سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارتقاء شاخص NDVI برای پیش بینی خشکسالی با استفاده از تصاویر Aster و Modis

Publish place: Geomatics 1387
Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,254

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GEO87_022

Index date: 7 October 2007

ارتقاء شاخص NDVI برای پیش بینی خشکسالی با استفاده از تصاویر Aster و Modis abstract

روش های مبتنی بر استفاده از شاخص های گیاهی از مهمترین و رایجترین روش های تعیین وضعیت پوشش گیاهی منطقه وبالطبع تعیین وضعیت اقلیم منطقه بشمار می روند. غالبا تصاویر ماهواره ای مورد استفاده در زمینه های اقلیم شناسی و خشکسالی تصاویری هستند که دارای قدرت تفکیک زمانی بالا و قدرت تفکیک مکانی پاینی می باشند. لذا بررسی وضعیت اقلیم منطقه در مقیاسهای محلی و منطقه ای امکانپذیر نخواهد بود. بنابراین به نظر می رسد استفاده از تصاویر ماهواره ای با قدرت تفکیک مکانی بالا در کنار این تصاویر، امکان استخراج پوشش گیاهی را با دقت بیشتری فراهم می سازد. شاخصهای گیاهی SAVI , NDVI از جمله شاخصهای معروفی هستند که برای بررسی وضعیت اقلیم منطقه مورد استفاده قرار می گیرند. روند مطالعاتی در این پژوهش به این صورت است که ابتدا شاخص SAVI , NDVI برای تصاویر دو سنجنده MODIS , ASTER محاسبه می گردد، سپس با جستجوی ASTER در پیکسل های MODIS، یک همبستگی بین مقادیر این دو شاخص مدل سازی می شود. در این پژوهش دو مدل برای اصلاح برآورد شاخص های SAVI , NDVI سنجنده MODIS ارائه شده است. در یکی از این دو مدل مستقیما داده های بدست آمده SAVI , NDVI از ASTER (بعد از جداسازی پوشش گیاهی) با SAVI , NDVI بدست امده از MODIS مقایسه می شوند. این مدل AMI نام گذاری شده است. مدل دیگر که در آن اختلاف شاخص های SAVI , NDVI بدست آمده از MODIS , ASTER بر حسب میزان درصد پوشش گیاهی رگرسیون می شود را مدل PERAMOD نامیده شده است. در بخش آخر این پژوهش نیز هب ارزیابی مدل های بدست آمده برای شاخص های SAVI , NDVI پرداخته شده است. نتایج نشان داد که هر دو مدل، مقادیر شاخص های SAVI , NDVI را بیشتر از آنچه MODIS تولید می کند. برآورد می نماید. از بین این دو مدل بعلت وجود پیکسل های مختلط در نتایج ASTER، مدل دوم نتایجی بهتر را ارائه می کند.

ارتقاء شاخص NDVI برای پیش بینی خشکسالی با استفاده از تصاویر Aster و Modis Keywords:

ارتقاء شاخص NDVI برای پیش بینی خشکسالی با استفاده از تصاویر Aster و Modis authors

اسلام جوادنیا

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

محمدرضا مباشری

استادیار گروه مهندسی ژئوماتیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مباشری، محمد رضا، "برآورد میزان تبخیروتعرق در دشت های مرکزی ...
کبیری، کیوان، بررسی اثرات خشکسالی بر پوشش گیاهی ایران در ...
Alice, I., 2003. MODIS LEVEL 1B PRODUCTS DATA D I ...
Maselli.F, et al., 1998. Integration of High and Low Resolution ...
Oleson, K. W, Sarlin, S. , Garrison, j. , Smith, ...
Rouse, J. W ., Haas, R. H ., Schell, J ...
Huete, A. R., 1988, A soil-adjusted vegetation index (SAVI); Remote ...
Tucker, C. J. 1979. Red and photographic infrared Linear Combination ...
Richardson, A. J., Wiegand, C . L., 1997, D istinguishing ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارتقاء شاخص NDVI برای پیش بینی خشکسالی با استفاده از تصاویر Aster و Modis" توسط اسلام جوادنیا، دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی؛ محمدرضا مباشری، استادیار گروه مهندسی ژئوماتیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی همایش ژئوماتیک 87 و چهارمین همایش یکسان سازی نامهای جغرافیایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سنجش ا زدور ، شاخص های گیاهی ، ترکیب تصاویر ، بهبود NDVI هستند. این مقاله در تاریخ 15 مهر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4254 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که روش های مبتنی بر استفاده از شاخص های گیاهی از مهمترین و رایجترین روش های تعیین وضعیت پوشش گیاهی منطقه وبالطبع تعیین وضعیت اقلیم منطقه بشمار می روند. غالبا تصاویر ماهواره ای مورد استفاده در زمینه های اقلیم شناسی و خشکسالی تصاویری هستند که دارای قدرت تفکیک زمانی بالا و قدرت تفکیک مکانی پاینی می باشند. لذا بررسی وضعیت اقلیم ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارتقاء شاخص NDVI برای پیش بینی خشکسالی با استفاده از تصاویر Aster و Modis با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.