سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی میزان آمادگی عملیاتی خانوارهای شهر کرمان در برابر خطر زلزله (مطالعه موردی: بافت قدیمی شهر کرمان)

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 808

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

TSDI02_035

Index date: 5 August 2015

بررسی میزان آمادگی عملیاتی خانوارهای شهر کرمان در برابر خطر زلزله (مطالعه موردی: بافت قدیمی شهر کرمان) abstract

در جدول سازمان ملل متحد ، کشور ایران در زمره کشورهای بلاخیز جهان معرفی شده است.از بین بلایای طبیعی که در کشور ایران روی می دهند، زلزله از جایگاه ویژه ای برخوردار است. بیش از 70درصد شهرهای بزرگ ایران، بر روی گسل بنانهاده شده است (ناطقی الهی، 2000) در گزارش سالانهسازمان جهانی بلایا ایران رتبه نخست را از نظر بیش ترین تعداد موارد مرگ متعاقب بروز زلزله داشتهاست (گزارش جهانی حوادث ، 2005) افزایش روزافزون در شمار وقوع بلایای طبیعی همراه با فزونیآسیب پذیری جوامع به ویژه در کلان شهرها که دارای بافت شهری متراکم هستند، ساکنان این جوامع رابیش از پیش در برابر زلزله آسیب پذیر نموده است (ویسه ، 2000) . اگر هر جامعه را متشکل از گروه هاییاز افراد ذینفع بدانیم که در معرض مخاطرات مشابهی قرار دارند، این افراد را می توان در سه گرهمسئولان ، متخصصان و مردم طبقه بندی نمود. پژوهش ها نشان داده اند که در برنامه ریزی برای کسبآمادگی و مقابله با بلایا، نقش مردم به عنوان مهم ترین و بزرگ ترین گروه از گروه های ذی نفع اغلب موردغفلت واقع شده است (ابرکویز ، 2004) . عدم توجه به نظرات و دیدگاه های مردم سبب شده است که دربسیاری از کشورهای بلاخیز جهان که در بسیاری از کشورهای بلاخیز جهان که عمدتاً در زمره یکشورهای فقیر و در حال توسعه هستند، برنامه های آمادگی و مقابله با بلایا به شکست انجامیده و یا تنها به موفقیت هایی بسنده کرده است (دهه بین المللی کاهش بحران های طبیعی سازمان ملل ، 1994). از سوی دیگر از آن جا که در جریان وقوع بلایا ، جامعه آسیب دیده و یا متأثر از بلایا مهترین و اولین گروه پاسخگو نیز محسوب می شوند، در اغلب برنامه های مربوط به کاهش اثرات مخرب بلایا و آمادگی دربرابر آن، جامعه محلی به عنوان کانون توجه در نظر گرفته می شود (فلک ، 2005). در ساعات اولیه پساز وقوع زلزله، به دلیل تأخیر در انتقال اطلاعات، قطع مسیرهای ارتباطی ، مشکلات دسترسی به منطقهآسیب دیده، مشکلات مربوط به فراخوان، سازمان دهی و بسیج نیروهای امدادی، تهیه و ارسال تجهیزاتو مانند آن ، زمان قابل توجهی صرف می شود تا نیروهای اعزامی بتوانند خود را به منطقه بلازده برسانند.در این زمان که اصطلاحاً «زمان طلایی» نامیده می شود ، بازماندگان و ساکنان منطقه زلزله زده که از اینحادثه جان سالم به در برده اند ، نخستین کسانی هستند که به کمک آسیب دیدگانمی شتابند (کوبایشی ، 1971) . توجه به موارد ذکرشده لزوم بررسی میزان آمادگی عملیاتی خانوارهایشهر کرمان را بیش از بیش حائز اهمیت می کند. براین اساس نگارنده با توجه به اهمیت موضوع به اینمهم پرداخته و بافت قدیمی شهر کرمان را به عنوان نمونه انتخابی مورد مطالعه قرار داده است.

بررسی میزان آمادگی عملیاتی خانوارهای شهر کرمان در برابر خطر زلزله (مطالعه موردی: بافت قدیمی شهر کرمان) authors

سودابه شکوهی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بحران دانشگاه شهید باهنر کرمان

اسدالله خواهنده کارنما

استادیار دانشکده مدیریت و اقتصاد، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان

مهدی کاظمی

دانشیاردانشکده مدیریت واقتصاد، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آقا بخشی، حبیب (1382). « منشور مددکاری اجتماعی برای بلایای ...
تقی‌خانی، شهاب (1385).تبیین نقش آموزش و مشارکت در کاهش ریسک ...
تهرانی زاده، محسن(1384).« ایمن سازی وبهسازی لرزه ای ساختمان ها ...
توماس ای درابک و جی هواتمر جرالد (1383)."مدیریت بحران اصول ...
جهانگیری، کتایون _ آذین، سید علی، منتظری، علی، رحیمی فروشانی، ...
عرب، محمد، زراعتی، حجت، اکبری حقیقی _ فیض ...، روان ...
عباس نژاد، احمد، داستان پور، محمد (1378)." زلزله و زلزله‌خیزی ...
عبداللهی، م(1383). "مدیریت بحران در نواحی شهری" انتشارات سازمان شهرداری‌ها ...
ناطق الهی، فریبرز(1376). مدیریت بحران زلزله در ایران، ساختار، نیازهای ...
practioners. Handb ook:ADPC 20 04 Available From: WWW. Adpd. Net/ ...
Falk K.(2005) _ for disaster: a community-based approach. _ _ ...
A، Farzadi F.(2007)، The Earth is shaking _ you ready؟journal ...
Kobayashi, Y.(198 1), Causes of fatalities in resent earthquakes in ...
Visseh Y.A look at the civil Studies and planning in ...
World Disaster Report، 2005 .Annex 1. Disaster Data Part 3: ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی میزان آمادگی عملیاتی خانوارهای شهر کرمان در برابر خطر زلزله (مطالعه موردی: بافت قدیمی شهر کرمان)" توسط سودابه شکوهی، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بحران دانشگاه شهید باهنر کرمان؛ اسدالله خواهنده کارنما، استادیار دانشکده مدیریت و اقتصاد، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان؛ مهدی کاظمی، دانشیاردانشکده مدیریت واقتصاد، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین کنگره تخصصی مدیریت شهری ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 14 مرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 808 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در جدول سازمان ملل متحد ، کشور ایران در زمره کشورهای بلاخیز جهان معرفی شده است.از بین بلایای طبیعی که در کشور ایران روی می دهند، زلزله از جایگاه ویژه ای برخوردار است. بیش از 70درصد شهرهای بزرگ ایران، بر روی گسل بنانهاده شده است (ناطقی الهی، 2000) در گزارش سالانهسازمان جهانی بلایا ایران رتبه نخست را از نظر بیش ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زلزله طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی میزان آمادگی عملیاتی خانوارهای شهر کرمان در برابر خطر زلزله (مطالعه موردی: بافت قدیمی شهر کرمان) با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.