سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جایگاه سن یابی به روش لومینسانس در مطالعات زلزله

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,127

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CEQP01_011

Index date: 28 September 2007

جایگاه سن یابی به روش لومینسانس در مطالعات زلزله abstract

اطلاعات قبل از تاریخ، داده های تاریخی و دستگاهی تواما جهت تخمین خطر زلزله در یک ناحیه ب ه کار می رود . اولین قدم برای برآورد خطر زلزله دریک منطقه، شناخت وبه نقشه درآوردن گسل های فعال و تخمین میزان فعالیت آن ها می باشد . در این جهت ضروری است میزان لغزش هر گسل، دوران رخداد مجدد و زمان آخرین زلزله و شدت آن تخمین زده شود . نرخ لغزش هر گسل با اندازه گیری میزان جابجایی آن ومتوسط زمانی که طول می کشد تا جابجایی صورت گیرد، به دست می آید . زمان تکرار زلزله ها ی گسل های فعال ایران عموما طولانی ( بیش از چند صد سال ) است . بنابراین برای تکمیل اطلاعات فعالیت های لرزه ای هر منطقه، لازم است که زمین لرزه ها ی دیرینه مربوط به هر گسل سن یابی شود . دو حوزه دریایی عمان و خزر پتانسیل ایجاد سو نامی را دارا هستند . تخمین میزان فعالیت آن ها با سن یابی سونامی های گذشته و یافتن فواصل تکرار شدن این پدیده میسر است . بسیاری ازتمدن ها به علت زلزله های دیرین از میان رفته اند و ما اطلاعات تاریخی کافی از آن ها در دست ندار یم . از این رو سن یابی دقیق برای درک ارتباط زلزله های دیرین، اقلیم شناسی دیرین و باستان شناسی ضروری ا ست . لذا سن یابی در مطالعات فوق الذکر کلیدی است . در بین روش های مختلف سن یابی، روش لومینس انس به دلایل مختلف از جمله شرایط اقلیمی ایران روشی بسیار مناسب است . در این سخنرانی ضمن توضیح سن یابی به روش های لومینسانس، جایگاه این روش در مطالعات زلزله ارائه خواهد شد .

جایگاه سن یابی به روش لومینسانس در مطالعات زلزله authors

مرتضی فتاحی

استادیار موسسه ژئوفیزیک

مقاله فارسی "جایگاه سن یابی به روش لومینسانس در مطالعات زلزله" توسط مرتضی فتاحی، استادیار موسسه ژئوفیزیک نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش پیش نشانگرهای زلزله پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 6 مهر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2127 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که اطلاعات قبل از تاریخ، داده های تاریخی و دستگاهی تواما جهت تخمین خطر زلزله در یک ناحیه ب ه کار می رود . اولین قدم برای برآورد خطر زلزله دریک منطقه، شناخت وبه نقشه درآوردن گسل های فعال و تخمین میزان فعالیت آن ها می باشد . در این جهت ضروری است میزان لغزش هر گسل، دوران رخداد مجدد و ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زلزله طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله جایگاه سن یابی به روش لومینسانس در مطالعات زلزله با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.