سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

امکان سنجی استفاده از تصاویر ماهواره ای Aster و ETM+ برای تفکیک و طبقه بندی نهشته های کواترنری منطقه سپه اصفهان

Publish place: Geomatics 1387
Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,225

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GEO87_068

Index date: 7 October 2007

امکان سنجی استفاده از تصاویر ماهواره ای Aster و ETM+ برای تفکیک و طبقه بندی نهشته های کواترنری منطقه سپه اصفهان abstract

استفاده از اطلاعات ماهواره ای در زمین شناسی به خصوص تصاویر سنجنده های سری Landsat سابقه ای ً نسبتا روشن دارد . اما در سالهای اخیر سنجنده های ETM+ و Aster توانستند به سرعت بین زمین شناسان نفوذ کرده واکثر کاربردها را به خود اختصاص دهند . اما استفاده از این تکنیک در مطالعة کواترنر موضوعی است که علی رغم اهمیت زیاد ، تابحال به ندرت به آن پرداخته شده و مطالعات و تحقیقات بیشتری را طلب می کند . در تحقیق حاضر منطقة سه از توابع شهرستان میمه اصفهان ، که یکی از مناطق مورد مطالعة مر کز تحقیقات و بخش آبخیزداری به شمار می رود ، انتخاب گردید و هدف نهایی طبقه بندی دقیق از لحاظ ویژگیهای فیزیکی ،نظیر دانه بندی و زمین شناسی بر روی رسوبات و نهشته های کواترنری این منطقه است . در این رابطه ، ٦ باند از سنجندة ETM+ و ٩ باند از سنجندة Aster مورد استفاده قرار گرفت . از پردازشهای مختلفی نیز استفاده شد . ترکیبهای رنگ ی و تول ید و یژگیهای جد ید از طر یق نسبت باند ی، داده هائ ی بودند که به کمک داده ها ی زمینی در تفس یر بازتابش طیفی عوارض استفاده شدند . به منظور بررسی کارائی روشهای رقومی استخراج اطلاعات، ابتدا از تحلیل مؤلفه ها ی اصلی برای ورود به طبقه بندی نظارت شده و نظارت نشده استفاده شد . در نهایت سعی شد با استفاده از طرحی ترکیبی از این دو نوع طبقه بندی دقت کار بالا رود . نتایج این مطالعه حاکی از آن است که استفاده از تصاویر سنجندة Aster در مطالعات زمین شناسی و به خصوص کواترنری نتایج بهتری را نسبت به تصاویر ETM+ خواهد داشت که قدرت تفک یک ط یفی بالاتر علت عمدة آن است . همچنین در قسمت پردازشهای رقومی مشخص شد که آنالیز مولفه اصلی در تشخیص بعضی از سازندها می تواند مفید واقع شود . استفاده از باندهای ویژه برای انجام طبقه بندی نیز مورد استفاده قرار گرفت که دقت حاصل از این عمل نیز بیشتر از دقت طبقه بندی در موارد ذکر شده قبلی است .

امکان سنجی استفاده از تصاویر ماهواره ای Aster و ETM+ برای تفکیک و طبقه بندی نهشته های کواترنری منطقه سپه اصفهان Keywords:

امکان سنجی استفاده از تصاویر ماهواره ای Aster و ETM+ برای تفکیک و طبقه بندی نهشته های کواترنری منطقه سپه اصفهان authors

محمدرضا جعفری

دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی اصفهان

سید باقر فاطمی

گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

مقاله فارسی "امکان سنجی استفاده از تصاویر ماهواره ای Aster و ETM+ برای تفکیک و طبقه بندی نهشته های کواترنری منطقه سپه اصفهان" توسط محمدرضا جعفری، دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی اصفهان؛ سید باقر فاطمی، گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی همایش ژئوماتیک 87 و چهارمین همایش یکسان سازی نامهای جغرافیایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سنجش از دور ، کواترنر ، ETM+ ، Aster ، طبقه بندی هستند. این مقاله در تاریخ 15 مهر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3225 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که استفاده از اطلاعات ماهواره ای در زمین شناسی به خصوص تصاویر سنجنده های سری Landsat سابقه ای ً نسبتا روشن دارد . اما در سالهای اخیر سنجنده های ETM+ و Aster توانستند به سرعت بین زمین شناسان نفوذ کرده واکثر کاربردها را به خود اختصاص دهند . اما استفاده از این تکنیک در مطالعة کواترنر موضوعی است که علی رغم ... . برای دانلود فایل کامل مقاله امکان سنجی استفاده از تصاویر ماهواره ای Aster و ETM+ برای تفکیک و طبقه بندی نهشته های کواترنری منطقه سپه اصفهان با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.