سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثربخشی روشهای شناختی رفتاری و فعالیتهای گروهی در علائم مربوط به تنیدگی پس از سانحه

Publish Year: 1383
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,513

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICEBAM_66

Index date: 10 December 2005

بررسی اثربخشی روشهای شناختی رفتاری و فعالیتهای گروهی در علائم مربوط به تنیدگی پس از سانحه abstract

پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی روشهای شناختی رفتاری و فعالیتهای گروهی در مداخلات روانی اجتماعی بر روی میزان اختلالات تنشی پس از سانحه انجام شده است. جامعه پژوهشی را کدکان بین 7 تا 14 مقیم 5 اردوگاه: قم1،قم2، اصفهان 1، اصفهان@ و شهرداری( حدود 300 نفرطبق آمارگیری اردیبهشت ماه) در شهر بم تشکیل می دهند. نمونه پژوهش 120 نفر بودند که با استفاده از غربالگیری انتخاب و با محاصبه تنظیم یافته اختلالات تنشی پس از سانحه مورد بررسی قرار گرفتند. پی از اجرای آزمون روی 166 نفر تعداد 120 نفر از افرادی که دارای علائم بارز بودند بعنوان افراد دارای اختلل انتخاب و به طور تصادفی به 4 گروه همگن تقسیم شدند( هرگروه 30 نفر) و در معرض روشهای مداخلات روانی اجتماعی قرار گرفتند. گروه اول ترکیبی از روشهای شناختی رفتاری و فعالیتهای گروهی، گروه دوم فقط روشهای شناختی رفتاری و گروه سوم فقط فعالیتهای گروهی را دریافت کردند. گروه چهارم بعنوان گروه کنترل مورد استفاده قرار گرفتند. مدت انجام مداخلات روانی اجتماعی سه ماه بود که بصورت 5 روز در هفته در کانکسهای مشخص و هر روز 1/5 ساعت انجام می گردید. همه آزمودنی ها 4 بار مورد آزمون قرار گرفتند(جلسه اول، جلسه ششم، جلسه دوازدهم و پس از سه ماه) .نتایج پژوهش تفاوت معنی داری را در مقایسه گروه اول و دوم و با گروه کنترل نشان داد و لی گروه سوم در پژوهشهای پیگیرانه تفاوت معنی دار نشان نداده و نتیجه کلی این پژوهش نشان می دهد که روش شناختی درمانی موثرترین روش در مداخلات روانی اجتماعی بوده و تاثیرات آن پایدار می باشد.

بررسی اثربخشی روشهای شناختی رفتاری و فعالیتهای گروهی در علائم مربوط به تنیدگی پس از سانحه Keywords:

بررسی اثربخشی روشهای شناختی رفتاری و فعالیتهای گروهی در علائم مربوط به تنیدگی پس از سانحه authors

فردین شاداب

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی از انستیتو روانپزشکی تهران استاد دانشگاه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
دفتریونیسف تهران, "کمک رسانی به کودکان آسیب دیده خردسال", صفحه ...
Rosenberg, S.d., Mueser, K.T., Friendman, M.J., Gorman, P.G., Drake, R.M., ...
Chassman, J. (October 2001). Frontline reports: New york stste office ...
Tucker, W.M. (Summer 2002). How to include the trauma history ...
Schuster, M.A, Stein, B.D., Jaycox, L.H., Collins, D.L. , M ...
Galante, R., & Foa, D.(1986). An epidemiol ogical study of ...
JGoenjian, A.K., Karayan, I., Pynoos, R.S., Minassian, D., Najarian, L.M., ...
Chemtob, c.M., Nakashima, J., & hamada, R. (1 96, August) ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی اثربخشی روشهای شناختی رفتاری و فعالیتهای گروهی در علائم مربوط به تنیدگی پس از سانحه" توسط فردین شاداب، کارشناس ارشد روانشناسی بالینی از انستیتو روانپزشکی تهران استاد دانشگاه نوشته شده و در سال 1383 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی زلزله (یادواره فاجعه بم) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اختلالات تنشی پس از سانحه ، مدخلات روانی اجتماعی ، روشهای شناختی رفتاری ، فعالیتهای گروهی هستند. این مقاله در تاریخ 19 آذر 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1513 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی روشهای شناختی رفتاری و فعالیتهای گروهی در مداخلات روانی اجتماعی بر روی میزان اختلالات تنشی پس از سانحه انجام شده است. جامعه پژوهشی را کدکان بین 7 تا 14 مقیم 5 اردوگاه: قم1،قم2، اصفهان 1، اصفهان@ و شهرداری( حدود 300 نفرطبق آمارگیری اردیبهشت ماه) در شهر بم تشکیل می دهند. نمونه پژوهش 120 نفر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثربخشی روشهای شناختی رفتاری و فعالیتهای گروهی در علائم مربوط به تنیدگی پس از سانحه با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.