سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جغرافیای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد در دوران اسلامی

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,994

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCAI01_017

Index date: 5 August 2015

جغرافیای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد در دوران اسلامی abstract

شناخت جایگاه یک منطقه در دورانهای گذشته جز با مطالعه جغرافیای آن منطقه در بستر تاریخی امکان پذیر نیست .با توجه به اهمیت جغرافیای تاریخی منطقه جنوب و جنوب غربی ایران، متأسفانه تاکنون به جغرافیای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد از منظر باستانشناسی پرداخته نشده است. در مقاله حاضر جغرافیای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد در سه دوره زمانی سدههای اولیه اسلامی، دوران اتابکان و تیموریان، و دوران صفویه تا پایان پهلوی مورد بررسی قرار میگیرند. تغییرات جغرافیایی و شناخت شهرهای مختلف این منطقه طی سدههای اسلامی و علل پیدایش و زوال آنها از مهمترین اهداف این پژوهش است. کهگیلویه و بویراحمد کنونی بازماندهای از ولایت کهگیلویه در متون تاریخی را در بر میگیرد و سراسر منطقهای که ازسال 1312 خورشیدی در فرمانداری کل کهگیلویه و بویراحمد و از سال 1311 خورشیدی استان کهگیلویه و بویراحمدنامگذاری شد در تمامی متون تاریخی و جغرافیایی دوره اسلامی با عناوینی چونزمجیلویه جبلجیلویه کوهگیلویه شناخته شده است. جایگاه این منطقه در دوره اسلامی به لحاظ شکلگیری شهرهایی همچون زیز، جومه،گنبدملغان و دهدشت که هر کدام در طی دوران خاصی از اهمیت، اعتبار و رونق برخوردار بوده اند به لحاظ شمار اندک پژوهشها و تحقیقات تاریخی و باستانشناسی کمتر شناخته شده است. از علل پیدایش شهرهای این منطقه میتوان به قرارگیری بر سر راه کاروانهای تجاری و زیست بوم غنی، و از علل متروک شدن آنها میتوان به عواملی همچون حملات اسماعیلیه و زلزلههای شدید اواخر سده پنجم ه . ق دوره سلجوقیان حملات افغان ها و لرهای چهاربنیچه در پایان حکومت صفویه و دوره زندیه اشاره کرد. این منطقه براساس متون تاریخی و جغرافیایی دوران اسلامی، پل ارتباطی خوزستان با فارس و خوزستان با اصفهان بوده است و پژوهشهای باستان شناختی نیز بر این امر صحه میگذارند.

جغرافیای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد در دوران اسلامی Keywords:

جغرافیای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد در دوران اسلامی authors

حسین سپیدنامه

کارشناسی ارشد باستان شناسی دانشگاه هنر اصفهان

سهراب خالدی

کارشناسی ارشد باستان شناسی دانشگاه هنر اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بافت قدیم دهدشت، دانشگاه آزاد تهران مرکزی: پایان نامه کارشناسی ...
فارسنامه ناصری، تصحیح و تحشیه از دکتر منصور رستگار فسائی، ...
دانشکده هنردانشگاه بیرجند، اردیبهشت 1392 ...
_ تنگ تکاب بهبهان و کاروانسرای « دژمهتابی» "، مجله ...
.Kulgilu : South - West Iran. The Geographical Journal, Vol. ...
_ An A rchaeological Journey in Western Iran _ The ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "جغرافیای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد در دوران اسلامی" توسط حسین سپیدنامه، کارشناسی ارشد باستان شناسی دانشگاه هنر اصفهان؛ سهراب خالدی، کارشناسی ارشد باستان شناسی دانشگاه هنر اصفهان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی باستان شناسی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کهگیلویه و بویراحمد، جغرافیای تاریخی، دوران اسلامی هستند. این مقاله در تاریخ 14 مرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1994 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شناخت جایگاه یک منطقه در دورانهای گذشته جز با مطالعه جغرافیای آن منطقه در بستر تاریخی امکان پذیر نیست .با توجه به اهمیت جغرافیای تاریخی منطقه جنوب و جنوب غربی ایران، متأسفانه تاکنون به جغرافیای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد از منظر باستانشناسی پرداخته نشده است. در مقاله حاضر جغرافیای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد در سه دوره زمانی سدههای اولیه اسلامی، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله جغرافیای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد در دوران اسلامی با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.