سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثر محلول پاشی تیامین و اسید آسکوربیک بر عملکرد گل و رنگیزه های فتوسنتزی گل اطلسی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,432

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BPCONF01_053

Index date: 20 November 2015

بررسی اثر محلول پاشی تیامین و اسید آسکوربیک بر عملکرد گل و رنگیزه های فتوسنتزی گل اطلسی abstract

گل اطلسی یکی از رایج ترین گل ها در فضاهای سبز شهری می باشد. اثر غلظت های متفاوت تیامین و اسید آسکوربیک بر ویژگی های گل، عملکرد گل و رنگیزه های فتوسنتزی گل اطلسی در یک آزمایش گلخانه ای بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل ویتامین B1 (تیامین) در سه غلظت (50 و 100 و ppm200) و ویتامین C (اسید آسکوربیک) در سه غلظت (50، 100 و 200 ppm) بودند. تیمار شاهد، اسپره برگی آب مقطر بود. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کاملاً تصادفی و در چهار تکرار اجرا گردید. گیاهان در شرایط گلخانه به مدت 3 ماه رشد نمودند. سپس از محل طوقه قطع و برگ و ساقه آنها جدا گردید. صفات اندازه گیری شده گیاه شامل تعداد گل در بوته، وزن گل، قر گل، کلروفیل a و b و کارتنوئیدها در اندام هوایی گیاه بود. نتایج نشان داد که کاربرد تیامین و اسید آسکوربیک باعث افزایش صفات مورد بررسی در گیاه اطلسی شد. بالاترین میزان وزن کل از تیمار ppm200 تیامین با میانگین 1/59 گرم بدست آمد و بیشترین تعداد گل در بوته تیمار ppm200 اسید آسکوربیک با میانگین 17/8 را به خود اختصاص داد. بیشترین میزان کلروفیل a، کلروفیل b و کارتنوئیدها به ترتیب با میانگین 0/618، 0/351 و 0/728 و میلی گرم بر گرم وزن تر بافت از تیمار ppm200 تیامین حاصل شد. در مجموع نتایج این پژوهش نشان داد محلول پاشی غلظت های 100 و ppm200 تیامین و اسید آسکوربیک تأثیر مثبت بر میزان رنگیزه های فتوسنتزی اطلسی داشته و در نتیجه آن تعداد گل در بوته و وزن گل نیز افزایش داشتند.

بررسی اثر محلول پاشی تیامین و اسید آسکوربیک بر عملکرد گل و رنگیزه های فتوسنتزی گل اطلسی Keywords:

بررسی اثر محلول پاشی تیامین و اسید آسکوربیک بر عملکرد گل و رنگیزه های فتوسنتزی گل اطلسی authors

آرزو نعمتی آشنا

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، رشته باغبانی گرایش گیاهان زینتی دانشگاه آزاد اسلامی جیرفت

محمداحسان الهیان

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، رشته باغبانی گرایش گیاهان زینتی دانشگاه آزاد اسلامی جیرفت

وحیدرضا صفاری

عضو هیئت علمی دانشگاه باهنر کرمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
شاکرحسینی، راهبه. 1383. ویتامین‌ها. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی. ...
A. Goyer, "Thiamine in plants: aspects of its metabolism and ...
A.A. Amin, E.M. Rashad, and A.E. Gharib, "Changes in morphological, ...
A.M. Armitage, "Petunia". PP. 41-46. In: Halevy, A. H. (Ed.), ...
D.G. Kontaxis, and D. Cox, "Effect of vitamin B on ...
F. Azzedine, H. Cherroucha, and M. Baka, "Improvement of salt ...
F.E. El-Quesni, N. Abd El-Aziz, and M.K. Mage, "Some studies ...
_ H.K. Lichtenthaler, "Chlorophylls and carotenoids: pigments of photosynthetic biomembranes ...
M. Davey, M. Managu, I. Dirk, S. Maite, K. Angelos, ...
P. Ahn, S. Kim, and Y.H. Lee, " Vitamin B1 ...
_ P. Muller-Moule, P. Conklin, and K. Niyogi, "Ascorbate deficiency ...
R.J. Burrows, K.L. Byrne, and P.A. Meacock, "Isolation and characte ...
W.A. El-Tohamy, H. El Abgay, and N.H.M. El-Greadly, "Studies on ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی اثر محلول پاشی تیامین و اسید آسکوربیک بر عملکرد گل و رنگیزه های فتوسنتزی گل اطلسی" توسط آرزو نعمتی آشنا، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، رشته باغبانی گرایش گیاهان زینتی دانشگاه آزاد اسلامی جیرفت؛ محمداحسان الهیان، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، رشته باغبانی گرایش گیاهان زینتی دانشگاه آزاد اسلامی جیرفت؛ وحیدرضا صفاری، عضو هیئت علمی دانشگاه باهنر کرمان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش علمی پژوهشی زیست شناسی و علوم باغبانی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اسید آسکوربیک، رنگیزه های فتوسنتزی، عملکرد گل، گیاهان زینتی هستند. این مقاله در تاریخ 29 آبان 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2432 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گل اطلسی یکی از رایج ترین گل ها در فضاهای سبز شهری می باشد. اثر غلظت های متفاوت تیامین و اسید آسکوربیک بر ویژگی های گل، عملکرد گل و رنگیزه های فتوسنتزی گل اطلسی در یک آزمایش گلخانه ای بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل ویتامین B1 (تیامین) در سه غلظت (50 و 100 و ppm200) و ویتامین C (اسید آسکوربیک) ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثر محلول پاشی تیامین و اسید آسکوربیک بر عملکرد گل و رنگیزه های فتوسنتزی گل اطلسی با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.