تنوع ژنتیکی شترهای شهرستان های شهربابک و رفسنجان با استفاده از نشانگرهای ریز ماهواره
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 618
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AEFSJ01_218
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394
Abstract:
با توجه به اهمیت حفظ تنوع در نژادهای بومی و شناسایی ذخایر ژنتیکی کشور، در این پژوهش تنوع ژنتیکی جمعیت شترهای یک کوهانه شهرستان شهربابک و رفسنجان با استفاده از جایگاه نشانگر ریزماهواره (YWLL38 ، YWLL08، VOLP08، VOLP03 و CVR01 ) مورد مطالعه قرار گرفت . در مجموع تعداد 60 نمونه خون جمع آوری و با استفاده از روش نمکی بهینه شده استخراج DNA صورت گرفت . جایگاه YWLL08 با 18 و 13/9 آلل و جایگاه CVR01 با 5 و 4/82 آلل به ترتیب بیشترین و کمترین تعداد آلل واقعی و تعداد آلل موثر را نشان دادند. همینطور بیشترین میزان هتروزیگوسیتی مورد انتظار در جایگاه YWLL08 (0/92 ) و کمترین آن مربوط به جایگاه CVR01 (0/78) بود. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که جایگاه های YWLL08 و VOLP08 در جمعیت 1رفسنجان (شمس آباد) انحراف معنی داری از تعادل هاردی_ واینبرگ نشان دادند (0/05 >P ) اما بقیه جایگاه های مطالعه شده در جمعیت ها در تعادل بودند. محتوای اطلاعات چندشکلی (PIC) در دامنه 0/92 _ 0/78 به دست آمد. مقادیر شاخص تثبیت (Fst) برای نشانگرهای YWLL38، VOLP08، VOLP03، YWLL08 و CVR01 به ترتیب 0/024 ، 0/034 ، 0/038 ، 0/015 و 0/031 به دست آمد که نشان دهنده تمایز پایین بین جمعیت ها میباشد. نتایج نشان داد که جمعیت مورد مطالعه تنوع ژنتیکی نسبتاً بالایی دارند و نشانگرهای ریز ماهواره ابزاری سودمند برای ارزیابی تنوع ژنتیکی در حیوانات اهلی میباشند.
Keywords:
Authors
مهرداد قاسمی میمندی
دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری ژنتیک و اصلاح دام
محمدرضا محمدآبادی
دانشیار گروه علوم دامی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان
علی اسمعیلی زاده کشکوئیه
دانشیار گروه علوم دامی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان
مهدیه منتظری
دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری ژنتیک و اصلاح دام
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :