سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جداسازی و خالص سازی باکتریهای تولید کننده بیوسورفکتانت و کاربرد آن در کمپوست

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,805

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCRRORRA03_118

Index date: 16 October 2007

جداسازی و خالص سازی باکتریهای تولید کننده بیوسورفکتانت و کاربرد آن در کمپوست abstract

کمپوست محصول فعالیت میکروارگانسم ها در تخریب زیستی مواد آلی است، که با فراهم کردن مواد غذایی باعث افزایش حاصلخیزی و همچنین بهبود ساختار خاک می شود . روش های سنتی بهبود شرایط محیط میکروبی و افزایش بازده تجزیه شامل کنترل نسبت کربن به نیتروژن، رطوبت، اکسیژن، دما و تخلخل در کمپوست سازی می باشند . امروزه با توجه به کاربرد وسیع Biosurfactant ها در Bioremediation و Biodegradation ، می توان از این ترکیبات برای بهبود شرایط کمپوست بهره جست . بیوسورفاکتانت ها از محصولات جانبی متابولیسم باکتری ها، مخمرها و قارچ ها می باشند و نسبت به سورفکتانهای شیمیایی برتری هایی دارند که شامل قابلیت تجزیه پذیری زیستی، سمیت کم، محلول کردن ترکیباتی که قابلیت انحلال کمی دارند، مقاومت به تغییرات شدید دما و pH می باشند . این ترکیبات کشش سطحی بین سطوح جامد و مایع را در کمپوست کاهش و انتقال مواد آلی را افزایش می دهند و نیز مانع خروج گازهای بدبو می شوند . همچنین تجزیه ترکیبات آلی دیر تجزیه شونده و حذف فلزات سنگین را کاتالیز می کنند، محیط میکروارگانیسمی را بهبود بخشیده، در از بین بردن پاتوژنهای گیاهی و پیشبرد واکنشهای کمپوست موثرند . بنابراین تلقیح میکروارگانیسم های تولید کننده بیوسورفکتانت به کمپوست یکی از اهداف این تحقیق بشمار می آید . در این تحقیق 80 سویه باکتری از فلور میکروبی نمونه های مختلف کمپوست جداسازی شدند که به چهار روش از لحاظ توانایی تولید بیوسورفکتانت مورد بررسی قرار گرفتند : ) Drop collapse میزان انهدام یک قطره روغن معدنی در سوسپانسیون کشت میکروبی ) ، ) Oil spreading میزان گسترش یک قطره سوسپانسیون کشت میکروبی در بستری از نفت خام ) ، ) ) Emulsification test (E24 میزان امتزاج دو فاز کشت میکروبی و نفت سفید ) و بررسی همولیز بلاد آگار . نهایتاَ نتایج حاصل از روشهای مذکور با یکدیگر مقایسه شده و 10 سویه + gr و 6 سویه - gr تولید کننده بیوسورفکتانت غربالگری شد . اغلب سویه های تولید کننده بیوسورفکتانت به جنس های سودوموناس و باسیلوس تعلق داشتند . این سویه ها برای مراحل بعدی تلقیح به کمپوست و بررسی تاثیر بیوسورفکتانت بر کیفیت کمپوست تولیدی نگهداری شدند .

جداسازی و خالص سازی باکتریهای تولید کننده بیوسورفکتانت و کاربرد آن در کمپوست Keywords:

جداسازی و خالص سازی باکتریهای تولید کننده بیوسورفکتانت و کاربرد آن در کمپوست authors

غزاله جهانشاه

دانشجوی ارشد دانشگاه اصفهان

ایرج نحوی

استاد دانشگاه اصفهان

حنیف خداوردی

دانشجوی ارشد دانشگاه اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خواسگان، دانشکده کشاورزی، 2 لی ...
اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خواسگان، دانشکده کشاورزی، 2 لی ...
Banat I.M., R.S. Makkar and S.S. Cameotra. 2002. Potential commercial ...
_ and R.M. Miller-Mai. 1998. Application _ technique for surfactant ...
Christofi1 N. and I.B. Ivshina. 2002. Microbial surfactants and their ...
Desai J.D. and I.M. Banata. 1997. Microbial production of surfactants ...
Kristin S. 2006. Composition of microbial communities in composts. Brazilian ...
Lang S. and D. Wullbrandt. 1999. Rhamnose lipids _ biosynthesis, ...
Liu J., X. yuan, G. Zeng, J. Shi and S. ...
Shi J.G., G.M. Zeng and X.Z. Yuan. 2006. The stimulatory ...
Tabatabaee A., M. Mazaheri -Assadi, A. Noohi and V. Sajadian. ...
Tugrul T. and E. Cansunar. 2005. Detecting surfactant-pro ducing mi ...
Tuomela, M., M. Vikman, M. Hatakka and M. Itaavaara. 2000. ...
Xi, B., Y. Li, Z. Wei, Y. Zhao and H. ...
Youssef, N.H., K.E. Duncan, D.P. Nagle, K.N. Savage, R.M. Knapp ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "جداسازی و خالص سازی باکتریهای تولید کننده بیوسورفکتانت و کاربرد آن در کمپوست" توسط غزاله جهانشاه، دانشجوی ارشد دانشگاه اصفهان؛ ایرج نحوی، استاد دانشگاه اصفهان؛ حنیف خداوردی، دانشجوی ارشد دانشگاه اصفهان نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی سومین کنگره ملی بازیافت و استفاده از منابع آلی تجدید شونده در کشاورزی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بیوسورفاکتانت، کمپوست، کشش سطحی، احیاء حیات، تجزیه زیستی هستند. این مقاله در تاریخ 24 مهر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4805 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کمپوست محصول فعالیت میکروارگانسم ها در تخریب زیستی مواد آلی است، که با فراهم کردن مواد غذایی باعث افزایش حاصلخیزی و همچنین بهبود ساختار خاک می شود . روش های سنتی بهبود شرایط محیط میکروبی و افزایش بازده تجزیه شامل کنترل نسبت کربن به نیتروژن، رطوبت، اکسیژن، دما و تخلخل در کمپوست سازی می باشند . امروزه با توجه به ... . برای دانلود فایل کامل مقاله جداسازی و خالص سازی باکتریهای تولید کننده بیوسورفکتانت و کاربرد آن در کمپوست با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.