سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی نقش مادی و معنایی عوامل اقلیمی (آب و گیاه) در حیاط مرکزی خانه های بومی و پایدار حاشیه کویر

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 893

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ARCHCONF02_146

Index date: 23 September 2015

بررسی نقش مادی و معنایی عوامل اقلیمی (آب و گیاه) در حیاط مرکزی خانه های بومی و پایدار حاشیه کویر abstract

اگر بخواهیم به جوهره ی اصلی سازمان دهی فضا در فلات ایران و شهرهای کویری همچون یزد- کاشان- کرمان و ... اشاره کنیم، به صراحت می توانیم از ساختار حیاط مرکزی نام ببریم. این ساختارها که به صورت درهم تنیده و منظم و یکپارچه در داخل یک ساختار نامنظم (شهر) بوجود آمده اند، پاسخ مناسبی برای نیازهایی است که در زندگی روزمره مادی و معنوی ساکنان شان در اقامت در این بناها پدید می آید. فضای خالی حیاط در بناهایی که دارای ساختار حیاط مرکزی هستند به نوعی تجلی امر قدسی و حضور خداوند در زندگی سنتی انسان هایی است که به دنبال سلوک معنوی و کشف معنای توحید در کلمه شهادت «لا اله الا الله» و کشف معنای معاد که اعتقاد به گذشته به سوی ذات اقدس باری تعالی و حیاتی دیگر هست در جهانی دیگر در کلمه ی «انا الله و انا الیه راجعون» می باشد. حضور اجزای طبیعت بالاخص آب و گیاه در میان حیاط خانه ها که به صورت حوض و فرش هایی گسترده در برابر آسمان، انسانی را که به دنبال کشف حقایق هستی است یاری می دهد. حضور آب در مرکز این فضا به صورت آیینه ای در برابر آسمان بیکران الهی قرار گرفته اشاره ای است به دل انسان مرمن که دیده فقر رو به آسمان بیکران گشوده و حضور درخت، گل و گیاه اشاره ای است به بهشت وعده داده شده که تمام سختی های انسان مؤمن برای رسیدن به آن موعود الهی و قرب ذات اقدس اوست. این نحوهی حضور اجزای طبیعت در معمار سنتی درونگرا آن معماری را به عنصری مؤثر تبدیل کرده که همچون آیه ای درخشان در برابر انسان، حقیقت زندگی را به او یادآوری می کند.

بررسی نقش مادی و معنایی عوامل اقلیمی (آب و گیاه) در حیاط مرکزی خانه های بومی و پایدار حاشیه کویر Keywords:

بررسی نقش مادی و معنایی عوامل اقلیمی (آب و گیاه) در حیاط مرکزی خانه های بومی و پایدار حاشیه کویر authors

فرشید تبادلی

کارشناس ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اردلان، نادر، 1380، حس وحدت، چاپ اول، نشر علم معمار ...
افشین، شاهین شناخت الگوهای معماری پایدار در بناهای مسکونی بافت ...
اکبرپور، هادی، قصه(حدیث دیروز و امروز)، رساله کارشناسی ارشد _ ...
صادق احمدی، مهدی، کشف آهنگ طبیعت در آب، رساله کارشناسی ...
حاتمی گلذاری، الهام، معماری سنتی ایران و توسعه پایدار، ماهنامه ...
خدابخشی، شهره، ساخت و ساز پایدار در ارتباط با معماری ...
دهخدا، علی اکبر، لغت نامه، زیر نظر دکتر محمد معین، ...
فرهنگ فارسی معین (1387)، ...
قبادیان، وحید، بررسی اقلیمی ابنیه سنتی ایران _ انتشارات دانشگاه ...
کسمایی، مرتضی _ اقلیم و معماری، نشر تهران 1378، ...
معماریان، غلامحسین، آشنایی با معماری مسکونی ایران گونه شناسی دورنگرا، ...
نصر، سید حسین، نظر متفکران اسلامی درباره طبیعت، چاپ چهارم، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی نقش مادی و معنایی عوامل اقلیمی (آب و گیاه) در حیاط مرکزی خانه های بومی و پایدار حاشیه کویر" توسط فرشید تبادلی، کارشناس ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پایداری معماری، بومی پایدار، حیاط مرکزی هستند. این مقاله در تاریخ 1 مهر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 893 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که اگر بخواهیم به جوهره ی اصلی سازمان دهی فضا در فلات ایران و شهرهای کویری همچون یزد- کاشان- کرمان و ... اشاره کنیم، به صراحت می توانیم از ساختار حیاط مرکزی نام ببریم. این ساختارها که به صورت درهم تنیده و منظم و یکپارچه در داخل یک ساختار نامنظم (شهر) بوجود آمده اند، پاسخ مناسبی برای نیازهایی است که در ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی نقش مادی و معنایی عوامل اقلیمی (آب و گیاه) در حیاط مرکزی خانه های بومی و پایدار حاشیه کویر با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.