سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

گیاه باستان شناسی و ضرورت شناخت آن در پژوهشهای باستان شناسی ایران

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,602

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCAI01_186

Index date: 5 August 2015

گیاه باستان شناسی و ضرورت شناخت آن در پژوهشهای باستان شناسی ایران abstract

گیاه باستان شناسی (Archaeobotany) یکی از علوم میان رشته ای باستان شناسی و رشته ای تخصصی از باستان شناسی محیطی است که به بررسی بقایای گیاهی بدست آمده ازمحوطه های باستانی می پردازد.بطور معمول دلیل مطالعات گیاه باستان شناسی کشف گیاهان و موارد (Palaeoethnobotany) یعنی مطالعه فسیل دانه ها و جوانه های یافت شیده در محوطه های باستان شناسی می باشد. گیاه باستان شناسی ابتدا در اروپا درقرن 11 میلادی بعد از کشف بقایای گیاهان خشک شده در معابد مصر شروع شد.از آغاز بررسی های گیاه باستان شناسی جدید در دهه ی 1191 م، بقایای گیاهی بدست آمده از کاوش ها داده های مهمی را در مورد نحوه ی امرار معاش و ارتباط مردم با گیاهان در اختیار قرار داده است.همکاری گیاه شناسان، گیاه باستان شناسان و باستان شناسان سابقه ای صد ساله دارد. یک گیاه باستان شناس به مطالعه بر روی دانه هایی که از درون نمونه خاک های بدست آمده از محوطیه های باستان شناسی، تحقیق می کند. او با استفاده ازمرجع نمونه دانه ها، راهنمای شناسایی و دانشی که در دانشگاه بدست آورده دانه ها را شناسایی می کند سپس اطلاعات را در بانک داده ها وارد کرده و با استفاده از اطلاعات باستان شناسی و زیست بوم شناسی موجود، آنها را مورد مطالعه قرار می دهد. دانه ها می توانند اطلاعاتی در مورد رژیم غذایی، شرایط محیطی، خرید و فروش و برخی دیگر از صینایع آن زمان در اختیار ما قرار دهند. در این مقاله ضمن معرفی دقیق شاخه گیاهباستانشناسی در بین روشهای جدید باستان شناسی، به صدماتی که مطالعات باستانشناسی ایران از عدم توجه به این موارد متحمل شده پرداخته شده است.

گیاه باستان شناسی و ضرورت شناخت آن در پژوهشهای باستان شناسی ایران Keywords:

گیاه باستان شناسی و ضرورت شناخت آن در پژوهشهای باستان شناسی ایران authors

شهرزاد خمان

دانشجوی کارشناسی ارشد باستانشناسی دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
شیرازی، زهره، 1385، مارگارتا تنبرگ، مرجان مشکر، حکمت‌الله ملاصالحی، گزارش ...
کیمیایی، معصومه، 1382، پژوهش های باستان گیاه شناختی دومین فصل ...
کیمیایی، معصومه، 1385، پژوهش های باستان گیاه شناختی در محوطه ...
Miller, N. 2003, Archaeob otany in Iran, Past and Future, ...
Renfrew, C. and Bahn, P. 2008. Archaeology: Theories, Methods and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "گیاه باستان شناسی و ضرورت شناخت آن در پژوهشهای باستان شناسی ایران" توسط شهرزاد خمان، دانشجوی کارشناسی ارشد باستانشناسی دانشگاه تربیت مدرس نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی باستان شناسی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله باستان شناسی، باستانشناسی محیطی، گیاه باستانشناسی، بقایای گیاهی، محوطه های باستانی هستند. این مقاله در تاریخ 14 مرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5602 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گیاه باستان شناسی (Archaeobotany) یکی از علوم میان رشته ای باستان شناسی و رشته ای تخصصی از باستان شناسی محیطی است که به بررسی بقایای گیاهی بدست آمده ازمحوطه های باستانی می پردازد.بطور معمول دلیل مطالعات گیاه باستان شناسی کشف گیاهان و موارد (Palaeoethnobotany) یعنی مطالعه فسیل دانه ها و جوانه های یافت شیده در محوطه های باستان شناسی می ... . برای دانلود فایل کامل مقاله گیاه باستان شناسی و ضرورت شناخت آن در پژوهشهای باستان شناسی ایران با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.