توجه به طراحی فضاهای سبز در مراکز درمانی،اولویت نیازهای انسانی و معماری پایدار نمونه موردی طراحی بیمارستان مسلولین در البرز

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,015

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CEAE01_286

تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1394

Abstract:

در میان انواع فضاهای معماری، هیچ فضایی مانند مراکز درمانی در محل تلاقی دو مقوله ی علم پزشکی و هنر قرار نمی گیرد. پیشرفت های چشمگیردانش پزشکی در طول قرن ها و افزایش و شیوع بیماری ها باعث شده که توجه و اهمیت فراوانی به فضاهای درمانی داده شود. به طور معمول عملکردگرایی در طراحی بیمارستان، بخش عمده ای از تفکر طراحی معماران را به خود اختصاص می دهد، به نحوی که توجه به کیفیات محیطی و تاثیرات چشمگیر آن برروند درمان بیماران، سلامتی محیط کار پرسنل و در نهایت بهره وری اقتصادی آن به باد فراموشی سپرده می شود. در طراحی مراکز درمانی همچون سایربناهای معماری، نباید بعد کمی پروژه، بعد کیفی آن را تحت تاثیر قرار دهد، بلکه باید بتوان با شناسایی و استفاده از پتانسیل های مولفه های کیفیت محیط، در راستای بهبود روند درمان قدم برداشت. هدف از انجام این مطالعات، تغییر نگرش در طراحی مراکز درمانی می باشد، به طوری که بتوان به محیط یک بیمارستان به عنوان یک محیط شفابخش نگریست. هدف از طراحی محیطی شفابخش این است که یک بیمارستان بتواند با ایجاد شرایط مطلوب از بیماران و خانواده هایی که در شرایط روحی نامناسب همراه باترس و اضطراب قرار دارند، حمایت نماید. گذراندن ساعتهای طولانی در محیط های درمانی معمولاً برای بیماران، ملاقات کنندگان و پرسنل، تجربه ای تنش زا است . هر تلاشی در راستای کاهش این تنش، نتیجه مثبت در روند درمان و افزایش کیفیت این فضاها را در پی خواهد داشت. این مقاله به بررسی فضای سبز در بیمارستانها و مراکز درمانی، به عنوان ابزاری جهت کاهش تنش و استرس در بیماران و پاسخگویی به نیاز بیماران میپردازد و تأثیرات مثبت انباشته شده آن را بیان میکند، همچنین با مرور و جمعبندی مقالات و تحقیقات انجام شده در این زمینه و با روش توصیفی - تحلیلی اصولی کلی و الگوهایی را برای طراحی فضای سبز در بیمارستانها، به طوری که در روند درمان مؤثر باشد، ارائه مینماید.

Keywords:

معماری پایدار , فضای سبز , نیازهای انسانی , اصلاح و بهبود زیرساخت ها , امکانات وفضاهای مورد نیاز

Authors

سپیده سلطان محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد البرز

محمد رحمانی قصبه

دکتری معماری و استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد البرز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • احمدی، زهرا، باز خوانی نقش گمشده حیاط مرکزی در دستیابی ...
  • گرجی مهلبانی، یوسف، معماری پایدار و نقد آن در حوزه ...
  • معماریان، غلامحسین(1384)، سیری در مبانی نظری معماری، نشر سروش دانش، ...
  • نصر، سیدحسین (1379)، انسان طبیعت، مترجم عبدالرحیم گواهی، دفتر نشر ...
  • Cole, Raymond and Richard, Lorch (2004), Buildings, Culture & Environment: ...
  • Munier, Nolberto (2005), Introduction to Sustainability: Road to a Better ...
  • Vale, B. and R. Value, (1996) Green Architecture: Design for ...
  • WGSC, 2004 Working Group for Sustainable Construction [WGSC], (2004), Working ...
  • Williamson, Terry, Antony, Radford and Helen, Bemnetts (2003), Understanding Sustainable ...
  • نمایش کامل مراجع