث بالا آمدگی سطح آب زیرزمینی در آبخوان آبرفتی دشت و زهدار شدن اراضی کشاورزی شده است. جهت زهکشی اراضی، یک شبکه زهکشی سطحی در دشت چمچمال ایجاد شده است. با توجه به پتانسیل منابع آب سطحی و زیرزمینی دشت و مشکل زهدار شدن اراضی کشاورزی، شبکه آبیاری دشت چمچمال بمنظور بهره برداری تلفیقی از منابع آب و توزیع مناسب آن در دشت احداث شده است. تحقیق حاضر به مدیریت بهره برداری تلفیقی از منابع آب دشت اختصاص دارد و راهکارهای مختلف بهره برداری تلفیقی را با استفاده از مدل آب زیرزمینی دشت چمچمال مورد بررسی قرار داده است، در این راستا با استفاده از مدل، ابتدا نواحی از آبخوان که سطح آب زیرزمینی در آنها تحت شرایط هیدرولوژیکی مختلف، بالا می آید مشخص گردیده و سپس الگوی مناسب توزیع چاههای برداشت با هدف بهره برداری در شبکه آبیاری و کنترل سطح آب زیرزمینی تحت شرایط هیدرولوژیک خشک، نرمال و مرطوب، تعیین شده است، نتایج نشان می دهد که با برداشت آب زیرزمینی بوسیله چاههای طراحی شده، سطح آب زیرزمینی در عمقی بیشتر از 4 متر حفظ شده و از زه دار شدن اراضی جلوگیری می شود

مدیریت بهره برداری تلفیقی ازمنابع آب سطحی و زیرزمینی درشبکه آبیاری دشت چمچمال Keywords:

مدیریت بهره برداری تلفیقی ازمنابع آب سطحی و زیرزمینی درشبکه آبیاری دشت چمچمال authors

مهدی جان پرور

کارشناس آب زیرزمینی شرکت مهندسی مشاورطوس آب

جلیل ابریشمی

دانشیارگروه عمران دانشگاه فردوسی مشهد

هادی تشکری بهشتی

سرپرست بخش ابیاری زهکشی شرکت مهندسی مشاورطوس آب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ابریثمی، ج. و حسینیه س م. (1380)؛ هیدرولیک کانالهای باز، ...
هیات وزیران (1384)؛ سند فرابخشی مدیریت منابع آب، مجموعه اقدامات ...
شرکت مهندسی مشاور طوس آب (1383)؛ طرح شبکه آبیاری _ ...
Chcvalking, S. Knoop, L.. and vann Stceubcrgcn F.(2008): "Conjunctivc managcmcn ...
FAO (1995); Land and _ integration and river basin _ ...
Fostcr S, Stccnbcrgcn F Valn, Zulcta J and Garduifo H. ...
Gupta SK, (1993), "Canal irigation induccd g _ dwatcr-tablc risc ...
Oosterbaan R.., (1994); "Agricultural drainage criteria", Dra inage Principles and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مدیریت بهره برداری تلفیقی ازمنابع آب سطحی و زیرزمینی درشبکه آبیاری دشت چمچمال" توسط مهدی جان پرور، کارشناس آب زیرزمینی شرکت مهندسی مشاورطوس آب؛ جلیل ابریشمی، دانشیارگروه عمران دانشگاه فردوسی مشهد؛ هادی تشکری بهشتی، سرپرست بخش ابیاری زهکشی شرکت مهندسی مشاورطوس آب نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی مهندسی و مدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آبخوان آبرفتی ، آبخوان کارستی ، زهکشی سطحی ، شبکه آبیاری ، بهره برداری تلفیقی ، مدل آب زیرزمینی هستند. این مقاله در تاریخ 16 خرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 762 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که دشت چمچمال با وسعت 195 کیلومترمربع در استان کرمانشاه واقع شده است. منابع آب دشت چمچمال شامل رودخانه های گاماسیاب و دینه ور، آبخوان آبرفتی و آبخوان سازندی است. آبخوان سازندی، یک آبخوان کارستی توسعه یافته است و نقش زیادی در تغذیه آبخوان آبرفتی دارد. عدم کارایی شبکه انهار سنتی در انتقال آب رودخانه های گاماسیاب و دینه ور به ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مدیریت بهره برداری تلفیقی ازمنابع آب سطحی و زیرزمینی درشبکه آبیاری دشت چمچمال با 19 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.