استفاده از تنوع گونه های گیاهی در بهبود اقتصاد منطقه زاگرس با الگوگیری از منطقه حفاظت شده خان گرمز (محدوده ی پیش کوه های زاگرس)

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 927

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CEZ02_008

تاریخ نمایه سازی: 28 شهریور 1394

Abstract:

منطقه حفاظت شده خان گرمز در محدوده پیش کوه های زاگرس در غرب استان همدان قرار دارد. منطقه دارای آب و هوای سرد و نیمه خشک می باشد و تنوع گونه های گیاهی با توجه به این نوع آب و هوا شکل گرفته است. روش کار مورد استفاده در این منطقه روش مرسوم مطالعات فلوریستیک منطقه ای است. ابتدا منطقه مورد نظر از نظر مطالعات زمین شناختی و جغرافیایی شناسایی گردید. برای جمع آوری نمونه ها از روش حلزونی استفاده شد. نمونه گیری از گیاهان بوته ای به صورت کامل (شامل ریشه، ساقه و برگ) و گیاهان درختچه ای به صورت بگر، قسمتی از ساقه و گل، صورت گرفت. از بین گونه های جمع آوری شده خانواده composite)Asteraceae) بزرگترین تاکسون موجود در منطقه از لحاظ تعداد جنس می باشد و پس از خانواده Lamiaceae در مرتبه بعدی قرار دارد. فراوانی جنس Astragalus به صورت تیپ غالب نشان دهنده شرایط مرتفع سرد و نیمه خشک در منطقه است که با مجموعه عوامل دیگری نظیر ساختار زمین شناسی، نوع بستر و خاک و شرایط بهره برداری از طبیعت توسط انسان در کل فلوریستیک خاص این منطقه را تشکیل می دهد. با توجه به غنی بودن منطقه از لحاظ گونه های گیاهی پیشنهاد می شود. جهت سامان دادن به حفظ این ذخایر ارزشمند و بهره برداری بهینه و مناسب، شرکت های دانش بنیان در این زمینه تأسیس شود و اقدام به حفظ و تقویت ذخایر ژنتیکی نموده و در جهت تأمین اهداف اقتصاد مقاومتی حرکت کنند. همچنین این منطقه می تواند به عنوانالگویی جهت استفاده بهینه از منطقه زاگرس و حفظ ذخایر ژنتیکی آن و همچنین کمک به اقتصاد زاگرس نشینان باشد.

Keywords:

خان گرمز , پیش کوه های زاگرس , فلوریستیک

Authors

زینب دهقان

کارشناس ارشد زیست شناسی گیاهی و دبیر رسمی آموزش و پرورش و مدرس پژوهشسرای تویسرکان

محمدحسین صالحی

کارشناس ارشد زیست شناسی گیاهی و دبیر رسمی آموزش و پرورش و مدرس پژوهشسرای تویسرکان

سیدمهدی امامی

کارشناسی کشاورزی، ناظر فضای سبز، سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری ملایر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ترکاشوند، حسین؛ بررسی تطبیقی روابط بین پوشش های گیاهی بستر ...
  • ترکاشوند، حسین؛ معرفی جامعه های گیاهی و ارائه نقشه جامعه ...
  • قهرمانی، محمود؛ تعیین محیط های آندوژن، تواکولوژی، شکل زیستی و ...
  • قهرمانی، محمود؛ تعیین و تشخیص برخی عوامل اکولوژیک حاکم بر ...
  • صفی خانی، کیوان و همکاران؛ بررسی فلوریستیک و تعیین اشکال ...
  • قهرمان، احمد؛ فلور رنگی ایران، جلد 1-20، موسسه تحقیقات جنگل ...
  • سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، نقشه زمین شناسی0 ...
  • نمایش کامل مراجع