سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی گره چینی در معماری اسلامی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,063

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCIIAU01_339

Index date: 5 August 2015

بررسی گره چینی در معماری اسلامی abstract

گره ها الگوهای هندسی بسیار پیچیده ای هستند که در همدیگر گره خورده اند و یک بستر را می پوشانند. گره چینی ایرانی یکی از رشته های سنتی است که به نقوش هندسی تکیه دارد. اگرچه گره های هندسی در برخورد اول گیج کننده به نظر می رسند ولی با دقت بیشتر مشاهده می گردد که در پشت هر گره منطق هندسی مشخصی نهفته است. به راستی هدف اصلی استفاده از گره ها در معماری اسلامی چیست؟ آیا هدف از گره چینی صرفاً تزیین بوده یا اهداف دیگری را نیز دنبال می کند؟ هدف از انتخاب این موضوع بررسی آن دسته از خصوصیات بارز گره است که موجب شده در طول تاریخ هزار ساله خود زنده و پویا بماند که یکی از مهم ترین این خصوصیات، زایندگی و تنوع پذیری آن است.

بررسی گره چینی در معماری اسلامی Keywords:

بررسی گره چینی در معماری اسلامی authors

دنیا شهیدی ماسوله

دانشجوی مهندسی معماری پیام نور رشت

نیلوفر حاجی پور

دانشجوی مهندسی معماری پیام نور رشت

زهرا بیدریغ مهر

استاد دانشگاه پیام نور رشت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
امیر غیاثوند، محبوبه، (1382)، «هنر گره چینی در معماری»، موسسه ...
زمرشیدی، حسین، «گره چینی در معماری اسلامی و هنرهای دستی»، ...
سیف، هادی، (1384)، «دریچه های رو به بهشت»، کانون پرورش ...
نجیب اوغلو، گل رو، (1380)، هندسه و تزیین در معماری ...
قبادیان، وحید، (1382)، مبانی و مفاهیم در معماری معاصر غرب، ...
کیانمهر، قباد و محمد خزائی، (1385)، مفاهیم و بیان عددی ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی گره چینی در معماری اسلامی" توسط دنیا شهیدی ماسوله، دانشجوی مهندسی معماری پیام نور رشت؛ نیلوفر حاجی پور، دانشجوی مهندسی معماری پیام نور رشت؛ زهرا بیدریغ مهر، استاد دانشگاه پیام نور رشت نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گره، گره چینی، الگوی هندسی، معماری اسلامی هستند. این مقاله در تاریخ 14 مرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5063 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گره ها الگوهای هندسی بسیار پیچیده ای هستند که در همدیگر گره خورده اند و یک بستر را می پوشانند. گره چینی ایرانی یکی از رشته های سنتی است که به نقوش هندسی تکیه دارد. اگرچه گره های هندسی در برخورد اول گیج کننده به نظر می رسند ولی با دقت بیشتر مشاهده می گردد که در پشت هر گره ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی گره چینی در معماری اسلامی با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.