سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مرکزیت و جایگاه مسجد در شهر ایرانی اسلامی (نمونه موردی : مسجد جامع ارومیه)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,106

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCIIAU01_358

Index date: 5 August 2015

مرکزیت و جایگاه مسجد در شهر ایرانی اسلامی (نمونه موردی : مسجد جامع ارومیه) abstract

شهرها بیانگر باورها و شیوه زیست مردم و نتیجه نگرش آنها به هستی هستند. بناهای مذهبی همواره یکی از اساسی ترین عناصر بافت شهرها بوده و هستند. در شهرهای اسلامی، مسجد جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده و به مثابهی برجستهترین عنصر منبعث از دین اسلام بوده است. مرکزیت شهر ایرانی نیز در دوره بعد از ظهور اسلام، به عهده مسجد بوده است و تمامی حرکات، جهات و گسترش شهر با توجه به استقرار مسجد در شهر صورت میگرفته است. در حال حاضر نیز در اکثر کشورهای مسلمان از جمله ایران، مساجد به عنوان نماد سازوکار اولیه حکومت اسلامی وجود دارد. از آنجایی که جای قرار گیری عناصر در شهر ایرانی اسلامی و چگونگی ارتباط آنها با یکدیگر، بستگی به اهمیت هر عنصر و عملکرد آن در زندگی شهری داشته است، بنابراین میتوان دریافت که مسجد از ارزش والایی برخوردار بوده،که در قلب شهر جای گرفته است. در مقاله حاضر بررسی جایگاه مسجد جامع ارومیه در شهر ارومیه و عملکرد و ارتباط آن با سایر عناصر ثیرگذاری آن بر بافت اطراف خود مدنظر میباشد. بدین ترتیب میتوان به الگوی شهر ایرانی اسلامی پی برد و از آن در ? شهری و ت برنامهریزیها و سیاستگذاریهای حوزه شهرسازی بهرهمند گشت. روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی است و با مطالعه منابع کتابخانهای و میدانی اطلاعات گردآوری شده و مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است و نتایج تحقیق نیز بیانگر این موضوع بوده که مبنا قرار گرفتن مسجد در طرحهای شهری به طوری که سازمان فضایی شهر با توجه به نقش و عملکرد مسجد صورت گیرد در مکانیابی و احداث مساجد حائز اهمیت میباشد.

مرکزیت و جایگاه مسجد در شهر ایرانی اسلامی (نمونه موردی : مسجد جامع ارومیه) Keywords:

مرکزیت و جایگاه مسجد در شهر ایرانی اسلامی (نمونه موردی : مسجد جامع ارومیه) authors

ندا زاهدی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشکده هنر، دانشگاه ارومیه

قادر احمدی

عضو هیئت علمی گروه شهرسازی دانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ربانی، ر. جامعه شناسی شهری، انتشارات دانشگاه اصفهان و انتشارات ...
عرفان، م ه . طراحی شهری و معماری مسلمانان از ...
_ نتظرالقام، . ارزیابی عملکرد مسجد در قرون نخستین اسلامی، ...
فکوهی، ن. انسان‌شناسی شهری، نشر نی، چاپ سوم، تهران، .1385 ...
حقیقت نائینی، غ ر. نقش متقابل مسجد و شهر از ...
مشکینی، ا، تفکری، ا.، خزایی، ن.، پرهیز، ف. بررسی تاثیر ...
احمدی، ح، افرادی، ک. سیر تفکرات پیرامون مدینه فاضله در ...
نقی زاده، م ن. (الف)، شهر اسلامی و روش بهره ...
نقی‌زاده، م ن. طرح کلی برنامه جامع احیاء شهرهای اسلامی، ...
دانش، ج. مبانی شکل‌گیری و اصول سازمان‌یابی کالبدی شهر اسلامی، ...
_ پژوهشی در ویژگی های شهرهای اسلامی (ایده ی پیدایش ...
نقی‌زاده، م ن. (ج)، فضاهای شهری و عمومی در شهرهای ...
ضرابی، ا.، علی‌نژاد طیبی، ک. تحلیلی ب عناصر و کاربردهای ...
نقی زاده، م. (ب)، تاملاتی در مبادی شهر اسلامی (در ...
باقری، ا. مرکزیت، جایگاه و پراکندگی مساجد در محله‌های شهر، ...
مهندسان مشاور طرح و آمایش، طرح جامع شهر ارومیه، .1389 ...
مرکز آمار ایران، سرشماری نفوس مسکن، .1390 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مرکزیت و جایگاه مسجد در شهر ایرانی اسلامی (نمونه موردی : مسجد جامع ارومیه)" توسط ندا زاهدی، دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشکده هنر، دانشگاه ارومیه؛ قادر احمدی، عضو هیئت علمی گروه شهرسازی دانشگاه ارومیه نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شهر ایرانی اسلامی، مسجد، ارومیه، مسجد جامع ارومیه هستند. این مقاله در تاریخ 14 مرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2106 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شهرها بیانگر باورها و شیوه زیست مردم و نتیجه نگرش آنها به هستی هستند. بناهای مذهبی همواره یکی از اساسی ترین عناصر بافت شهرها بوده و هستند. در شهرهای اسلامی، مسجد جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده و به مثابهی برجستهترین عنصر منبعث از دین اسلام بوده است. مرکزیت شهر ایرانی نیز در دوره بعد از ظهور اسلام، به ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مرکزیت و جایگاه مسجد در شهر ایرانی اسلامی (نمونه موردی : مسجد جامع ارومیه) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.