رکوپریتینگ کوره ریفورمینگ پتروشیمی خارگ با هدف بهینه سازی انرژی

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 482

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

OGPD01_082

تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1394

Abstract:

کوره های ریفورمینگ یکی از بزرگترین مصرف کننده های انرژی فسیلی در صنایع فولاد جهان به شمار می روند که مدیریت مصرف انرژی تأثیرچشمگیری در بهبود عملکرد آنها دارد. افزایش روزافزون بهای انرژی و هزینه های تولید باعث شده است که توجه روزافزونی به جلوگیری از مصرف بی رویه انرژی، کاهش آلاینده های گازی و پدیده های گلخانه ای معطوف شده، اصلاحات مهمی در طراحی دستگاه های مصرف کننده انرژی صورت گیرد. رکوپراتورها مبدل های حرارتی می باشند که با استفاده از انرژی حرارتی گازهای خروجی از کوره جهت پیش گرم نمودن هوای احتراق ورودی به کوره مورد بهره برداری قرار می گیرند. استفاده از این سیستم سبب می گردد علاوه بر افزایش دمای شعله به مقدار قابل توجهی نیز در مصرف سوخت کوره صرفه جوئی حاصل گردد، لذا می توان بیان نمود به کارگیری صحیح این نوع مبدل ها علاوه بر اینکه نوعی بهینه سازی مصرف انرژی محسوب می شود سبب افزایش کارائی کوره مورد نظر نیز می گردد. در این مقاله بهینه سازی انرژی کوره ریفورمینگ مجتمع پتروشیمی خارگ با استفاده از عملیات رکوپریتینگ بررسی و تاثیر پیشگرمایش خوراک کوره (عمدتا گاز متان) با استفاده از محصول خروجی از کوره (گاز سنتز) بوسیله رکوپراتور مورد تجزیه تحلیل قرار گرفته است. نتایج این بررسی نشان داد که چنانچه از دمای بالای جریان خروجی از کوره ریفورمینگ جهت پیشگرمایش خوراک کوره تا دمای 812 درجه سانتیگراد استفاده شود، علاوه بر بازیافتkj/h141900000 انرژی اتلافی می توان به کاهش73/95 درصدی مصرف سوخت در این تجهیز دست یافت.

Authors

سحر پولادیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود

حسین میقانی

دانشیار و عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه جامع گلستان

مجید علی آبادی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • D.R. Morris, " Exergy analysis and cumulative exergy consumption of ...
  • Zhelev T.K., Bhaw N., Combined Water Oxygen Pinch Analysis for ...
  • Panjeh Shahi M.H., ':Pressure Drop Consideration In Process Integration , ...
  • Polly G.T., Panjeh Shahi M.H., Jagede F.O., Pressure Drop Consideration ...
  • D. Che, Y. Liu, C. Gao, Evaluation of retrofiting a ...
  • National Iranian Petrochemical Company .Kharg Petrochemical Co mple x, Methanol ...
  • نمایش کامل مراجع