سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه اثر نگهداری طولانی مدت گیاه درمنه بیابانی (Artemisia deserti) بر ویژگی های فیتوشیمیایی اسانس و عصاره

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 928

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HBHEAITH02_100

Index date: 20 November 2015

مطالعه اثر نگهداری طولانی مدت گیاه درمنه بیابانی (Artemisia deserti) بر ویژگی های فیتوشیمیایی اسانس و عصاره abstract

گیاهان دارویی منبع خوبی از ترکیبات بیولوژیکی فعال فیتوشیمیایی می باشند که به عنوان آنتی اکسیدان با رادیکال های آزاد مقابله می کنند. در این تحقیق بررسی روش های مختلف استخراج بر فیتوشیمی، بازده اسانس و عصاره های درمنه بیابانی تازه و دو سال مانده (مانده) Artemisia deserti صورت گرفته است. گیاه Artemisia deserti از مناطق غرب استان اصفهان (ارتفاعات گلپایگان) در نیمه دوم شهریور سال 1391 برداشت شد و پس از خسک شدن و آماده سازی آزمون ها روی آن انجام شدند و بعد از دوسال مجدداً مورد آزمون قرار گرفته است. اسانس و عصاره های اتانولی، متانولی و –n هگزان گیاه Artemisia deserti مانده و تازه با استفاده از روش تقطیر با آب (HD)، تقطیر با بخار آب (SD) و استخراج از فاز جامد با ابزار سوکسله (SPE)، استخراج و با استفاده از کرومانوگرافی متصل به طیف سنج جرمی GC-MS، اجزای تشکیل دهنده آنها تفکیک و شناسایی شدند. در مطالعات فیتوشیمیایی، برای ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنلی اسانس و عصاره های این گیاه از روش تخریب رادیکال های آزاد DPPH، مهار پراکسیداسیون لینولئیک اسید در سیستم بتاکاروتن- لینولئیک اسید و روش فولین- سیوکالتیو به ترتیب استفاده شدند. عمده ترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس درمنه بابانی (مانده و تازه)، کامفور، 1 و 8- سینئول، پیپریتون و لاواندیولول بودند. نتایج بدست آمده نشان داد که عصاره ها از جمله، عصاره های متانولی و اتانولی گیاه تازه دارای بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی در آزمون مهار رادیکال های آزاد DPPH که (IC(30 عصاره ها به ترتیب برابر (1/65+276/36 و 10/01+356/63 میکروگرم بر میلی لیتر) تعیین شدند، در حالی که این پارامترها برای بوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT) به عنوان کنترل مثبت به ترتیب 1/07+27/58 میکروگرم بر میلی لیتر بود. و در روش بی رنگ شدن بتاکاروتن فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های متانولی و اتانولی گیاه درمنه تازه به ترتیب (1/411+75/03 و 2/59+72/42 درصد) بودند که این پارامترها برای بوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT) 0/57+92/30 درصد بدست آمدند. میزان ترکیبات فنلی برای عصاره های اتانولی و متانولی گیاه تازه به ترتیب برابر (2/18+165/65 و 1/12+161/51 میکروگرم گالیک اسید بر گرم عصاره) بدست آمدند. نتایج بدست آمده نشان داد که قدرت آنتی اکسیدان عصاره های متانولی و اتانولی نسبت به قدرت آنتی اکسیدانی اسانس قوی تر می باشند که دلیل آن تفاوت در میزان ترکیبات فنلی آنها می تواند باشد. قدرت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنلی گیاه درمنه تازه بیشتر از گیاه درمنه دوسال مانده (مانده) بود.

مطالعه اثر نگهداری طولانی مدت گیاه درمنه بیابانی (Artemisia deserti) بر ویژگی های فیتوشیمیایی اسانس و عصاره Keywords:

مطالعه اثر نگهداری طولانی مدت گیاه درمنه بیابانی (Artemisia deserti) بر ویژگی های فیتوشیمیایی اسانس و عصاره authors

لیلا بهرامی سامانی

گروه شیمی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، ایران

مسعود فولادگر

گروه شیمی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، ایران

لیلا امجد

گروه زیست شناسی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
»Chemical composition of essential oils from two Iranian species of ...
»Chemiccal constituents and antioxidant ؛(2013) Chaofeng, L, Xiancui, L., Hony, ...
Ebrahimabadi, A. H., Djafari - Bidgoli, Z., Mazoochi, A., Jookar ...
»Essential oi ؛(2010 Ebrahimabadi, A. H., Mazoochi, A., Jookar kasha, ...
Garcia, S., Mcarthur, E.D., pellicer, J., Sanderson, S.C., Valles, J ...
»Essential oil. its medicinal and ph armacological ASeS«, ؛(2011) Hamid, ...
Iqbal, Sh., Younas, U., Chan, K. W., Zia-UI-Haq, M & ...
»Analgesic and an ti- inflammatory effects of Artemisia deserti ؛(2014 ...
»Comparisan of essential Oils Composption of Stem, Leaf and ؛(2011) ...
»steam distillation of Lemon grass ؛(2004 Koul, V.K., Gandotra, B.M., ...
و »Screening of chemical composition ؛(2008) Lopes-Lutz, D., Alviano, D.S., ...
A study on the allergeniciy of Artemisa deserti flowering taps ...
Rustaiyan, A., Komeilizadeh, H., masoudi, Sh., monfared, A & Yari, ...
Rustaiyan, A., Nahrevanian, H & Kazemi, M. (2009); »A new ...
»Antioxidant , antimicrobial ؛(2009 Sengul, M., Ercisli, s., yildiz, H., ...
Singh, G., marimuthu, P., Heluani, C.S & Catalan, C. (2005); ...
Isoiation and identification of two flavonoids from Artemisa diffiusa « ...
Tkach, N. V., Hoffmann, M. H., Roser, M., Korbkov, A.A ...
Wootton-Beard. P., Morgan, A & Ryan, A. (2011), Stability of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه اثر نگهداری طولانی مدت گیاه درمنه بیابانی (Artemisia deserti) بر ویژگی های فیتوشیمیایی اسانس و عصاره" توسط لیلا بهرامی سامانی، گروه شیمی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، ایران؛ مسعود فولادگر، گروه شیمی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، ایران؛ لیلا امجد، گروه زیست شناسی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، ایران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی گیاهان دارویی،طب سنتی و کشاورزی ارگانیک پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله درمنه بیابانی، ترکیبات فنلی، اسانس، بازده، آنتی اکسیدان هستند. این مقاله در تاریخ 29 آبان 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 928 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گیاهان دارویی منبع خوبی از ترکیبات بیولوژیکی فعال فیتوشیمیایی می باشند که به عنوان آنتی اکسیدان با رادیکال های آزاد مقابله می کنند. در این تحقیق بررسی روش های مختلف استخراج بر فیتوشیمی، بازده اسانس و عصاره های درمنه بیابانی تازه و دو سال مانده (مانده) Artemisia deserti صورت گرفته است. گیاه Artemisia deserti از مناطق غرب استان اصفهان (ارتفاعات ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه اثر نگهداری طولانی مدت گیاه درمنه بیابانی (Artemisia deserti) بر ویژگی های فیتوشیمیایی اسانس و عصاره با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.