سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

به سوی تعریف شهر اسلامی پایدار

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,216

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HIAP01_287

Index date: 21 September 2015

به سوی تعریف شهر اسلامی پایدار abstract

شهر محل سکونت انسان ها در کنار یکدیگر است که بنا به عوامل گوناگونی چون، فرهنگ، قومیت، ملیت، مذهب و ... ، دارای ویژگی های خاص خود می باشد. بنابراین وقتی یک شهر را اسلامی می خوانیم، نقش مذهب و تاثیر آن در شکل گیری کالبد شهر، مورد توجه قرار خواهد گرفت. علاوه بر کالبد و نمای ظاهری، شهر دارای مفهوم و هویتی است که از پس مفاهیم آسمانی و ماورایی، پدیدار گشته و این روح معنوی و قدسی، جسم بی جان شهر را روحی تازه بخشیده که موجبات تجلی آرمان های معنوی در زندگی فردی را نیز فراهم کرده است. شهر اسلامی دارای ویژگیهایی است که باید علاوه بر تامین نیازهای مادی انسانها، آنها را به سوی ارزشهای اسلامی نیز هدایت کند. از این رو اصول حاکم بر ساختار شهر باید برگرفته از صفات الهی باشد. یکی از این صفات عدل است که باید در سرتاسر شهر اسلامی( از نظرکمی و کیفی) قابل لمس باشد. عدالت حاکم بر شهر اسلامی، از روابط اجتماعی تا نحوه ایجاد شکل کالبد شهر و حتی مکانیابی آنها، نقش تعیین کننده ای در شهر دارد. از این رو و با توجه به تجلی سنت، مسجد به عنوان مصداق نمود عدل در شهر اسلامی شناخته شدهاست. در این مقاله سعی شده است که بر اساس مطالعات کتابخانه ای ابتدا به مفاهیم مرتبط با شهر اسلامی پایدار از جمله، مبانی، ارکان، الگوها و همچنین صفت عدل اشاره کرده، سپس به چگونگی نمود این ویژگیها در قالب معانی وحدت، زیبایی، تعادل و روحانیت در مسجد بپردازد.

به سوی تعریف شهر اسلامی پایدار Keywords:

به سوی تعریف شهر اسلامی پایدار authors

سارا حصیلی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس

علی بامداد

پژوهشگر دکترای معماری، گرایش حفاظت از ابنیه تاریخی، دانشگاه هنر اصفهان، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
فرجام، رسول، سلیمانی مقدم، هادی، چاوشی، اسماعیل، 1390، "مفهوم اجتماعی ... [مقاله ژورنالی]
نقی زاده، محمد، 1378، "منابع و روش شناخت مبانی نظری ...
نقی زاده، محمد، 1383، "بارزه های شهر و معماری اسلامی"، ...
I4] نقی زاده، محمد، 1389، "تاملی در چیستی شهر اسلامی"، ...
نقی زاده، محمد، 1390، "ریشه های شهر اسلامی در متون ...
_ بمانیان، محمدرضا، عظیمی، سیده فاطمه، 1389، " انعکاس معانی ...
دانش، جابر، 1391، "روح هنر قدسی در کالبد شهر"، .WWW. ...
I9] بلخاری، حسن، 1384، "زیر سایه معنا : هویت مفهومی ...
مرتضی، هشام، 1387، مشکینی، ابوالفضل، حبیبی، کیومرث، "اصول سنتی ساخت ...
احمدی نسفانی، یداله، علی آبادی، محمد، 1390، "کنکاشی در باب ...
محمدی، عبدالله، "سنت گرایی"، .www.paj oohe.com ...
ادلان، نادر، بختیار، لاله، شاهرخ، حمید، "حس وحدت"، پیشگفتار. ...
Leanne, b, erin , g, 2002, "Communities Indicators Proj ects, ...
نقی زاده، محمد، ،1379، "صفات شهر اسلامی از نگاه قرآن ...
براند، هیلن، 1383، آیت‌ال‌زاده شیرازی، باقر، "معماری اسلامی"، انتشارات روزنه، ...
شقانی، رضا، 1386، "بازشناخت معماری مساجد رابطه موسیقایی نماز و ...
WWW. ro _ hanakroshanae .persianblog. ir ...
Gates , R., LEE, M, 2005, "Definition of Social Sustainability", ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "به سوی تعریف شهر اسلامی پایدار" توسط سارا حصیلی، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس؛ علی بامداد، پژوهشگر دکترای معماری، گرایش حفاظت از ابنیه تاریخی، دانشگاه هنر اصفهان، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره بین المللی افق های جدید در معماری و شهرسازی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شهر اسلامی پایدار ، روحانیت ، عدالت هستند. این مقاله در تاریخ 30 شهریور 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1216 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شهر محل سکونت انسان ها در کنار یکدیگر است که بنا به عوامل گوناگونی چون، فرهنگ، قومیت، ملیت، مذهب و ... ، دارای ویژگی های خاص خود می باشد. بنابراین وقتی یک شهر را اسلامی می خوانیم، نقش مذهب و تاثیر آن در شکل گیری کالبد شهر، مورد توجه قرار خواهد گرفت. علاوه بر کالبد و نمای ظاهری، شهر دارای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله به سوی تعریف شهر اسلامی پایدار با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.