سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

عملیات صحرایی نفوذ استاندارد (SPT) و کنترل پتانسیل روانگرائی

Publish Year: 1380
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,213

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GIC01_30

Index date: 3 December 2005

عملیات صحرایی نفوذ استاندارد (SPT) و کنترل پتانسیل روانگرائی abstract

یکی از مهمترین عوامل خرابی ساختمانها و به طور کلی سازه ها در حین زلزله در نقاطی که بر روی آبرفتهای سست و اشباع قرار گرفته اند ، وقوع پدیده روانگرایی (Liquefaction) می باشد . معمولا" تنشهای زلزله در مناطق با ساختار خاک دانه أی ( ماسه و لای ) اشباع، موجب بالا رفتن فشار آب منفذی و در نتیجه کاهش و از دست رفتن مقاومت خاک گردیده و در نتیجه خاک حالت روان به خود میگیرد . این پدیده به صورت نشست قابل توجه ، ایجاد ترک و بازشدگی ، فوران گل و آب ، جوشش ماسه و تراوش آب از خلل و فرج موجود در سطح زمین خود را نشان می دهد . بروز این پدیده ممکن است سبب نشست ساختمانهای وزین گشته و یا بالعکس سازه های سبک درون زمین مثل مخازن را در سطح زمین شناور سازد . در این تحقیق پتانسیل وقوع روانگرائی در منطقه در حال احداث مجتمع آلومینیوم المهدی واقع در غرب بندرعباس مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است . جهت بررسی این پدیده از نتایج عملیات صحرائی نفوذ استاندارد (SPT) استفاده شده و با روشهای آزمایشگاهی مقایسه گردیده است . بررسی های انجام گرفته عموما " شامل عملیات صحرائی است . برای این منظور تعداد 10 حلقه گمانه برای اندازه گیری SPT و 77 نمونه برای انجام آزمایشات لازم جهت طیقه بندی استخراج گردیده است . با استفاده از نتایج آزمایشگاهی و عملیات صحرائی پتانسیل روانگرائی مورد بررسی دقیق قرار گرفته است . نتایج نشان می دهد که منطقه مستعد روانگرا ئی است . جهت مهار این پدیده از بین راهکارهای موجود روش تراکم دینامیکی پیشنهاد شد که با اجرای این عملیات پدیده روانگرائی در منطقه فوق کنترل گردیده است .

عملیات صحرایی نفوذ استاندارد (SPT) و کنترل پتانسیل روانگرائی Keywords:

عملیات صحرایی نفوذ استاندارد (SPT) و کنترل پتانسیل روانگرائی authors

سیدمرتضی مرندی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه شهید باهنر کرمان ، دانشکده فنی و

محمد حسین باقری پور

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه شهید باهنر کرمان ، دانشکده فنی و

محسن محمدی زاده

کارشناس ارشد سازه های هیدرولیکی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اشجعی، مهاجر، نقشه خطر زمین لرزه در ایران 1364. ...
بازیار محمد حسن، محمود زادگان بهنام - کاربردهای آزمایش نفوذ ...
)- نائینی سید ابوالحسن، دینامیک خاک، دانشگاه بین المللی امام ...
_ Gregg L.Fiegel and Bruce L.Kutter. *Liquefaction Mechanism for Layered ...
Kohji, Tokimatsu and Seed, H.B.، Evaluation of Settlement in Sands ...
Peter K. Robertson and Richard G. Campanella . *Liquefaction Potential ...
Seed, H.B. and De Alba .، 'Use of SPT and ...
- Seed, H.B. and Idriss, I.M.، ، Simplified Procedure for ...
Seed, H.B. and Peacock, W.H.، .The Procedure for Measuring Soil ...
Seed, H.B. Kylem and Rollins . «Influence of Building on ...
Seed, H.B. Tokimatsu, K., Harder, L.F. and Chung, R.M.، The ...
Stark, T.D. and Mesri, G.، Undrained Shear Strength of Liquefaction ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "عملیات صحرایی نفوذ استاندارد (SPT) و کنترل پتانسیل روانگرائی" توسط سیدمرتضی مرندی، استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه شهید باهنر کرمان ، دانشکده فنی و؛ محمد حسین باقری پور، استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه شهید باهنر کرمان ، دانشکده فنی و؛ محسن محمدی زاده، کارشناس ارشد سازه های هیدرولیکی نوشته شده و در سال 1380 پس از تایید کمیته علمی نخستین کنفرانس بهسازی زمین پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله روانگرایی ، SPT ، زلزله ، ماسه اشباع ، آب منفذی هستند. این مقاله در تاریخ 12 آذر 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4213 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از مهمترین عوامل خرابی ساختمانها و به طور کلی سازه ها در حین زلزله در نقاطی که بر روی آبرفتهای سست و اشباع قرار گرفته اند ، وقوع پدیده روانگرایی (Liquefaction) می باشد . معمولا" تنشهای زلزله در مناطق با ساختار خاک دانه أی ( ماسه و لای ) اشباع، موجب بالا رفتن فشار آب منفذی و در ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زلزله طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله عملیات صحرایی نفوذ استاندارد (SPT) و کنترل پتانسیل روانگرائی با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.