سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

گونه شناسی شکلی ورودی مساجد مهم و تاریخی استان های غرب وشمال غرب ایران

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,224

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NICONF01_117

Index date: 21 November 2015

گونه شناسی شکلی ورودی مساجد مهم و تاریخی استان های غرب وشمال غرب ایران abstract

ساختمان مساجد به عنوان مهمترین بنای ساخته شده در کلیه ادوار تاریخی معماری اسلامی همیشه از جایگاه ویژه در امر تحقیق و پژوهش برخوردار بوده است. شناسایی ساختار مساجد مهم و تاریخی کشور راه را برای طراحی مساجد که یکی از ارکان مهم و اصلی معماری اسلامی ایران است هموار می کند. برای شناخت بهتر مساجد و همچنین آگاهی در زمینه طراحی مساجد یکی از راه ها گونه شناسی است. گونه شناسی در معماری روشی است برای دسته بندی بناها براساس وجوه مشترک آن ها. پژوهش حاضر با فرض اینکه مساجد را می توان بر اساس یکی از وجوه مشترک آن ها مانند ایوان و همچنین بر اساس سلسله مراتب ورود به صحن دسته بندی کرد در پی پاسخگویی به این سئوال است که با استفاده از تحلیل شکلی ورودی مساجد مهم و تاریخی غرب و شمال غرب ایران آن ها را به چند دسته می توانیم تقسیم بندی کنیم؟ پژوهش حاضر با به کارگیری روش تفسیری تاریخی و از طریق مطالعه چهارچوب های نظری شناخته شده در زمینه گونه شناسی - مانند مدرسه موراتوری در پی پاسخگویی به سئوال فوق و دسته بندی مساجد براساس گونه های مختلف ورودی می باشد. برای این منظور در پی بررسی اسناد و مدارک تاریخی 60 مسجد مهم و تاریخی استان های آذربایجان شرقی،آذربایجان غربی، همدان، کرمانشاه، لرستان و کردستان مورد مطالعه قرار گرفت. در مرحله اول ابتدا مساجد از نظر ساختار کلی مورد بررسی قرار گرفته و نوع آن ها مشخص گردید )شبستانی، تک ایوانی، دوایوانی، سه ایوانی و چهار ایوانی( سپس در مرحله بعدی به بررسی سلسله مراتب ورودی مساجد پرداخته شد. در نهایت پس از بررسی های انجام شده ورودی مساجد ذکر شده به پنج گونه کلی تقسیم بندی شدند و نتایج بدست آمده از این پژوهش در قالب نقشه و جدول ارائه گردید

گونه شناسی شکلی ورودی مساجد مهم و تاریخی استان های غرب وشمال غرب ایران Keywords:

گونه شناسی شکلی ورودی مساجد مهم و تاریخی استان های غرب وشمال غرب ایران authors

سیده فاطمه خیرالعموم

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب گروه معماری تهران ایران

عاطفه دهقان توران پشتی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی تهران غرب گروه معماری تهران ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
غرب و شمال غرب ایران شامل استان های آذربایجان شرقی، ...
مدرسه معماری موراتوری که از پیروان مهم نگرش تاریخی - ...
فتح ا.. یف، ش. س، 1375، گونه شناسی معماری مساجد ...
معماریان، غلامحسین، 1371، آشنایی با معماری مسکونی ایران: گونه شناسی ...
معماریان، غلامحسین، 1373، آشنایی با معماری مسکونی ایران: گونه شناسی ...
نگارنده با مراجعه به کتابهای گنجنامه تمامی پلان ها را ...
. حافظ نیا، محمد رضا، 1380، مقدمه ای بر روش ...
. گنج نامه، فرهنگ آثار معماری اسلامی اران: مساجد اصفهان، ...
. معماریان، غلامحسین، 1384، سیری در مبانی نظری معماری، تهران: ...
_ متدین، هشمت ...، 1385، چهارطاقی گنبد دار نقطه عطف ...
. محمودیان منصور، صاحب، 1385، سلسله مراتب محرمیت در مساجد ...
. گنج نامه، فرهنگ آثار معماری اسلامی اران: مساجد اصفهان، ...
. گنج نامه، فرهنگ آثار معماری اسلامی ایران: مسساجد، 1383، ...
. گنج نامه، فرهنگ آثار معماری اسلامی ایران: مساجد جامع ...
. گنج نامه، فرهنگ آثار معماری اسلامی ایران: مساجد جامع ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "گونه شناسی شکلی ورودی مساجد مهم و تاریخی استان های غرب وشمال غرب ایران" توسط سیده فاطمه خیرالعموم، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب گروه معماری تهران ایران؛ عاطفه دهقان توران پشتی، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی تهران غرب گروه معماری تهران ایران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گونه شناسی، تحلیل شکلی، ورودی مساجد، مساجد تاریخی، غرب و شمال غرب ایران هستند. این مقاله در تاریخ 30 آبان 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1224 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ساختمان مساجد به عنوان مهمترین بنای ساخته شده در کلیه ادوار تاریخی معماری اسلامی همیشه از جایگاه ویژه در امر تحقیق و پژوهش برخوردار بوده است. شناسایی ساختار مساجد مهم و تاریخی کشور راه را برای طراحی مساجد که یکی از ارکان مهم و اصلی معماری اسلامی ایران است هموار می کند. برای شناخت بهتر مساجد و همچنین آگاهی در ... . برای دانلود فایل کامل مقاله گونه شناسی شکلی ورودی مساجد مهم و تاریخی استان های غرب وشمال غرب ایران با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.